VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Çıkınlar’ın değeri artacak

21 Mart 2013

   Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Başkan Yardımcısı Abdulkadir Key, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Erol Özak ...

 Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Başkan Yardımcısı Abdulkadir Key, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Erol Özak ve belediye daire müdürleri ile birlikte Çıkınlar Mahallesi’ne giderek mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

Mahalle toplantıları kapsamında gerçekleşen toplantıda Belediye Başkanı Yılmaz tarafından mahalle sakinlerine Bolu Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalar hakkında geniş bilgiler verildi.

“Çıkınlar’ın değeri daha da artacak”

Çıkınlar Mahallesi Muhtarı Eyüp Öztürk’ün açılış konuşmasının ardından Bolu Belediyesi’nin hayata geçirdiği projeler ve devam etmekte olan çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz şunları söyledi;

“Dokuz yıl önce ilk göreve geldiğimizde Çıkınlar’dan geçen yolları açmaya ve genişletmeye başlamıştık. Daha sonrada çevre yolunu tamamladık. Dün buralar şehrin dışında terk edilmiş bölgeleri olarak görülürken bugün şehrin içerisine doğru çekilmiş sahiplenilen yerler haline dönüştü. Önümüzdeki dönem içerisinde ise buralar biraz daha güzelleşecek ve şehrimizin en güzel yerlerinden biri haline dönüşmüş olacak. Gelecekte hemen altınızdan D-100 geçecek ve burasının değeri artacak. Çevre yollarımız da oraya bağlanacak. Çalışmalar tamamlandığında ise bu gölgeler biraz daha modernleşecek. Bir ara bizim için en zor mahallelerden bir tanesi Borazanlar Mahallesi idi. Geçen yıl ancak Borazanların içerisinden geçebildik. Şu anda ise oralar Bolu’nun en güzel yerleri haline dönüştü. Bizim arzumuz şu bu gölgeler yavaş yavaş gelişsin, unutulmuşluktan kurtulsun ve şehirle bütünleşsin.”

Göreve geldiği günden buyana gerçekleştirdiği çalışmalar ile ilgilide mahalle sakinlerine bilgiler veren Başkan Yılmaz, şunları kaydetti:

“Biz çalışmalarımızı hep geleceğe yönelik olarak sürdürüyoruz. Bolu’yu sil baştan adım adım yeniden dizayn ediyoruz. Şehrimizde yapılacak o kadar çok şey var ki, bazen birçok yerde çalışmalar yürütebiliyoruz. Şu ana kadar mahallelerimizde tam olarak çalışmaları bitirmiş değiliz ama birçoğunu toparlamış durumdayız. Göreve geldiğimizde mahalle sayısı 25 iken şu anda bu sayıyı 43’e çıkarmış bulunmaktayız. Öyle olunca da Bolu’nun hizmet alanı çok büyüdü. Neden böyle yaptık? Gelecekte buralar nasıl olsa şehirle birleşeceğini bildiğimiz için böyle yaptık. Çıkınlar da daha önce köy iken şimdi mahalle olarak biliniyor. Ama halen daha köy gibi duruyor. Biz şehre yakın köylerimizi şimdiden mahalle haline dönüştürüyoruz ve planlamaya gayret ediyoruz ki gelecekte buralar modern kent dokusu içerisindeki yerini alsın.”

“Bolu’yu sil baştan dizayn ediyoruz”

Göreve geldiği günden bu yana Bolu’yu sıfırdan dizayn etmek için yoğun bir şekilde çalışma sürdürdüklerini belirterek konuşmasını sürdüren Yılmaz, şöyle devam etti:

“ Geçtiğimiz yıl şehir merkezinde çalışmaları başlattığımız için, vatandaşlarımız zaman zaman rahatsız oldular. Daha önce Dodurga da, Seyit Mahallesi’nde çalışıyorduk bu çalışmalardan kimsenin haberi yoktu. Çalışmalarımızı merkeze yönlendirince tüm vatandaşlarımızın da merkezde işleri olduğu için bu çalışmaları yürütürken bazı sıkıntılar yaşadık.

“Bizden önce bir sokak bile tamamlanmamış”

Biz bu çalışmaları sürdürürken de bazıları tarafından sürekli tenkit edildik. Bizi tenkit etmek kolay ama bana şunu demelerini beklerdim, bizim zamanımızda 25 mahalle vardı biz senden önceki dönemde mahallenin bir tanesini bitirdik 24’ünüde sen yap demeleri lazımken ben mahalleden vazgeçtim bizden önceki dönemde bir sokak bile bittiğini kimse gösteremez. En önemli mahallelerimizden bir tanesi olan Bahçelievler’in sokaklarını bile yeni açtık. Onun için biz Bolu’ya son şeklini vermeye çalışıyoruz. Bizden sonra gelecekler de şuraları o yapmış bizde geri kalanları yapalım diyebilecekler. Ben devam etmedim sil baştan başladığım için çok yoğun çalışmak zorunda kaldık. Bu çalışmaları yürütürken de vatandaşlarımızdan aldığımız destekleri Türkiye’nin hiçbir ilinde bulamazsınız. Allah nasip ederse her geçen gün Bolu’nun şeklinin biraz daha değiştiğini hep beraber göreceğiz”

“Tüm birikimimizi şehre yansıtıyoruz”

Şehirde yürütülen çalışmaları seçim kazanmak ve kaybetmek için değil vatandaştan aldıkları sorumluluk çerçevesinde yürüttüklerini belirten Başkan Yılmaz, “ Önce partim bana bir görev verdi, daha sonrada Bolu halkı da sen devam et dedi ise ben aldığım bu sorumluluğu yerine getirmek durumundayım. Bolu’nun tüm bilgi birikimini şehrimize yansıtmak istiyoruz. Önümüzde yaklaşan seçimler olmasına rağmen biz halen daha bir yerleri kazacağız diye uğraşıyoruz. Biz çalışmalarımızı seçim kazanmak için yapmıyoruz. Bir daha hiç seçilmeyebiliriz ama arkamızda derin izler bırakarak gideceğiz ki bizden sonra gelenlerde bu eksikleri tamamlasınlar. Ben ise belediye çalışmalarında nerde kaldık diye başlamadım. Göreve geldiğimde sıfırdan her şeyi yapmaya başladım. Şu anda şekil oluşmaya başlayınca yavaş yavaş ne yapmak istediğim anlaşılmaya başlandı. Şu anda şehir merkezinde yürünecek yol yok diye şikayet edenler olabilir. Ama kısa zamanda bu çalışmaları toparlayacağız. Yürüyecek yolumuz da, eğlenecek meydanımız da olacak ve çok önemli bir kent haline geleceğiz” diye belirtti.

Başkan Yılmaz konuşmalarının ardından mahalle sakinlerinden gelen istek ve şikayetleri de dinleyerek gerekli birimlere talimat verdi

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.