VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Ne mutlu sana!

2 Nisan 2013

2013 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları açıklandı. En başarılı iller listesinde gözler yine Bolu’yu aradı.

2013 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları açıklandı. En başarılı iller listesinde gözler yine Bolu’yu aradı. Açıklanan sonuçlara göre en başarılı ilk 10 il arasında olmayan Bolu kendine 53. sırada yer buldu. ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre Ankara en başarılı il olurken Hakkari en başarısız il oldu. Geldiği günden bu yana sürekli tartışılan ve eğitimin başında olmasına rağmen sadece personelle uğraşan Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan başarısızlığına bir yenisini daha eklemiş oldu.

Adı olumsuz haberlerin başında gelen Alpdoğan'ın bu kadar başarısız yönetim gösterdiği Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğunda halen nasıl oturduğu ise ayrıca merak konusu oldu. Görevden alınacak haberleri gitgide yükselmesine rağmen halen görevine devam eden Aldoğan'ın bu sınav sonuçları ile birlikte bu görevindan alınmasına kesin gözüyle bakılıyor.

LİSTEYE GİREN 4 YENİ İL

Geçtiğimiz yıl en başarılı 10 il arasında yer alan Kilis, Yalova, Uşak ve Kayseri bu yıl ilk 10'a giremezken Karaman, Denizli, Eskişehir ve Antalya bu yıl en başarılı 10 il sıralamasında listeye girdi.

İşte YGS'de en başarılı 10 il;

1-Ankara

2-Karabük

3-Denizli

4-Aydın

5-Isparta

6-Kırşehir

7-Eskişehir

8-Antalya

9-Burdur

10-Karaman

YGS’de Bolu’nun 53. sırada yer alması ile ilgili önümüzdeki günlerde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açıklama yapılması bekleniyor. Komşularımızın da durumu bizden pek farklı değil. Düzce 65, Sakarya 54, Zonguldak 46 ve Kocaeli 42 sırada yer aldı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.