VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Tanju Özcan'a ateş püskürdü

19 Mart 2013

  Abdullah Uzun, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Milletvekili Tanju Özcan’a tepki göstererek, “CHP'li vekil bir ...

Abdullah Uzun, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Milletvekili Tanju Özcan’a tepki göstererek, “CHP'li vekil bir Hollandalı’nın bir Danimarkalı ve Finlandiyalının yaptığı günahı işlemiştir. Ve ahkam kesiyor. Dinde sakal ve cübbe olduğuna inanmıyorum diyip insanlara din dersi vermeye çalışıyor” dedi.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun’un Türkiye Büyük Millet Meclisi koridorlarında sarıklı ve sakallı iki kişiyle çektirdiği fotoğrafa tepki göstermiş ve “Ercoşkun’un fotoğraf çektirdiği adamlara bakıyorsunuz, adam demeye bin şahit ister” sözleriyle tepki göstermişti. Bu sözler Bolu kamuoyunda bomba etkisi yaratırken, HAS Parti eski İl Başkanı ve daha sonra AK Partiye katılan Abdullah Uzun, Tanju Özcan’a sert tepki gösterdi.

“ÇOK TALİHSİZ VE İNSANLARI RENCİDE EDİCİ”

Abdullah Uzun, “Geçtiğimiz günlerde bizleri ve Türkiye'yi yaralayan bir olay meydana geldi. Mecliste bir vekilimiz kendisini ziyarete gelen iki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ile paylaştığı resimlerde Bolu Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı bir yorumda bulundu. ADD Başkanı ‘Yüzlerine tükürsem tükürüğüme yazık olur’ dedi. Bu açıklama Müslüman olarak bizleri derinden yaralamıştır. Biz kendisinden özür dilemesini beklerken ‘sözlerimin arkasındayım’ demiştir. Bu sözleri sahiplenen CHP Bolu Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Katip Üyesi Tanju Özcan bu durumların üzerine kaymak katmıştır. Konu ile ilgili olarak ‘Sokakta görsek korkarız, bunlara adam demek şahit ister, bunları meclise kim sokuyor’ diye bir açıklama yaptı. Çok talihsiz ve insanları rencide edici ayırıcı kimlikler üzerinden insanları ayırıcı beyanatlarda bulunmuştur” diye konuştu.

“ALLAH’TAN KORKUN”

Abdullah Uzun sözlerinin devamında, “Avukat olan Tanju Beye iki tane kanun maddesini hatırlatmak isterim. Birincisi 671 sayılı şapka ihtisas kararı. Burada diyor ki katip üyelerinin şapkalı olması gerektiğini ve milletvekillerini kontrol etmeleri gerektiğini söylüyor. Sokaktaki insanlara bakacağına görevini yapsın. Madem şapka kanununu bu kadar çok seviyorsa şapkayla gezsiz. Diğer bir kanun da diyor ki, din adamları dinlerini simgeleyen kıyafetlerle sembollerle tören haricinde dışarıda gezmesini yasaklayan bir kanundur. Buradan Özcan’a sesleniyorum. Siz CHP'li olarak partinizdeki hesaplaşmalardan çekişmelerden sıyrılmak veya bir yere konumlanabilmek için mi 76 milyonun arasına nifak tohumu ekmeye çalışıyorsun. Genel başkanınla ilgili bir sorunun varsa çıkıp onla görüş. Müslümanların dinine hakaret etme. Biz yurt dışında peygamberimize hakaret edenlere karşı bir bütün olarak tepki gösterdik. CHP'li vekil bir Hollandalı’nın bir Danimarkalı ve Finlandiyalının yaptığı günahı işlemiştir. Ve ahkam kesiyor. ‘Dinde sakal ve cübbe olduğuna inanmıyorum’ diyip insanlara din dersi vermeye çalışıyor. İlahiyatçı yorumu yapıyor. Tek kelime söylüyorum size Allah’tan korkun” dedi.

5 yorum yapılmış
  • Kemal Özkan
    19 Mart 2013 • 14:00
    Abdullah bey sizi takdir ediyorum.Ben CHP üyesiyim.Açıklamalarınızı samimi buluyorum.Zamanında Tanju beye kendi il başkanımız ve bugünkü aday adaylarımızın hiçbiri sahip çıkmazken siz çıkıp onun hakkını savunmuştunuz..Tekrar tebrikler...
  • Bolu halkı
    19 Mart 2013 • 14:00
    Elfaz bey ve Tanju bey sizi açıklamanızdan ötürü esefle kınıyorum.Bizleri bu günlere getiren Atatürk'ü sizin açıklamalarınızla dine düşman gibi göstereceksiniz.Sizden ne Atatürkcü nede Demokrat olur.Yazıklar olsun size.Abdullah bey sizide bu adaletli ve hassas yaklaşımınızdan dolayı ayrıca kutlarım.
  • vatandaş
    19 Mart 2013 • 14:00
    abdullah bey konuşmaya başladıysa başbakan onayı vermiş demektir. neyse en azından sabah akşam arsa peşine koşan bir adam değil
  • bu
    19 Mart 2013 • 14:00
    1 chp li vekille 3 akp li idareci başedemiyor. ağızlarını açamıyorlar. tebrikler abdullah uzun
  • ad soyad
    19 Mart 2013 • 14:00
    ömer sayının pabucu dama atılıyor
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.