VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Provokasyona karşı dikkat!

16 Nisan 2013

Bolu’da köy kahvesine giderek vatandaşlara süreci anlatan Akil İnsanlar Karadeniz Heyeti, halka provokasyonlara gelmeme uyarısında ...

Bolu’da köy kahvesine giderek vatandaşlara süreci anlatan Akil İnsanlar Karadeniz Heyeti, halka provokasyonlara gelmeme uyarısında bulundu.

Çözüm sürecine ilişkin halkın ve fikir adamlarının görüşlerini dinlemek üzere Bolu’ya gelen Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyeti, Pazartesi akşamı Yumrukaya köyünde vatandaşlarla bir araya geldi.

“ABDULLAH ÖCALAN’I MUHATAP ALINMASI SİZCE DOĞRU MU?”

Köy kahvesinde gerçekleşen buluşmada vatandaşların endişeleri ve önerilerini dinleyen heyet, konuşmaları hükümete iletmek üzere not aldı. Karşılıklı fikir alışverişlerinin yapıldığı sırada bir vatandaş, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Abdullah Öcalan’ı muhatap alması sizce doğru mu? 30 bin kişinin katili bir adam nasıl muhatap alınıyor?” şeklindeki tepkisine Akil İnsanlar Karadeniz Heyeti Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez yanıt verdi. Köylülere provokasyona gelmemeleri uyarısında bulunan Hakyemez, “Yıllardır şehit veriyoruz. Tepkiler doğaldır. Ancak hükümet böyle bir süreç başlattı. Akan kanın durması için herkes taşın altına elini koymalı. Sizler provokasyona gelmeyin. Bu iş er ya da geç çözülür. Bizler zaten sizlerin bu değerli düşüncelerini almak için buradayız” diye konuştu.

GAZİLER DERNEĞİ BAŞKANI’NA ZİYARET…

Yaklaşık bir saat boyunca köylüleri dinleyen heyet, daha sonra Karacasu Beldesi’ne geçerek Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bolu Şube Başkanı Sami Yıldız’ın evini ziyaret etti. Yarım saat süren görüşmenin ardından gün boyu yapılan gezileri ve toplantıları değerlendiren Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyet Başkanı Yusuf Şevki Yılmaz, “Bolu'da değişik türde faaliyetler gösterdik. Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle müzakere toplantısı yaptık. O toplantıda Boluluları dinledik. Onların endişelerini not aldık. Değerlendirmelerini öğrenme imkanımız oldu. Yapıcı bir toplantıydı. Haklı olarak bazı konularda endişeler dile getirildi. Bu endişelerin bir kısmı yersiz idi. Biz onlarla ilgili açıklamalarda bulunduk. Diğer endişelerle ilgili olarak ise sürecin devam etmesi açısından notlarımızı aldık. Raporumuzda bunları belirteceğiz. Ardından kahvehanede köy ziyareti gerçekleştirdik. Bolulu hemşerilerimizle birlikte istişare toplantısı yaptık. Son olarak ise Muharip Gaziler Derneği Başkanını ziyaret ettik. Bolu umduğumuz gibi sürece destek veriyor. Süreçten Türkiye'nin kazançlı çıkacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Bolu’daki temaslarını tamamlayan heyet, karayoluyla Zonguldak’a hareket etti.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.