VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Alınlarını karışlarım

23 Mart 2013

  Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Meclis'te kendisini ziyaret edenlerle çektirdiği fotoğra yapılan hakaret dolu ...

Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Meclis'te kendisini ziyaret edenlerle çektirdiği fotoğra yapılan hakaret dolu yorumları kınamakla yetindi. Ercoşkun yorumumun arkasındayım diyen ADD Başkanını ve Tanju Özcan'ı özür dilemeye davet etti ve " Alınlarını karışlarım" dedi.

Bolu kamoyu günlerdir bu haberi konuşuyor. Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun'un mecliste kendisini ziyaret eden cübbeli ve sarıklı iki kişi ile çektirdiği fotoğraf karesi ve bu fotoğrafın altına facebookta yapılan tükürük yorumunun yankıları sürüyor. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın talihsiz açıklamalarından sonra yeni bir boyut kazanan haberimizin ardından söz sırası Ali Ercoşkuna geldi.

Haber: Abdullah Ceyhan

 Ak Parti il binasında partisinin İl, İlçe, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları başkanlarının da katıldığı basın toplantısında sinevizyonlu bir sunum yapan Ercoşkun, CHP’nin başörtüsü ve çarşaf açılımları ile ilgili geçmişte yaşamış olduğu çelişkileri, görüntülerle basın mensuplarına aktardı.

TANJU ÖZCAN ŞAPKA TAKMALI

Yorumların seviyesiz ve çirkin olduğunu belirten Ercoşkun ," Bildiğiniz gibi değerli arkadaşlar 25.11.1925 tarihinde 671 numaralı bir kanunumuz var. Bu kanunda TBMM azaları ile İdare-i Umumiye ve Hususiyi Mahalliye… şeklinde devam eden, halen yürürlükte olan milletvekillerinin şapka giymek mecburiyetinde olduğuna dair bir kanun var. Ve bu kanun bildiğiniz gibi TBMM Başkanlık Divanı tarafından Genel Kurul çalışmalarında uygulanır, yani şapka takılır, hatta milletvekillerinin şapka takıp takmayacağını başkanlık divanı üyeleri takip eder. Dolayısıyla baktığımız zaman bu kanunu uygulamakla görevli olan Tanju Özcan’ı başkanlık divanı üyesi olarak bu bahsi geçen fotoğraf paylaşımından sonra yapmış olduğu seviyesiz çirkin açıklamalarını hep birlikte gördük" dedi

CHP'NİN ÇELİŞKİLERİ

CHP'de daha önce yaşanan çarşaf açılımı ile ilgili açılamalarda bulunan Ak Partili vekil, " CHP Grup Başkan Vekili Emine Ülker Tarhan’ın çarşaflı bir vatandaşımızla çektirmiş olduğu bir fotoğraf var. CHP İzmir Milletvekili Hülya Güner’in gene çarşaflı bir annemize rozet takma töreni, aynı şekilde CHP İzmir İl Başkanlığında partililerle çarşaflı annemizin çektirmiş olduğu fotoğraflar var. CHP Giresun’da 2000 başörtüsü dağıttı gibi haberleri hepimiz biliyoruz.Bizim çektirdiğimiz , fotoğraf oldukça net. Bugüne kadar binlerce Bolulu hemşerimizi, TBMM’de misafir ettik. Ve en başta vermiş olduğumuz sözün getirmiş olduğu sorumlulukla kapımız herkese açık dedik. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes bizim için önemli ve değerlidir. Dolayısıyla hiçbir ayrıma tabi tutmadan, hiçbir filtrelemeye, ötekileştirmeye tabi tutmadan tüm misafirlerimizin fotoğraflarını da bir kişisel paylaşım sitesi olan facebook üzerinden de yayınladık. Ama bir baktık ki bu müthiş bir mesele oldu. Problem oldu ve gerçekten çok seviyesiz çok çirkin ifadelerle bunlar üzerinden siyaset yapılmaya çalışıldı " dedi.

ÖZ DEĞERLERİMİZ

CHP'nin zihniyet kendisiyle çeliştiğini söyleyen Ali Ercoşkun sözlerini şu şekilde sürdürdü, "Değerli arkadaşlar, başörtüsü de, cübbe de, sarık da, kara çarşaf da, bizim öz değerimiz. Bu öz değere dil uzatma gafletinde bulunan herkesi şiddetle nefretle kınıyorum. Tabi ortada hiçbir siyasi aktivasyon koyamayan, seçim döneminde vermiş olduğu sözlerin hiçbir tanesini yerine getiremeyen ve bunun ezikliği, psikolojik travmasıyla karşı karşıya bulunan Tanju Özcan’ın gene bir fotoğraf üzerinden siyaset politika üretmeye çalışan çalışmasını da anlayışla karşılamak lazım"

ALINLARINI KARIŞLARIM

Yapılan seviyesiz yorumlarla ilgili olarak uğraşacak vaktinin olmadığını söyleyen Milletvekili Ercoşkun, " Başta Elfaz Temiz olmak üzere bu ifadeleri şiddetle kınıyorum. Özür dilemeleri gerektiğini sadece benden değil Türk halkından, Türk milletinden özür dilemeleri gerektiğini burada ifade etmek istiyorum. Dolayısıyla değerli arkadaşlar bizim öz değerimize, bizim namusumuza, el uzatıldığı zaman Kurtuluş Savaşında Kahramanmaraş’ta Sütçü İmam’ın açmış olduğu özgürlük bayrağına şu anda Türkiye Cumhuriyeti içerisinde, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı herkesin destek olması lazım. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bu öz değerlerine el uzatmaya dil uzatmaya çalışanın da alnını karışlarım. O yüzden değerli arkadaşlar bir kez daha bu hareketi her ne kadar Sayın İl başkanımın belediye başkanımız parti mensuplarımız geçtiğimiz süreçte yapmış oldukları yerinde isabetli açıklamalarla kınasa da bir kez de ben burada sizlerle birlikte kınamak istiyorum. Ve özür dilemeleri gerektiğinin altını bir kez daha çizmek istiyorum " dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.