VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Engelliler okulunda skandal

22 Mart 2013

Bolu’da Zihinsel Engelliler Okulu’nda sınıf öğretmenliği yapan Ayça G. Ö., elindeki çay dolu bardağa kolunu ...

Bolu’da Zihinsel Engelliler Okulu’nda sınıf öğretmenliği yapan Ayça G. Ö., elindeki çay dolu bardağa kolunu çarpan engelli öğrenciye sinirlenerek, elindeki sıcak çayı öğrencisinin üzerine fırlattı.

Olay, 17 Ocak 2013’de Küçükberk Mahallesi’nde bulunan Merkez Emine Mehmet Baysal Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi’nde yaşandı. Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni Ayça G.Ö., teneffüste nöbet tutuyordu. Engelli öğrencilerin bulunduğun sınıfın kapısına elinde çay dolu kupa bardakla gelen öğretmen, öğrencilerle konuşmaya başladı. Bu sırada okulda eğitim gören zihinsel engelli Özge Güler (13), öğretmenin koluna çarptı. Kupadaki çayın yarısı Ayça G.Ö. isimli öğretmenin üzerine döküldü. Üzerine çay dökülmesine sinirlenen öğretmen, kupa bardağın içerisinde geri kalan sıcak çayı engelli öğrenci Özge Güler’in üzerine fırlattı. İddiaya göre, revire giden öğretmen vücudunda çay dökülen bölümlere krem sürerek kendisini tedavi ettirirken, engelli öğrenciyi ise veli odasına götürüp, üzerine pislediğini ve eşyalarının değişmesini istedi.

OLAYI ANLATTI

Yaşanan olay, okulun güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Öğretmenin üzerine çay fırlattığı engelli öğrenci Özge Güler’in annesi Gülay Güler (32), Bolu Gazeteciler Cemiyeti’ne gelerek, açıklama yaptı. Yüzde 90 zihinsel engelli olan bir çocuk annesi olduğunu söyleyen ve olayın nasıl gerçekleştiğini anlatan Gülay Güler, “Çocuğum devlet okulunda özel eğitim almakta. Çocuğumun engelinden dolayı olumsuz davranışları var. Öğretmen okulda nöbet tutuyor. Öğretmen çay içtiği sırada çocuğum öğretmene dokununca çay öğretmenin üzerine sıçrıyor. Akabinde’ sen bunu hak ettin’ diyip elinde kalan çayı çocuğumun üzerine döküyor. ‘Sen bunu hak ettin’ diyor. Daha sonra okulun revirine gidip kendisine krem sürüyor. Çocuğumu da veli odasına götürüp ‘Özge üzerini pisledi, değiştirin’ diyor. Konuyu müdür beyle görüştük. Müdür, öğretmenin kendi canının yandığını, bu nedenle tepki verdiğini söyledi. Müdür öğretmeni savundu. Öğretmenin canının yandığını söyleyerek, çocuğumun çektiği acıyı hafife aldı” diye konuştu.

ÖĞRETMEN HALA  GÖREVDE

Çocuğunun üzerine çay döken öğretmen hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen anne Güler, “Engellilere sahip çıkıyoruz diyorlar. Böyle mi korunuyor engelliler? Alanında 10 yıllık uzman bir eğitimci benim çocuğumun üzerine çay dökerek mi eğitim veriyor? Devletimiz bu öğretmenleri böyle mi eğitiyor? O gün okula gitmemiştim. Çocuğum engelinden dolayı öz bakım becerilerini yapamıyor. Milli Eğitime ve savcılığa dilekçe verdim. Süreç ne kadar devam eder bilmiyorum ama kendini ifade edemeyen öğrencilerin üzerine çay döken bir öğretmen hala o okulda eğitim veriyor” ifadelerine yer verdi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.