VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Tanju Özcan'dan ağır hakaret

19 Mart 2013

  CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan Ali Ercoşkun'un yanında bulunan kişiler hakkında ağza alınmayacak sözler sarf ...

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan Ali Ercoşkun'un yanında bulunan kişiler hakkında ağza alınmayacak sözler sarf etti. Özcan konu ile ilgli yaptığı açıklamada, "Ercoşkun’un fotoğraf çektirdiği adamlara bakıyorsunuz, adam demeye bin şahit ister" dedi.

Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun’un, Türkiye Büyük Millet Meclisine kendisini ziyarete gelen Furkan Sönmez ve Adnan Bilaç isimli vatandaşlarla çektirdiği hatıra fotoğrafını sosyal paylaşım sitesinde paylaşmasıyla başlayan tartışma devam ediyor.Özgürbolu olarak Bolu gündemine getirdiğimiz fotoğraf karesinin yankıları sürüyor. Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Elfaz Temiz’in yorumlarına tepkiler çığ gibi büyümüş, Temiz ise söylemlerinin arkasında durmuştu. Konu ile ilgli Bolu Ekspres Gazetesi Muhabiri Nermin Kaya'ya açıklamalarda bulunan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan o fotoğraf karesinde bulunanlara yönelik olarak , "“Ercoşkun’un fotoğraf çektirdiği adamlara bakıyorsunuz, adam demeye bin şahit ister” ifadelerine yer verdi. Özcan, Ercoşkun’un rejim ile ilgili problemleri olduğunu söylerken; o fotoğrafı, 2008 yılında partisinin Genel Başkanı Deniz Baykal’ın gerçekleştirdiği kamuoyunda bilinen adıyla “Çarşaf Açılımını” dikkate alarak nasıl yorumlarsınız sorusuna ise “aynı kefeye koyulamaz” dedi.

İşte o röportaj

“Ercoşkun’un rejimle sorunları var”

“Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun arkadaşımız; bu cübbeli ve sarıklı tipleri, açıkça devrim kanunlarına aykırı hareket eden, giyim kuşamları ile toplumu tedirgin eden, çocukları korkutan bu tipleri alıp Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyetin meclisine getirmekle, Atatürk’ün devrimlerine açıkça meydan okumuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisinde bu tür fotoğraflar çektirerek, rejime açıkça meydan okuyamazsınız. Bu tip adamlarla fotoğraf çektirmek yerine, cesaretiniz varsa çıkarsınız kafanızdakinin gerisindekini açıkça söylersiniz.”

“Canı isteyen istediği tipi ile meclise giremez”

“Ben meclis başkanına bir çağrıda bulundum, canı isteyen istediği tipteki adamı meclise sokamaz. Türkiye Büyük Millet Meclisinin bir iç tüzüğü ve kuralları var. Ben şunu soruyorum, bu insanlar meclise kapıda kimlik bırakarak mı girdiler, yoksa Sayın Ercoşkun’ un arabasında kimliksiz olarak mı girdiler. Bunu araştırıyorum, sonuçlarını da ulusal ve yerel medya ile paylaşacağım. Ama yaptıkları hiçbir şekilde hoş görülemez.”

“Toplumu tedirgin eden, çocukları korkutan adamlar”

“Bu tip giyinen insanlara da değinmek lazım. Bizim Cumhuriyet Halk Partililer olarak toplumda ki inançlı insanlarımıza her zaman çok büyük saygımız olmuştur. Toplumuzda inancı gereği sakal bırakan, beş vakit namaz kılan insanlarımız var. Bunlar bizim başımızın üzerindedir. Ama orada Sayın Ercoşkun’un fotoğraf çektirdiği adamlara bakıyorsunuz, adam demeye bin şahit ister. Böyle saç sakal, böyle toplumu korkutmak, canının istediğini söylemek, bunların dinimizde yerinin olduğunu da zannetmiyorum.”

“Çarşaf değil yöresel kıyafetti”

“2008’de o zaman ki Genel Başkanımız Sayın Deniz Baykal’ın rozet taktığı insanların, sonradan araştırıldığında, Erzurumlu geniş bir ailenin mensupları olduğu ve yöresel kıyafetleri olduğu ortaya çıktı. Bazılarının istismar etmeye çalıştığı gibi, bilinen anlamda devrim kanunlarına aykırı olan Çarşaf olmadığı o zaman ortaya çıktı. Zaten bizim Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu konuda tavrımız çok net. Elbette ki insanların özel hayatlarında giyim kuşamları kendilerinin tercihidir. Ancak kamu alanında buna bir standart getirmek gerekli olduğunu, dini simgelerin kamuda kullanılmaması gerektiğini söylüyoruz. Bunu sadece çarşaflı insanlar içinde söylemiyoruz. Herhangi bir dine mensup olan bir kişinin de kendi dini ile ilgili simgesiyle kamuda bulunmaması gerektiğini söylüyoruz. O anlamda geleneksel kıyafet ile bu tür zorlama kılık kıyafet olan iki olayı birbirine karıştırmamak gerekir diye düşünüyorum. “

2 yorum yapılmış
  • deniz
    18 Mart 2013 • 14:00
    ah nasibin olsada o adamların hasıyla 1 kaç saat geçirebilsende asıl kendinin insan olmadığının farkına varabilsen senin için ne kadar menfaatli olurdu yoksa bu kafayla paldır küldür gidiyon cehenneme
  • bolu
    18 Mart 2013 • 14:00
    tanju özcan sana yazıklar olsun bu terbiyesizliktir. sen seçmenine ne söz verdin ne yapıyorsun yazık
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.