VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Atıklar düzenli toplanmadı mı ?

20 Nisan 2013

  Bolu'da ambalaj kağıtlarını 2010 yılından beri toplama işinin ihalesini alan ve Bolu Belediyesi ile yapılan ...

Bolu'da ambalaj kağıtlarını 2010 yılından beri toplama işinin ihalesini alan ve Bolu Belediyesi ile yapılan protokolle 2017'ye kadar anlaşma imzalayan Yürekli Kağıt'ın anlaşması, atıkların düzenli toplanmadığı gerekçesiyle tek taraflı olarak feshedildi.

Bolu'da ambalaj kağıtları toplayan firmanın anlaşması feshedildi. Konu ile ilgili Bolu Belediyesi'nden yapu-ılan yazılı açıklamada , “Ambalaj atıklarının düzenli toplanmaması nedeniyle Yürekli Kağıt Firması ile imzalanan protokol feshedilmiştir” denildi. Bolu Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, imzalanan protokollerde ambalaj atıklarının düzenli toplanmamasından dolayı meydana gelen aksaklıklardan yüklenici olarak Yürekli Kâğıt San. ve Tic. Ltd. Şti.’ nin sorumlu olacağının açık şekilde yer aldığı belirtilerek, firmanın bugüne kadarki resmi uyarıları dikkate almamasının bu sonucu hazırladığı bildirildi.

Açıklamada, bugüne kadar atık kağıt toplama işlemlerinde bir çok aksaklığın tespit edildiği belirtilerek, firmanın bugüne kadarki resmi uyarıları dikkate almamasının bu sonucu hazırladığı bildirildi..

KOMİK BİR GEREKÇE

Anlaşmanın tek taraflı olarak feshedilmesinin ardından gözlerin çevrildiği firmanın sahibi Ercan Yürekli, kendilerine haksızlık yapıldığını ve yaklaşık 80 işçinin işsiz kaldığını, haklarını alıncaya kadar da mücadele edeceklerini dile getirdi. Komik bir gerekçeyle sözleşmelerinin iptal edildiğine değinen Ercan Yürekli şunları söyledi: “2010 yılında güzide Bolu ilimize yatırım yapma kararı aldık. Belediye ile yapılan "ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması, taşınması ve geri kazanımı projesi uygulama usul ve esasları" nı düzenleyen protokole istinaden şu an içinde bulunduğumuz tesisi ve 24 saat esasına göre hizmet sunacak makine, ekipman, araç ve gereç parkını hizmete aldık. Bu yatırımların tamamını kendi öz kaynaklarımız ile gerçekleştirdik. 2010 yılında aylık 136 ton ambalaj atığı ayrıştırma ile bu işe başlanmış iken 2011 yılında bu rakam 341 ton/ay rakamlarına, 2012 yılında 594 ton/ay rakamlarına, 2013 yılı ilk üç ayının ortalama rakamlarına bakılarak 800 ton/ay rakamlarına yükseltilmiştir. 2012 yılına geldiğimizde çalışmalarımızda ki başarılarımızdan dolayı Belediye Başkanımız Sayın Alaaddin Yılmaz protokolü 2017 yılına kadar uzatarak revize ettiler”

HUKUK SAVAŞI İSTEMİYORUZ

Bolu Belediyesi ile hukuki savaşa girmek istemediklerini belirten  Yürekli, "Böyle bir çatışmaya girmek Belediye' ye, Bolu halkına, kamuya, çalışan işçilere, çevreye telafisi mümkün olmayan zararlar verecektir. En iyi adalet uzlaşılarak yapılan anlaşmayla mümkündür. Tabii insanın aklına şu sorularda gelmiyor değil değerli basın mensupları; Neden sürekli birileri tarafından sanki bir yerden düğmeye basılmış gibi bir yıldırma politikası başlatıldı? Neden toplama yapıldığı halde yapılmadı diye aynı gün içinde onlarca ceza aleyhimize düzenlendi? Neden cezalara konu olan hususların aksini ispat ettiğimiz halde, itirazlarımız hiçbir zaman dikkate alınmadı? Neden organize edilen tüm festival ve etkinliklere katılıp sponsorluk dahi yaptığımız halde, bunların hiçbirine katılmadığımız iddia edildi? Neden daha 28 Kasım 2012 ayında tüm detayları ile çalışmalarda gelinen noktaları sunum yaparak anlattığımız halde tekrar aynı yıldırma operasyonu uygulamaya konuldu? Protokolümüzün feshinden hemen sonra Belediye tarafından çalışma ruhsatımız iptal edilmiştir. Ruhsatımızın iptalinden birkaç saat sonra ise Zabıta ekipleri tesisimize gelerek ruhsatsız çalıştığımıza dair tutanak tutmuşlardır. Ne tesadüftür ki protokolümüz ile çalıştığımız süre boyunca ruhsatsız ve lisanssız olarak çalıştıkları tespit edilen işletmeler ve sokak toplayıcıları hakkında Belediye'de ilgili birimlere iletmiş olduğumuz tutanaklarımız değerlendirmeye alınmamış veya Belediye tarafından değerlendirmeler neticesinde ruhsatsız veya lisanssız işletmeler ve kişiler ile ilgili bir uygunsuzluk görülmemiştir. Peki, tüm bu süreçler yaşanırken belediye de kimler hangi yetkilerle hangi görevdeydiler? Öyle ya bir uzatma ya da bir fesih var ise tüm bu kararlar belirli değerlendirmeler sonucunda yetkili kişiler tarafından karar verilmek suretiyle uygulamaya konulur” diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.