VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"Fazla para kopartmak istiyorlar"

11 Nisan 2013

Bolu’da dün Bolu Belediyesi’ne çalışan taşeron firmanın eski ve yeni çalışanlarının taşlı sopalı kavgası sonrasında ...

Bolu’da dün Bolu Belediyesi’ne çalışan taşeron firmanın eski ve yeni çalışanlarının taşlı sopalı kavgası sonrasında gözlerin çevrildiği Sultanay İnşaat firmasının yetkilisi Emre Efe, özgürbolu’ya konuştu. Efe, “Belediye işlerin yeteri kalitede gitmediğine dair bana tutanak verdi. Ben bu nedenle taşeron firmanın işine son verdim. İş bıraktırdığınız zaman yaptıkları iş tutarı 10 bin metre kare. Sözleşmeye göre ise alacakları tutar 16 Bin TL. Bu fiyatı kabul etmeyip olay çıkarttılar” dedi.

"ŞOV YAPARAK PARA TALEP EDİYORLAR"

İşçilerin hak ettikleri paradan daha fazla isteyerek kendisini tehdit ettiklerini ifade eden Sultanay İnşaat firmasının yetkilisi Emre Efe, “Bu arkadaşlar haklarını alamadıklarını iddia ederek çeşitli şovlarla çeşitli olaylar çıkarmanın peşindeler. Belediye işlerin yeteri kalitede gitmediğine dair bana tutanak verdi. Ben bu nedenle bu işçilerin işine son verdim. 20 gün çalıştılar. Gerekli kalite ve düzende kaldırım işi yapamadıkları için işi bıraktırma gereği duydum. İş bıraktırdığınız zaman yaptıkları iş tutarı 10 bin metre kare. Sözleşmeye göre ise alacakları tutar 16 Bin TL. Biz onlara 4 bin 100 lira avantalarını verdik. Bunların benden alacakları tutar 7 bin lira. Kendileri ile görüştüm ve gelip gitmeleri iş bıraktırma dahil yol paraları ile birlikte 20 bin lira vereyim dedim. Kabul etmeyip beni tehtit etmeye başladılar. Daha sonra devlet kurumunda olaylar çıkardılar. Şimdi de şov yaparak bu parayı talep ediyorlar. Bizim kimseye haraç verecek durumumuz yok” dedi.

"FAZLA PARA KOPARTMAK İSTİYORLAR"

İşçilere hak ettikleri paradan daha fazlasını vermeyi kabul ettiklerini ancak işçilerin kendisinden para kopartmak istediğini sözlerine ekleyen Efe, “Kimsenin hakkını yemedik. Onlara da eğer itirazları varsa haklarını hukuk yolu ile aramaları gerektiğini söyledim. Ama adliyeye ve mahkemeye gitmek yerine olay çıkartmayı tercih ediyorlar. Bendeki alacakları tutar belli. Ben bunu vermeyi kabul ediyorum ama benden 68 bin lira istiyorlar. Ben onların hakettikleri paradan daha fazlasını vermeyi kabul ediyorum. Ama onlar bu tarz çirkefliklerle daha fazla para koparmak istiyorlar. Özcan Demir denen bir adam kendisini işçi temsilcisi olarak tanıtıyor. Ara bulmaya ve ortalık yatıştırmaya geldiğini söylüyor. Ama bütün o işçileri kışkırtan isim o. İnsanlar paralarını alıp gitmek istiyor. Gelip paralarını alıp gitsinler” şkelinde konuştu.

1 yorum yapılmış
  • turuncu
    10 Nisan 2013 • 11:00
    pek inandırıcı değil
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.