VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Çiftçilere sertifikalı Tohum dağıtıldı

1 Nisan 2013

Bolu İl Özel İdaresinin desteğiyle çiftçilere 143 ton sertifikalı patates tohumluğu ile 15 ton yonca ...

Bolu İl Özel İdaresinin desteğiyle çiftçilere 143 ton sertifikalı patates tohumluğu ile 15 ton yonca tohumu dağıtıldı.

Bolu İl Özel İdaresi'nin desteğiyle Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından çiftçilere 143 ton sertifikalı patates tohumluğu ile 15 ton yonca tohumu dağıtıldı. Bolu Valisi İbrahim Özçimen, devletin her alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılık alanında da çiftçilere destek verdiğini söyledi. Vali Özçimen, dağıtım esnasında bir vatandaşa tohumluk patatesini taşımakta yardım etti.

İl Özel İdaresi bahçesinde düzenlenen dağıtım törenine Vali İbrahim Özçimen, AK Parti Milletvekili Ali Ercoşkun, Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahsin Akduman, İl Genel Meclis Başkanı Mücahit Kutlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Taş, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Taş, "Bu projelerle hem çiftçimize kaliteli, sertifikalı tohum vermeye hem de bu tohumları çiftçimizden alarak ikinci bir destek amaçlamaktayız. Ürettiklerimizin daha kaliteli olmasını ve çok talep görmesini istiyorsak tohumumuz kaliteli olmalı. Kaliteli, sertifikalı tohumlar ise piyasada oldukça pahalı. Bu projelerle çiftçimizi bu ekstra maliyeti karşıladığımız gibi ekstra da daha uygun ve ucuz temin etmekteyiz." dedi.

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun da konuşmasında projede emeği geçenlere teşekkür ederek başladı. Ercoşkun, "Bildiğiniz gibi Türkiye'de patates denildiği zaman Bolu'nun da içinde bulunduğu 3 bölgeden bahsedilirdi. Ama şu anda Türkiye'de patates dediğimiz zaman aşağı yukarı 71–72 vilayette patates ekimi yapılıyor. Bu Türkiye'de 5 milyon ton patates üretimi yapılıyor demek. İlimizin üretimin 350 bin ton olduğunu düşünürsek, Bolu'daki üretimin 15 katı Türkiye'de üretiliyor. 350 bin ton patates üretimi ile 5 milyon tonluk patates pazarında fiyata etki yapamayız. Yemeklik patates yerine tohumluk patates üretsek fena mı olur. O zaman bizim başta patates olmak üzere bütün ürünlerde yüksek gelir elde edeceğimiz nitelikli ürünlere tabi ki bakanlığın ve hükümetin verdiği bütün destekleri kullanarak yönelmemiz lazım." diye konuştu.

Vali İbrahim Özçimen ise sertifikalı tohum alımında ve dağıtımında işbirliğinde bulunan kurumlara teşekkür etti. Vali Özçimen, "Yeni durumlarda yeni yönelişler lazım. Ben de bir çiftçi çocuğuyum. Arkadaşlarımın anlattığı her şeyi hep yaşadık. Çiftçinin işi çok iyi değil. Bunun bir sebebi de belki de teşkilatlanamamış, organize olamamış, planlama yapamamış olmalarıdır. Çiftçimiz tabi eğitim seviyesi olarak çok iyi değil. Bu altı çizilmesi gereken konulardan biri. Bir diğer konu da topraklarımızı toplulaştırmamız gerekiyor. Bolu'da tarım toprakları çok az. Birde bunun miraslarla parçalanmış olduğunu düşündüğümüzde ve birim alanda elde edilen gelirin çok azaldığı bu sebeple tarımdaki nüfusun git gide azaldığını görüyoruz. Tarımda nüfusun azalmasını devletimiz planlıyor fakat topraklarımızı toplulaştırmadığımız zaman çiftçi hep perişan kalacak. Bu işe emek katan herkese teşekkür ediyorum. Çiftçilerimize bereketli bir yıl diliyorum." dedi.

Daha sonra çiftçilere, 143 ton 'Agria' patates tohumluğu ile 15 ton yonca tohumu dağıtıldı. Vali İbrahim Özçimen ve Milletvekili Ali Ercoşkun, vatandaşların teslim aldığı patates çuvallarını ucundan tutarak traktöre yüklemesine yardımcı oldu

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.