VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Bilgi ekonomiye yansımalı

1 Nisan 2013

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, üniversitenin en önemli fonksiyonunun kaliteli ...

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, üniversitenin en önemli fonksiyonunun kaliteli insan gücü yetiştirmek ve üretilen bilginin ekonomiye yansımasının sağlanması olduğunu söyledi. Prof. Dr. Coşkun, üniversite olarak hedeflerinden birinin bunu gerçekleştirmek olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Hayri Coşkun, AİBÜ BAMER Öğrenci Topluğu tarafından Gülezler Konağı'nda düzenlenen 'Yaşayan Bolu Projesi' kapsamında üniversite öğrencileri ile bir söyleşi gerçekleştirdi.

Üniversitede başlattıkları projeler hakkında bilgi veren Prof. Dr. Coşkun, "TOKİ'yle yaptığımız anlaşmalar neticesinde lojmanlar yenilenecek. Lojmanların temeli yakında atılacak. BESYO'daki spor tesisimizi en geç 2014 başında bitirmeyi amaçlıyoruz. İçinde Uzakdoğu sporları da yapılabilecek ve sadece BESYO öğrencileri değil tüm öğrencilerimiz yararlanabilecek. Tıp Fakültesi'nin bulunduğu alanda öğrencilerimiz için merkezi bir yemekhane yaptırdık, Haziran'da hizmete açacağız. Diş Hekimliği Fakültesi'nin inşaatı bitmek üzere." diye konuştu.

İnşaatı biten merkez laboratuvarını 'üniversitenin olmazsa olmazı' diye nitelendiren Prof. Dr. Coşkun, "Şu anda merkezi laboratuvara cihazlar alıyoruz. Merkezi laboratuvarda; kimya, biyoloji, gıda, diş hekimliği, tıp gibi alanlarda birçok analiz yapılabilecek ve ister bilim adamlarımız ister öğrencilerimiz, sanayicimiz ihtiyaç duyduğu analizleri kolayca yapabilecek. Bu da en geç bu yıl içinde hizmete açılacak. Çünkü üniversitenin bilimsel çalışma yapabilme gücü bu merkezden geçiyor." dedi.

"Çok önemli bir merkezimiz daha var. Nükleer radyasyon dedektörlerinin üretimini yapacak bir merkez olan NÜRDAM." diyen Prof. Dr. Coşkun, "Hem sağlık hem askeri alanlarda hem diğer alanlarda kullanılabilecek dedektörler üniversitede üretiliyor olacak kısa bir süre sonra. Yine İlahiyat Fakültesi binamız yapılmakta. Yine öğrenci sayımızın artmasından dolayı KYK 750 kişilik bir yurt inşaatına başladı. Hedefleri bu yıl içinde bitirmek. Laboratuvar yapımına da özellikle önem veriyoruz. Bütün gayretimiz sizlerin daha iyi yetişmesi ve ülkemize faydalı bireyler olmanızı sağlamak."

ÖĞRENCİLER SORUNLARINI REKTÖR COŞKUN'LA PAYLAŞTI

Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, konuşmasının ardından öğrencilerden gelen soruları cevapladı. Öğrenciler, Rektör Coşkun'a Hukuk Fakültesi'nin kurulmasından üniversitenin Türkiye ve dünyadaki yerine, üniversitelerdeki kontenjan sayılarından eğitimci kadrolarının nasıl belirlendiğine kadar geniş bir yelpazede sorular yöneltti. Esprilerle devam eden söyleşide, öğrenciler; ulaşım, harçlar, akşam yemeği ve internet erişimi gibi pek çok sorunlarını Coşkun'la paylaştı.

Bir soru üzerine Coşkun, genel memnuniyet açısından yapılan bir çalışmada Türkiye'den 100 üniversitenin değerlendirildiğini ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin 6'ncı sırada yer aldığını belirtti. Coşkun, şöyle devam etti: "Bizim bir hedefimiz var; kaliteli insan gücü yetiştirmek ve ürettiğimiz bilginin ekonomiye yansımasını sağlamak. Üniversitenin belki de en önemli fonksiyonu bu. Şunu aklımızdan çıkarmamalıyız. Yarıştığımız ülkeler çok çalışıyor. Biz de ne kadar çok çalışırsak hak ettiğimiz yeri o ölçüde alırız."

Konuşmasında ulaşımla ilgili soruları cevaplayan Prof. Dr. Coşkun, en az 4 yıl üniversitemizde öğrenim gören ve bu süre zarfında Abant'a bile gidemediklerinden şikayet eden öğrencilere bir de müjde verdi. Coşkun, "Üniversitemizden Abant'a cumartesi ve pazar günleri deneme amaçlı bir sefer konacak. Günde bir defa Abant'a gidecek ve oradan da üniversiteye belli bir saatte geri dönecek. Deneme amaçlı bu proje talep görürse her gün sefer yapılacak." diye konuştu.

Coşkun, öğrencilerin her türlü dilek ve şikayetlerini sınıf temsilcileri aracılığıyla fakülte temsilcisi ile üniversite öğrenci temsilcisine iletmelerini isteyerek, yönetim olarak her türlü konuyla en ince detayına kadar ilgilendiklerini ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.