VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Organize Sanayi artık pis su kullanmayacak

25 Mart 2013

Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan su ön arıtma tesisi düzenlenen törenle faaliyete başladı. Protokolün katılımıyla gerçekleşen ...

Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan su ön arıtma tesisi düzenlenen törenle faaliyete başladı. Protokolün katılımıyla gerçekleşen törende düğmeye basıldı ve Organize Sanayi'nin atık suları Bolu Belediyesi'nin hattına bağlanmış oldu.

Organize Sanayi Bölgesi'nin su arıtma tesisi açılışına Bolu protokolü neredeyse tam kadro katılırken, tören OSB Müdürü Mustafa Gülen'in açılış konuşmasıyla başladı. Ülkemizin kalkınmasında Organize Sanayi Bölgelerinin çok büyük önemi olduğunu söyleyen Gülen, çalışmalardan bahsetti. Gülen, 'Organize Sanayi Bölgelerinin tanıtımında alt yapı çalışmalarının yanında çevreye olan sorunların önlenmesi de önem arz etmekte. Bu kapsamda son bir yıl içinde OSB olarak içme suyu şebekesini değiştirdik. Hem su kayıpları önlendi, hem de sanayicilere daha kaliteli su verilmesi sağlandı. Enerji verimliliği kapsamında mevcut trafoların hepsi modernize edildi. Hem elektriğin kesintisiz verilme imkanı sağlandı, hem de enerjideki kayıplar önlenmiş oldu. Su arıtma ile ilgili yapılan çalışmalarda tamamlandı. Bugün şartele beraber basacağız' diye konuştu.

'Sanayici çok, parselimiz yok'

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Kaygusuz'da yaptığı konuşmada OSB'de yapılan çalışmalardan bahsederken, protokolün de desteğini istedi. Parsel isteyen birçok sanayicinin sırada olduğunu fakat OSB'de parsel olmadığını söyleyen Kaygusuz, 'Biz bir strateji tespit ettik. Yapmış olduğumuz satışlardan elde ettiğimiz parayla istimlak yapa yapa gidelim dedik. Ama uzun sürece yayılacak. Bunu bir ana önce bitirmemiz ve sanayiciyi Bolu'ya çekmemiz lazım. Sanayi ve Ticaret Bakanımızın Bolu'yu ziyaretinde bizim kredi ihtiyacımız kendilerine aktarıldı, uygun görüldü ancak bir öncelik kazanmasına ihtiyaç var. Onun için siyasilerimizden ve devlet erkanından özel ilgi istiyoruz. Biz bütün kararları aldık. 4 trilyon lira krediye ihtiyacımız var. Bunu temin eder etmez süratle kamulaştırmasını yapıp, sanayicimizin emrine açacağız. Zira biz kamulaştırma yaptıktan sonra engel olacak bazı işlemleri daha önceden yaptık. Elektrik alt yapısını hazırladık. Yapacağımız 2 bin metrelik yol ile oradaki sanayi parsellerini de sanayicinin ihtiyacına verebileceğiz. Bu konuda ivedilikle siyasilerimizden yardım istiyoruz. Bundan sonra çevre düzenlemesine de büyük önem vereceğiz. Sanayicimize hizmet verecek olan bütün zorunlu ihtiyaçlar temin edildi. Ağaçlandırma konusunda da yardımlarınızı rica ediyoruz' ifadelerini kullandı. Kaygusuz konuşmasının sonunda açılışı yapılan arıtma merkezinin tanıtımını yaptı.

'Sanayicimizin hizmetkârıyız'

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'da Organize Sanayi Bölgesi'ndeki gelişmelerin sevindirici olduğunu söyleyerek, 'Daha önce teşvik yok diye çok yaygaralar yapılmıştı. Bolu'nun yapısını bilmeden Bolu'yu yanlış tanıtıyoruz demektir. Geçmiş dönemde teşvik olmuyor diye yaygaralar yapılmıştı, bunlar çok doğru şeyler değil. Türk insanının morale ve motivasyona ihtiyacı var. Biz kendimizi motive ederek, kendimizin gücünü farklı göstereceğimiz yerde mevcut gücümüzü yok gösterip kendimizi zavallı hale dönüştürmek için gayret eden bir yapıya sahibiz. Eğer bu yapılardan kurtulursak Türkiye dünya ile boy ölçüşebilir noktaya gelecektir. Yerel yöneticiler olarak görevimiz, sanayicinin hizmetkarı olmaktır. Hukuka başvurmadan buradaki istimlak sistemini çözebilen OSB yönetimine teşekkür ediyorum. Eğer karşılıklı anlayışla bunları çözebilecek ortamlar bulabilirsek Bolu'nun önü açılır. Şuanda burada yer altı suyu kullanıyorlar ama şebeke şeklinde su verebilecek sistemi biz kurduk. Şuan da pis suyunu da çözmüş oluyoruz bu tesisle birlikte. Sanayimizin gelişmesi için bir desteğe ihtiyaç varmış, iktidar partisi milletvekilimiz bir randevu alır, Sayın valimizle beraber gider bu konuyu çözeriz' şeklinde konuştu.

'Bakandan randevu alınırsa, bende oraya gelip katkı vermeye hazırım'

Bolu Milletvekili Tanju Özcan'da OSB'deki parsel sıkıntısını gidermek için Bakandan alınacak randevuya davet edilmesi halinde kendisinin de gidebileceğini söyledi. Özcan, 'İsterdim ki, organize sanayimiz ciddi anlamda teşvikler alan bir ilin organize sanayisi olsaydı. Herhalde Bolu'nun önü daha açık olacaktı. Tabi önemli olan zoru kolay kılmak. Ben zaman zaman buraya geliyorum. OSB yönetimi işadamlarını Bolu'ya çekmek için, OSB'nin gelişirken planlı şekilde gelişmesi için çaba gösterdiklerini görüyorum be bundan memnun oluyorum. Kamulaştırmayla ilgili sorunu zaten biliyordum, iktidar partisi milletvekilimizde mutlaka biliyordur. Önümüzdeki süreçte sayın bakandan randevu alınırsa, muhalefet temsilcisi olarak bende oraya gelip katkı vermeye hazırım. Zor şartlara rağmen Bolu'ya yatırım yaparak Bolu'da istihdama katkı verdikleri için işadamlarımızın tamamına şükranlarımı sunuyorum' dedi.

'Önemli olan gayret etmek'

Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun'da yaptığı konuşmayla siyasetten çok iş yapmak için gayret gösterdiklerini belirtti. Sürekli organize sanayi bölgesini ziyaret ettiğini ifade eden Ercoşkun, 'Organize Sanayi Bölgemizin kredi ihtiyacı bilgimiz dahilinde. Geçtiğimiz hafta Bakanımızla görüştüm ve heyet halinde geleceğimizi ifade ettim. Randevuyu aldığımızda hep birlikte Bolu olarak Bakanımızı ziyaret ederiz. Bu konuyu da kolay bir şekilde halledebileceğimizi düşünüyorum. Türkiye değişiyor, gelişiyor, Bolu'da buna ayak uyduruyor. Bu avantajımızı ortaya çıkartmak iktidarı ile muhalefeti ile hepimizin görevi. Tabiî ki eksiklikleri ifade edeceğiz ama aynı zamanda yapılması gereken şeyleri de konuşacağız, istişare edeceğiz, gayret edeceğiz. Her şeyi yapacağız diye bir şey yok. Gayret etmek önemli' şeklinde konuştu.

Son olarak Vali İbrahim Özçimen'de, 'Belediye Başkanımız bu tesisin yapımında ben de varım dedi. Sağ olsun ekibiyle birlikte tüm belediye çalışanlarımızı da tebrik ediyorum. Çok doğru ve faydalı bir iş yapılmıştır. Belediyemizin destekleri olmasaydı biz bu tesisi sanayicimizin parasıyla yapacaktık. Ayrı bir tesis yapacak ve ayrı bir zaman harcayacaktık. Bu yapının tamamlanmasında iş birliği yapan herkese teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum' dedi.

Konuşmaların ardından kurdelesi kesilerek hizmete girecek olan ön arıtma tesisinin start butonuna basıldı ve arıtma hizmete başladı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.