VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

F Tipi'ni kim ziyaret etti ?

28 Mart 2013

Mazlum- Der Genel Başkanı Ahmet Fatih Ünsal, Özgür- Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya ve Anadolu ...

Mazlum- Der Genel Başkanı Ahmet Fatih Ünsal, Özgür- Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya ve Anadolu Ahde Vefa Derneği Genel Başkanı Tayyar Tercan, Bolu F Tipi Cezaevi'nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına hükümlü İBDA-C lideri Salih İzzet Erdiş ile 28 Şubat sürecinde tutuklanan 8 mahkumu ziyaret etti. Ziyaret öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan heyet 28 Şubat süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Konu ile alakalı açıklamaalada bulunan Mazlum- Der Genel Başkanı Ahmet Fatih Ünsal , "Bu süreç Genel Kurmay Karargahı'nda birifink verilerek yargıçların savcıların talimatla hareket ettikleri, bir çok insanı mağdur ettikleri yargı süreciydi .Bu ziyaretimizin asıl amacı 28 Şubat kararlarının gözden geçirilmesiyle ilgili olarak dernekler aracılığıyla yürüttüğümüz bir çalışmanın ilk adımı olarak buradayız. 28 Şubat darbesi emir komuta zinciri içerisinde Genelkurmay karargahında brifinglenerek, yargıçların ve savcıların talimatla hareket ettikleri ve bir yargı yüz karası. Ziyaret edeceğimiz insanlar o dönemin sembol isimleri. Bugünlerde 4'üncü yargı paketi mecliste görüşülüyor. Biz temenni ederiz ki hem yargı paketi bağlamında, hem de 28 Şubat yargı kararlarının yeniden ele alınmasıyla ilgili bir süreç başlamış olur. Salih Mirzabeyoğlu'nun da telegram işkencesine maruz kaldığına dair iddiaları var. Biz yetkililer tarafından da bu iddiaların tekrar araştırılmasını istiyoruz" dedi.

28 ŞUBAT MAĞDURLARI YENİDEN TUTUKSUZ YARGILANSIN

28Şubat Darbesi'nin aktörlerinin yargılandığını belirten Özgür- Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya ise şu şekilde konuştu " 28 Şubat'ı icra edenlerle ilgili bir yargı süreci devam ediyor. Yakın bir zamanda yargılanmalarına başlanacak. 28 Şubat'ı yapanların suçlu oldukları şu anda en azından bir yargılama sürecinin başlamasıyla belli oluyor. Şu an bir konsensüs var ve yargı bununla alakalı bir soruşturma başlattı. 28 Şubat'ın suç olduğunu kabul ediyoruz, 28 Şubat'ın kararını alanlar ve icra edenlerin suçlu olduğunu ve yargı aşamasında olduklarını ifade ediyoruz. Burada ciddi bir çelişki var. O dönemde kararların nasıl verildiğini hepimiz biliyoruz. Bütün mahkemelerin yukarıdan aşağıya nasıl hizaya getirildiğini hepimiz biliyoruz. Bu süreçte insanlar islami kimliğinden dolayı suçlanan insanlar ağır cezalara çarptırıldılar .Pek çoğu mesnetsiz, delilsiz herhangi bir hukuki form gözetmeksizin ağır mahkumiyet cezalarına çarptırıldılar. Bu süreçte verilen mahkumiyet kararları kamoyu vizdanında ciddi bir yara açmıştır. Bu noktada süreç içerisinde verilmiş mahkumiyet kararlarının yeniden yargılanma yolu açılmak üzere gündeme getirilmesi ,yeniden yargılanma süreçlerinin başlatılması gerekmektedir. Bu insanların mağduriyetleri daha fazla devam etmemelidir. Bir an önce tahliye kararları verilmeli ve tutuksuz yargılama süreçleri başlatılmalıdır. Biz bu nedenle bugün burtadayız. Meclisi bu konuda göreve çağırıyoruz.28 Şubat sürecinin yargılanması olumlu bir adımdır. Ama bu süreçten yargılanan insanların mağduriyetinin gündeme gelmemesi haksızlıktır"

Açıklamaların ardından Ahmet Fatih Ünsal, Rıdvan Kaya ve Tayyar Tercan ziyaret için cezaevine girdi.

 

 

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.