VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Risk olmasa bile kanser olabilirler

3 Nisan 2013

  Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi'nde görevli genel cerrahi uzmanı Dr. Suat Bozkürk Kanserle ...

Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi'nde görevli genel cerrahi uzmanı Dr. Suat Bozkürk Kanserle Savaş Haftası nedeniyle hastalıkla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Meme kanseri ile ilgili değerlendirmelerce bulunan Bozkürk, "Hiç bir risk faktörü olmasa dahi kadınlar meme kanserine yakalanabilir" dedi.

 Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi'nde göreb yapan Genel Carrahi Uzmanı Dr. Suat Bozkürk kanserle savaş haftası nedeniyle basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kanser hastalığı ile ilgili bilgiler aktaran Bozkürk kanser hastalığı ile ilgili olarak istatistik bilgileri de verdi. Türkiye'de yılda yüz bin kişinin kanser hastalığı nedeniyle hayatını kaybettiğini söyleyen Genel Carrahi Uzmanı, "Her yıl 150 bin yeni kanser vakası ortaya çıktığı tahmin ediliyor. Bu artışın nedeni de yaşlı nüfusta meydana gelen artış, sigara kullanımı ve obezite salgını. Sigara ve alkol kullanımı, radrasyona maruz kalma, bazı virüsler, kötü beslenme, gıdalardaki katkı maddeleri, uzun süre güneş ışığında kalma, bazı kimyasal maddeler, hava kirliliği ve cinsiyet,yaş ile cilt yapısı gibi biyolojik faktörlerde kansere yol açıyor" dedi.

Meme Kanseri ile ilgili de bilgiler aktaran Dr. Suat Bozkürk sözlerini şu şekilde sürdürdü," Meme kanseri tüm kadın kanserlerinin yüzde 23'ünü oluşturuyor. 50 yaşın üzerinde olmak, yakın akrabaların birinde meme kanseri bulunması, ilk adetin 12 yaşından önce başlaması, hiç doğum yapmamış olmak, adet görmenin 50 yaşından sonrada devam etmesi, sigara ve alkol kullanımı, obezite ile yağlı yiyecekler hastalığa yakalanmanın riskini artırıyor. Az yağlı, dengeli ve sebze-meyve ağırlıklı beslenme meme kanserine yakalanma riskini azaltır. Hiç bir risk faktörü olmasa dahi kadınlar meme kanserine yakalanabilir. Bayanlar her yıl periyodik olarak doktor kontrolünden geçmelidir"

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.