VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

O ilanı köşesine taşıdı

28 Mart 2013

  AGÜ Destekleme Vakfı tarafından ulusal basına verilen 'Vakıf Destekli İlk üniversite ilanlarına' bir tepki de ...

AGÜ Destekleme Vakfı tarafından ulusal basına verilen 'Vakıf Destekli İlk üniversite ilanlarına' bir tepki de Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı ve aynı zamanda Kanal D'de yayınlanan Genç Bakış programının moderatörü Abbas Güçlü'den geldi.

Abbas Güçlü konuyla ilgili bir köşe yazısı kaleme alırken AGÜ için sert ifadeler kullandı. Güçlü yazısında, '-Abdullan Gül Üniversitesi Türkiye'nin ilk vakıf destekli devlet üniversitesi olarak özgün bir modelle yükseköğretimde çığır açacak-. Böylesine iddialı bir söylemde bulunmak Bolu İzzet Baysal Üniversitesi'ne ve İzzet Baysal'a, Muğla Sıktı Koçaman Üniversitesi'ne ve Sıtkı Koçman'a, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde İbrahim Çeçen'e ve onların vakıflarına en büyük haksızlık olacaktır' dedi.

Ancak Abbas Güçlü'nün yazısında bir diğer dikkat çeken unsur ise üniversitemizin isminin başına 'Abant' kelimesini kullanmayı tercih etmek yerine 'BOLU' kelimesini kullanmayı tercih etmesi oldu. Bolu kamuoyu Düzce'nin müdahalesiyle İzzet Baysal Üniversitesi'nin başına getirilen Abant kelimesinin kaldırılarak Bolu isminin eklenmesini çeşit ortamlarda talep ediyordu. Güçlü sayesinde bu talep ulusal anlamda da dile getirilmiş oldu.

AGÜ Destekleme Vakfı tarafından ulusal basına verilen 'Vakıf Destekli İlk üniversite ilanlarına' bir tepki de Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı ve aynı zamanda Kanal D'de yayınlanan Genç Bakış programının moderatörü Abbas Güçlü'den geldi. İşte o müthiş yazı;

Cumhurbaşkanı Gül ve 3. nesil üniversite!

Dünkü gazetelerin neredeyse tamamına yakınında Abdullah Gül Üniversitesi AGÜ'nün ilanları vardı. Belli ki çok paraları var. Zamanlama konusunda çok isabetli bir gün seçmişler. YGS soruları için gazete alan hemen her öğrenci ve veli, o ilanı gördü. Eminim ki fazlasıyla etkisinde kalan da olmuştur. Çünkü çok iddialı vaatler var.

İsterseniz gelin önce o ilanı okuyalım ve daha yola çıkmadan nasıl bir vahim hata yaptıklarını ve kimleri kırdıkları, üzdüklerini ve yanılttıklarını tek tek irdeleyelim...

Tek üniversiteymiş!

İşte o ilan:

'Abdullah Gül Üniversitesi Türkiye'nin ilk vakıf destekli devlet üniversitesi olarak özgün bir modelle yükseköğretimde çığır açacak. Önde gelen işadamlarının desteği ile güçlenen AGÜ, dünyanın en iyi üniversiteleri arasına girmeye hazırlanıyor.

AGÜ'de eğitim dili İngilizce.

Üstelik tüm öğrencilerini ilk yıl ABD'de dil eğitimine gönderiyor.

Uluslararası tecrübeye sahip akademik kadrosuyla ve kişisel gelişimi destekleyen burs imkanlarıyla gençleri geleceğe hazırlıyor.

Öğrencilerin sosyal gelişimine önem veren AGÜ, uluslararası tasarım ödüllü 24 saat yaşayan kampüsü ile benzersiz sosyal olanaklar sunuyor.

AGÜ, hayallerini gerçekleştirmek için sınav giren tüm öğrencilere başarılar diler...'

Yanıltıcı ilan!

Eğitim ciddi iştir derler. Çok doğru. Sadece reklamcılara ya da işadamlarına havale edilmeyecek kadar da önemli ayrıntıları içerisinde barındırır. Örneğin, yukarıdaki ilan metninin altına hiçbir akademisyen imza atmaz. Atıyorsa da, ondan o üniversiteye de, ilime de, bilime de hayır gelmez.

Niye mi gelin o zaman yukarıdaki metni satır satır ele alalım, bakalım ne kadarını düzeltebileceğiz!..

* Abdullan Gül Üniversitesi Türkiye'nin ilk vakıf destekli devlet üniversitesi olarak özgün bir modelle yükseköğretimde çığır açacak.

- Böylesine iddialı bir söylemde bulunmak Bolu İzzet Baysal Üniversitesi'ne ve İzzet Baysal'a, Muğla Sıktı Koçaman Üniversitesi'ne ve Sıtkı Koçman'a, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde İbrahim Çeçen'e ve onların vakıflarına en büyük haksızlık olacaktır. Ama en büyük haksızlık, hemen yanı başlarındaki Kayseri Erciyes Üniversitesi'ni bağışlarıyla bugüne getiren ve ayakta tutan Kayserili hemşerilerine yapılmış sayılacaktır.

Ayrıca bu modelin hiçbir özgünlüğü de yok. Türkiye de daha pek çok yerde aynı modelin işlediğini görürsünüz. Hatta Gidin Rize'ye ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'ni inceleyin. Onlar da çok güçlü bir vakıf kurup, üniversite için her türlü desteği sağlıyorlar...

Yine bir devlet üniversitesi olan Galatasaray'a, Galatasaray Vakfı'nın yaptıkları hiç de kaale alınmayacak cinsten değil!..

En iyilerinden biri?

* Önde gelen işadamlarının desteği ile güçlenen AGÜ, dünyanın en iyi üniversiteleri arasına girmeye hazırlanıyor.

- Çok iddialı bir söz ama altı boş. Türkiye'nin en iyisi bile abartılıyken, dünyanın en iyisi olmaya soyunmak iyi güzel de, bu mümkün mü diye sorgulamak gerekir.

En iyi kampüsü kurabilirsiniz, en iyi hoca ve öğrencileri de bulabilirsiniz ama zamanı satın alamazsınız. O dünyanın en iyi denilen üniversitelerinin yaşına bakmak yeter de artar. Türkiye'de bu söylemle ortaya çıkan pek çok üniversite oldu ama hala Türkiye'de ilk 20'ye giremediler!..

ABD'ye gönderilecek?

* Üstelik tüm öğrencilerini ilk yıl ABD'de dil eğitimine gönderiyor.

- Sevinelim mi üzülelim mi, Cumhurbaşkanımızın adını taşıyan bir üniversite ana dilde değil İngilizce eğitim yaptığı için övünüyor, ama bu eğitim için Türkiye'yi değil Amerika'yı tercih ediyor. Peki ya diğer üniversitelerdeki öğrenciler?

* Öğrencilerin sosyal gelişimine önem veren AGÜ, uluslararası tasarım ödüllü 24 saat yaşayan kampüsü ile benzersiz sosyal olanaklar sunuyor.

- Bina ile tasarımla, en iyi kampüsle en iyi üniversite olunmuyor. 24 saat yaşayan kampüsler artık çoktandır Türkiye'de de var. Yani yeni bir şey değil. Ve hiçbir yeni kampüs, bazı eski kapüslerle yarışamaz. Çünkü zamana ihtiyaç var...

Hayal etmek iyi de!..

AGÜ için seferber olan işadamlarına gerçekten de sonsuz saygı duyuyoruz. Kayseri bu konuda örnek bir kentimiz. AGÜ cumhurbaşkanının adını taşıdığı için de bunu yapmıyor. Onlar, dünden bugüne bu konuda hep öncü oldular. Olmaya da devam ediyorlar. Erciyes Üniversitesi'nde dün yapılanlar ve geleceğe yönelik yapılanlar bunun en güzel örneği.

Bu yazı ile kimsenin canını sıkmak istemiyoruz. Öyle bir amacımız da yok. Bu yüzden hiç kimse öküzün altında da buzağı aramasın.

Özetin özeti: Eğitim için taşın altına elini koyan herkese minnettarız ama eğitim ve bilim abartıyı hiç kaldırmaz...

Kaynak: Bolu Takip Gazetesi

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.