VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

CHP'nin oylarından daha fazla imza topladık

31 Mart 2013

  Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 'Kamuda Kılık Kıyafet Serbestliği' kampanyası kapsamında, CHP'nin aldığı oylardan daha ...

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 'Kamuda Kılık Kıyafet Serbestliği' kampanyası kapsamında, CHP'nin aldığı oylardan daha fazla imza topladıklarını belirtti.

Bolu'da Eğitim Bir-Sen’in Genişletilmiş Divan Kurulu Toplantısı'na katılan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, gazetecilerin sorularını cevapladı. İsrail'i tanıyan ilk olma utancını yıllarca yaşadığını belirten Gündoğdu, "O dönemin basiretsizliği ile biz de yaşıyorduk. Şimdi hiç değilse Mavi Marmara baskını nedeniyle bu ülkenin özür dilemesinin haklı gururunu yaşıyoruz. İnşallah bu özür, Gazze'de Filistinli kardeşlerimize uygulanan bütün ambargoların kaldırılmasını beraberinde getirir." dedi.

YENİ ANAYASA SÖZÜ

Memur-Sen olarak, 18 Mart'ta başlatılan kılık kıyafet yönetmeliğine uymama eylemi ile ilgili açıklamalarda bulunan Genel Başkan Gündoğdu, şunları kaydetti: "Yeni bir dönüm noktası başladı. Devlet-millet kaynaşması adına yeni bir dönem başlamıştır. Hala kılık kıyafet yönetmeliği gibi evrensel hukuku gasp eden yönetmelikler, Meclis'teki bir iç tüzük ile baş örtülü kadın olgusu, Cumhuriyeti koruma ve kollama görevinin Türk Silahlı Kuvvetleri'nde olduğu İç Hizmet Kanunu, yasalarda duruyor. Milletle birlikte, milletle devletin kaynaşması doğrultusunda yürüyeceksen, bu ucube maddelerin tamamından kurtulmamız lazım. Bu millete yeni anayasa sözü verdiniz. Bu millet, bu sözü unutmadı. Her düşünceye yardımcı olan sosyal devlete geçmemiz lazım. Benim vatanım, bayrağım, ülkem diyen herkes benim anayasam diyebilmeli."

"CHP'NİN OYLARINDAN DAHA FAZLA DİLEKÇE VAR"

Kamu kurum ve kuruluşlarında kılık kıyafet yönetmeliğinden kaynaklanan sıkıntılara değinen Memur-Sen Başkanı Gündoğdu, "İmza kampanyamız 12 milyon 300 bin imzaya ulaşılmıştır. Bu bir rekordur. Başörtüsünü çok hazmedemeyen anamuhalefet partisinin, Türkiye'de aldığı oydan çok daha fazla dilekçedir bu. Mutabakat vardır. Millet ve kamu çalışanları istiyor. İktidara da düşen, bu dilekçeleri işleme koymaktır." diye ifade etti.

"İZMİR VALİSİ EGE ORDU KOMUTANLIĞI'NA YAZI GÖNDERDİ"

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 18 Mart'tan bugüne yönetmeliği yok saydıklarını belirterek, çeşitli illerde yaşanan sıkıntılara değindi. Elazığ İl Müftüsü ve İzmir Valisi'nin uygulamalarına değinen Genel Başkan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "İzmirde 28 Şubat'ın beslemelerine özenmiş, jakoben bir vali çıkıyor, kılık kıyafet yönetmeliğine uymayanların tespit edilerek cezalandırılmasını diyor. Bu bile başlı başına bir ayıp iken bu yazıyı Ege Ordu Komutanlığı'na gönderiyor. Sayın vali ve onun gibi düşünenlere sesleniyorum. Bu ülkede şapka kanunu hala yürürlüktedir. Vali şapka kanununa uymuyor. CHP uymuyor. Kamu-Sen uymuyor, KESK uymuyor. Kanuna uymamak sorun oluşturmuyor da darbecilerin yönetmeliklerine uymamak niye sorun oluşturuyor. Uymazsak ne olur? Uyarı ve kınama olur. Kınayıcıların, kınanmış olanların, darbecilerle kolkola gezenlerin bizi kınamasından korkmayız. Bizi kınayanların millet iradesi ile olan kavgası onların yanlış yolda olduğunu gösteriyor. Biz bu yönetmeliği yok saymaya devam ediyoruz." Açıklamaların ardından divan toplantısına geçildi.

2 yorum yapılmış
  • olcay coşkun
    30 Mart 2013 • 14:00
    siz hiçbir şeyi yok sayıyorsunuz ama ..Bu TÜRKİYE cumhuriyetini Mustafa Kemal ATATÜRK'ün kurduğunu ve onun ilke ve inkilaplarıyla ayakta durduğunu birileri siz öyle bir hatırlatacak ki.Obama bile kurtaramıyacak sizi...
  • okur
    31 Mart 2013 • 11:00
    sendikacımısınız siyasetçimisiniz kardeşim, bakın hükümet 657 yi değiştirip ne hakları elden alıyor siz gündem değiştirip nelerle uğraşıyorsunuz, memurun hakkını koruyun hakkını
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.