VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Bolu'ya devasal köroğlu heykeli yapılacak

27 Mart 2013

      Köroğlu Televizyonu'nda yayınlanan 'Basın Toplantısı' programının bu haftaki konuğu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'dı. Alaaddin Yılmaz ...

Köroğlu Televizyonu'nda yayınlanan 'Basın Toplantısı' programının bu haftaki konuğu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'dı.

Alaaddin Yılmaz programda bugüne kadar Bolu gündeminde yer almayan bir projeyi açıkladı. Yılmaz, devasa bir Köroğlu heykeli yapacaklarını ve uluslararası olacak olan bu heykelin etrafına -Köroğlu'nu sahiplenen Türki Cumhuriyetlerini simgeleyen semboller- koyacağını söyledi.

Alaaddin Yılmaz 'Basın Toplantısı'nda bugüne kadar Bolu gündeminde yer almayan bir projeyi açıkladı. Yılmaz, devasa bir Köroğlu heykeli yapacaklarını ve heykelin etrafına -Köroğlu'nu sahiplenen Türki Cumhuriyetlerini simgeleyen semboller- koyacağını söyledi. Yapacağı bu heykelin uluslararası anlamda olacağını belirten Yılmaz, 'Bu konu özel bir konu. Belki basınla çok bu konuyu konuşmadık. Yavaş yavaş olgunlaştırdığımız bir konu. Cumhurbaşkanımızla görüşmeler de desteğini aldığımız bir konu. Tüm Türki Cumhuriyetlerde de bir Köroğlu simgesi vardır. Ancak Köroğlu bir tek 'Benden Selam Olsun Bolu Beyine' diyerek bizim ismimizi zikretmekte. Ama dünyada ve Türkiye'de çok ciddi anlamda kutlanırken, hatta Sivas bile bizim derken, Bolu'da böyle bir sahiplenme duygusu yapılamamış. Üniversitemiz sempozyum yapıyor ama ben öyle bir şeyden bahsetmiyorum. Şu anda muazzam bir park ve o parkın üzerinde devasa ve uluslar arası anlamda bir Köroğlu heykelini oturtmak istiyoruz' dedi.

Kaynak:www.bolugazetesi.com

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.