VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Başbakan'dan Bolu'ya ödül

31 Mart 2013

   Bolu Belediyesi, Ak Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Yaşanabilir ve Estetik Şehirler ...

 Bolu Belediyesi, Ak Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Yaşanabilir ve Estetik Şehirler Proje Yarışması’nda üçüncü seçildi. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Ankara’da düzenlenen ödül töreninde, üçüncülük ödülünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Ak Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Yaşanabilir ve Estetik Şehirler’ konulu 4. Yerel Yönetimler Sempozyumu'nda dereceye giren proje sahibi belediyelere ödülleri verildi. Bolu Belediyesi, düzenlenen yarışmada çöpten elektrik üretimi projesiyle üçüncü seçildi. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Ankara Rixos Otel’de gerçekleştirilen ödül töreninde üçüncülük ödülünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. Başbakan Erdoğan, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ı çalışmalarından dolayı tebrik ederek bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diledi ve ödüle layık görülen diğer belediyelerin belediye başkanları ile birlikte fotoğraf çektirdi.

“Göreve geldiğimiz günden bu güne ağırlıklı olarak çevre çalışmaları yapıyoruz”

Başkan Yılmaz, ödül töreninin çıkışında, NTV ve Anadolu Ajansı muhabirlerinin sorularını yanıtladı. Bolu’da belediye olarak hayata geçirilen projeler ve alınan ödül hakkında konuşan Başkan Yılmaz, göreve geldiği günden bu güne kadar genellikle çevre ile ilgili çalışmalar yaptığını belirterek şu şekilde devam etti:

“Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar çalışmalarımız hep çevre ile ilgili oldu ve bugünkü ödülü de çöp depolama sistemimizden elektrik üretimi gerçekleştirdiğimiz için aldık. Bütün çalışmalarımız çevreye karşı duyarlı bir kenti oluşturmak için çünkü zaten Bolu ‘Tabiatın Kalbi’ dediğimiz çok özel bir doğaya sahip bir il. İnşallah Bolu’nun merkezini de şehrin doğası ile uyumlu hale getirirsek yaşanabilir kentler arasında Türkiye’de önemli bir yerde olan ilimizi dünyada yaşanabilir kentler arasında önemli yerlere getireceğiz. Çalışmalarımız ile de bu konuda epey bir yol aldık diyebilirim. Çöpten elektrik üretimimiz ekonomik anlamda belki çok büyük bir önem arz etmeyebilir fakat en azından çöpün altta oluşturduğu gazı ve bu gazın belki patlamalara bile sebep olabileceği riskini ortadan kaldırmış oluyoruz. Üretim noktasında ise şu anda takriben 1000 konutun elektrik tüketimini karşılayacak konumda. Fakat ilerleyen yıllarda çöp alanımız genişledikçe üretimdeki bu rakamlarda artış gösterecektir.”

“40 yıldır canlı yaşamayan bir dereyi tamamen temizledik, asıl önemli olan da budur”

“En yoğun çalıştığımız işlerden birisi de kanalizasyon sistemimiz. Kanalizasyon sistemimizi tamamen yeniledik. Yağmur suyu hattını kanalizasyon hattından tamamen ayırdık ki bu çalışma birçok yerde yok bu konuda ilk olabiliriz. Birde, Bolu’dan Mudurnu Tepe Karakolu Mevkii’ne, Bolu’dan Abant’ın çevresi de dahil olmak üzere Abant’a ve yine Bolu’dan Bolu Dağına kadar kollektör hattı çektik ki, bu bölgelerdeki doğayı kirleten atıkları toplayarak, Atık Su Arıtma Tesisimize ulaştırdık. Bu sayede de 40 yıldır canlı bile yaşamayan Büyük Su, artık balık bile tutulabilir hale geldi ki asıl anlamlı projelerimizden birisi de budur. Başta da söylediğim gibi çevreye karşı olan duyarlılığımız ve bu sebeple de gerçekleştirdiğimiz çevre projeleri göreve geldiğimizden bu güne devam ediyor ve bundan sonra da artarak devam edecek.”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.