VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Belediye Başkanı Yılmaz’dan çat kapı ziyaret

30 Mart 2013

  Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, ülkenin değişik noktalarından gelerek ilimizde eğitim gören üniversite öğrencilerini evlerinde ziyaret ...

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, ülkenin değişik noktalarından gelerek ilimizde eğitim gören üniversite öğrencilerini evlerinde ziyaret ediyor. Ziyaretlerde öğrencilerle sohbet eden Yılmaz, gençlere hem Bolu hakkında bilgiler veriyor hem de onlardan gelen talepleri dinliyor.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Ak Parti Bolu İl Başkanı Ömer Sayın, üniversiteli gençlerin evine misafir oldu. Ziyarette, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde okumak için yurdun değişik bölgelerinden gelerek Bolu’ya yerleşen öğrencilerle sohbet eden Başkan Yılmaz, hem gençlerin Bolu ile ilgili sorularını yanıtladı hem de onlardan gelen istek ve şikâyetleri dinledi.

Sohbette öncelikle Bolu’nun insanından ve bu insanların doğaya karşı duyarlılığından bahseden Başkan Yılmaz; “En sağlıklı ormanlara sahip olan il Bolu’dur. Bu kadar ormanı olup da orman sanayi gelişmeyen tek ilde Bolu’dur. Çünkü bizim insanımız ormanını korur kesmez, satmaz. Bolu’da yapılan kesimlerde orman müdürlüğünün kontrolünde yapılmaktadır. Onlar bile fazla kesmeye çalıştığında orman köylümüz hemen müdahale eder. Türkiye’de en fazla orman ürünleri satışı olan ilde Bolu’dur. Biz bu kadar çok orman ürünü keseriz ama eksiklik olmaz. Çünkü sistem iki türlü işlemektedir. Birincisi kendi kaynaklarıyla orman kendini yeniler. İkinci olarak da orman teşkilatı kaynaklarıyla yeni orman alanları oluşturur. Dolayısıyla Bolu’da gelişigüzel kesim çok azdır. Orman yangını olduğu zamanda ilk müdahaleyi köylümüz kendi imkânlarıyla yaparak yangını etkisiz hale getirmeye çalışır.” şeklinde konuştu.

“Kent Meydanı nadir meydanlardan birisi olacak”

Konuşmasının devamında, şehir merkezinde vatandaşların gezip eğlenebilecekleri alanların daha da artırılacağını belirterek, öğrencilere son olarak çalışmalarına başlanan Kent Meydanı ile ilgili de bilgiler verdi. Kent Meydanı’nın bitince dünyada sayılı meydanlar arasına gireceğini belirten Yılmaz, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Bolu’da yakın bir gelecekte gençlerin, ailelerimizin rahatça dolaşabileceği, eğlenebileceği, geniş mekanlarla donatmak için Kent Meydanı Projesi’ni başlattıklarını belirterek konuşmasını sürdüren Başkan Yılmaz, “Kent Meydanı olarak 20 bin m2 olarak başlattığımız proje yakın zamanda çok daha fazla büyüyerek 130 bin m2’ye çıkacak. Bu çalışmada Bolu’yu dünyadaki kent meydanları arasında sayılı bir noktaya getirecek. Dolayısıyla gençlerimizin gezeceği, hoşça vakit geçireceği alanlar da çoğalmış olacak.”

“Bir park daha geliyor”

Yılmaz uluslararası ölçekte bir çalışma yapacaklarını ve Köroğlu adı ile Bolu’yu bütün dünyaya duyuracaklarını belirterek, yapılması planlanan Köroğlu Festivali hakkında da gençlere bilgiler vererek şöyle devam etti:

“Bir başka noktaya da Köroğlu Park isminde bir yeni yer dizayn edeceğiz. Bu çalışmamızda uluslararası ölçekte bir çalışma olacak. Bu parkı da 93 bin m2 olarak belirledik. İl Özel İdaresi’nin eski ocağının olduğu tepeyi düşünüyoruz. Orada muazzam bir Köroğlu heykeli olacak ışıklandırdığınız zaman hem otobandan, hem de Bolu’dan görülebilecek şekilde planlamasını yapıyoruz. Yine doğa harikası Gölcük’ü de yeniden yapılandırıyoruz. Bu çalışmalar tamamlandığında gençlerimizin rahat nefes alacakları ve gönüllerince vakit geçirebilecekleri mekanların sayısı artmış olacak.”

Başkan Yılmaz daha sonra öğrencilerin istek, şikayetlerini dinledi ve kendisinden bir istekleri olup olmadığını sordu. Gençlere her türlü sorunlarında kendisini arayabileceklerini belirten Yılmaz, daha sonra gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.