VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İşte yeni 'Adliye Binası' buraya yapılacak.

27 Mart 2013

Uzun bir süre Bolu’nun gündeminden düşmeyen adliye sarayının yeni yeri ile ilgili bir basın toplantısı ...

Uzun bir süre Bolu’nun gündeminden düşmeyen adliye sarayının yeni yeri ile ilgili bir basın toplantısı düzenlendi.

Yeni adliye sarayının yapılacağı alan olan eski terminal binası alanında düzenlenen basın toplantısına Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Ak Parti İl Başkanı Ömer Sayın, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Erol Özak, Ak Parti il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte gazeteci ve köşe yazarları katıldı.

“Bu bölge tekrar cazibe merkezi olacak”

Yeni adliye binasının yeri ile ilgili bir açılış konuşması yaparak basın mensuplarına bilgiler veren Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Uzun bir süreç içerisinde Bolu’da yapılacak olan Adliye Sarayı’nın yeri ile ilgili tartışmalar yaşanmıştı. Asıl önemli olan da şuydu Bolu’nun çok acil adliye binasına ihtiyacı vardı. Bu konunun çözümü ile ilgili çalışmaları da milletvekillerimiz, il başkanlığımız başkanlığında, ilçe başkanımız, il genel meclis başkanımız ve belediye başkanlığı olarak Adalet Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde sonuçlanmış olduk. Adalet Bakanımız Bolu’ya ziyaretinde adliye binasının yapılacağı yeri açıklamıştı. Ancak onun anlattıklarının yorumunu iyi yapamadığınız için “Bakan da geldi ama adliye binasının yeri açıklanmadı” şeklinde algılayanlar olmuştu. Aslında bakana sorduğunuzda yeni bir adliye sarayı için kentsel gelişim, trafik yönü, otopark alanı, zemin etüdü ve güvenlik unsurları göz önünde tutulacak demişti. Bunu derken de yeni yerin tarifini yapmıştı. Yeni adliye binamız tamamlandığında kentsel gelişim açısından da bu bölgenin gelişimine çok ciddi anlamda katkı sağlayacak. Çünkü yakın bölgedeki eski mahallelerimiz olmasına rağmen gelişim açısından kısır kalmış, sanayi ve eski terminalle de kapandığı için bu bölgede şehircilik bir zafiyet geçirmiştir. Ancak hemen yan tarafında yapılan Atatürk Orman Parkı ve Çok Amaçlı Salon’un da hizmete girmesiyle tekrar cazibe kazanmaya başlamış hemen doğumuzdaki sanayinin de açılması ile ilgili işlemler sonuçlandığında burasının önemi daha da artacaktır. Geçmişte konuşulan yerin metrekaresi 10 bin iken, burası 20 bin metrekare olacak. Oranın cephe uzunluğu ile buranın uzunluğu ve genişliği çok farklı olduğu için burasının mevcut projesi hemen uygulanabilir durumdadır. Dolayısıyla hiçbir zaman kaybı olmadan bu işin hemen üzerinden gelinebilecek durumdadır” dedi.

“Yeni yere ulaşım rahat bir şekilde sağlanacak”

Yeni adliye binası olarak karar verilen alanın trafik yoğunluğunun az olduğundan ulaşımın çok rahat bir alan olacağını belirterek konuşmasını sürdüren Başkan Yılmaz, “ Önerilen yerde adliye binasının hemen karşısındaki binaların herhangi birisinde adliyeden cezaevine gelen insanlara tehdit oluşturmak istense bu mümkün mü? diye baktığımızda çok rahatlıkla tehdit oluşturabiliriz. Yani güvenliği sağlamakta zorlanırız. Daha yakın bir zaman öncesinde bir adliye binasının önünde cinayetler işlendi ve onun önlemi alınamadı. Bundan önce önerilen yerde de bu gibi olayların önlenebilir özelliği yoktu. Yani eski ceza evinin olduğu yerde. Ama burası ise her türlü önlemin alınabileceği bir konuma sahip. Bolu deprem bölgesinde olduğu için yapılan araştırmalara göre burasının zemini eski cezaevinin zemininden daha sağlıklı. Eğer proje yeniden yapılırsa demir sayısı da düşer ve daha ekonomik olur. Ama aynı proje buraya tatbik edilirse bina daha sağlam olur. Biz Bolu’yu ve geleceğini düşünerek bu çalışmaları sürdürüyoruz” diye konuştu.

“Geçmişte yapılan yanlışlar bu gün çok büyük sıkıntılar doğuruyor”

Geçmişte kamu binalarının yeri ile ilgili yapılan yanlışlar bugün Bolu halkına çok büyük sıkıntılar çektiriyor diye Başkan Yılmaz, “ Geçmişte biliyorsunuz depremden sonra yapılan İl Emniyet Müdürlüğü binamızın yanlış yere yapılması dolayısıyla bugün Bolu çok büyük sıkıntılar çekiyor. Bolu’da söz sahibi kimler varsa hepsi Bolu’nun geleceğini doğru dürüst dizayn etmekle yükümlüdürler. Öyle olunca da biz bütün çalışmalarımızı titizlikle ve doğru kararlar vererek yapmak durumundayız. 10 sene sonra yeniden adliye binası yapmak durumunda kalırsak kentimize de, devletimize de zarar vermiş oluruz. Onun için gelecekte tekrar adliye binasının yapımına ihtiyaç duymayacak yapıyı inşallah bugünden oluşturmuş olacağız. Bu vesile ile şehrimizin bu bölgesinin gelişmesini sağlayacak olan yeni adliye binamızın Bolumuza bir an önce yapılarak hayata geçmesini canı gönülden bekliyoruz” dedi.

“İlk defa siyasi irade ile toplantı düzenliyoruz”

Belediye ile ilgili yapılan basın toplantılarında ilk defa siyasi iradeyi davet ettiklerini vurgulayan Yılmaz, “Belediye ile ilgili basın açıklaması yaparken yanımda Ak Parti İl Başkanımız ve İlçe Başkanımızı görüyorsunuz. İl başkanımız siyaseten direk başbakanımızı temsil etme makamındadır. Merkez ilçe başkanımızda merkez ilçe Bolu olduğu için direk kendisini ilgilendirdiği için ilk defa belediye çalışmalarını siyasi bir minval üzerinde bir açıklama yapmak durumunda kalıyoruz. Bu konu siyasetle birlikte çözülen bir konudur. Siyasi olarak il başkanımızın başkanlığında, ilçe başkanımız, il genel meclisi başkanımız ve milletvekillerimizle onlar kendi etütleri ile uygun alanları, biz de kendi etütlerimizi yaptık ve ortak bir yol bularak bakanımızla görüşerek iş neticelendirilmiştir” diye belirtti.

“Bolu’nun vizyonuna yakışır bir adliye sarayı yapılacak”

Başkan Yılmaz’ın ardından yaşanan süreçle ilgili bir değerlendirme de Ak Parti İl Başkanı Ömer Sayın yaparak, “Adliye sarayının nereye yapılacağı ile ilgili bir hayli tartışmalar oldu. Olay zaman zaman yanlış yerlere çekilmeye çalışıldı. Belediye Başkanımızın Bolu’yu yeniden dizayn etme Bolu’da gerçekten modern şehircilik anlamında Bolu’ya yapılan hizmet ve yatırımları her anlamda eşit dağıtılabilmesi için Türkiye’nin en modern ve yaşanılabilir şehri olması anlamında adliye sarayının buraya yapılmasını istemesi çok doğru bir yaklaşımdır. Ancak biz toplum olarak biraz kolaycılığa kaçmayı ve oldu bittiye getirmeyi severiz. Bu işlerde başkanımızın emniyet müdürlüğü örneğinde verdiği gibi yanlış işler doğurur. Bugün dışarıdan gelen bir insana emniyet müdürlüğünü tarif etme imkanınız yok. Ancak ya bir harita vereceksiniz önüne ya da bir eskort vereceksiniz. Kaldı ki biz Bolu’da yaşayanlar olarak bile zor buluyoruz bazen. Buradan sanayinin kalktığını düşündüğünüz zaman burada çok geniş bir alan, yeniden bir şehir, bir mahalle Bolu’nun göz bebeği olabilecek bir nokta haline dönüşecek. Adliye sarayının buraya yapılıyor olması Bolu için bir kazançtır. İnşallah ihale süreci bitirildikten sonra bu alana Bolu’nun vizyonuna yakışır bir adalet sarayı yapılacaktır. Bu konuyla ilgili Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz çok gayret gösterdi bizde siyaseten destek verdik. Ben huzurlarınızda kendisine Bolulular adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.