VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Obeziteye savaş açtık

14 Mart 2013

      Sağlık Bakanlığı’nın önderliğinde başlayan ve Türkiye geneli tüm kurumların katıldığı, çağın en önemli hastalıklarından olan ...

Sağlık Bakanlığı’nın önderliğinde başlayan ve Türkiye geneli tüm kurumların katıldığı, çağın en önemli hastalıklarından olan obezite ile mücadale bütün hızıyla sürüyor. Bolu'da da devam eden çalışmalar çerçevesinde, sadece Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli tarafından konu ile ilgili 2012 yılında 6687 kişiye eğitim verildi.

Haber: Abdullah Ceyhan

Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı ve Türkiye geneli tüm kurumların katıldığı, çağın en önemli hastalıklarından olan obezite ile mücadale bütün hızıyla sürüyor. Bolu'da da devam eden çalışmalar çerçevesinde, sadece Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli tarafından konu ile ilgili 2012 yılında 6687 kişiye eğitim verildi. Bolu Halk Sağlığı Müdürlüğü Diyetisyeni Gamze Karakaya yaptığı açıklamada, "Yanlış beslenme alışkanlıkları, çeşitli hastalıklar, yetersiz fiziksel aktivite gibi sebeplerle ortaya çıkan obezite vücudun kişinin sağlığını tehdit edecek derece yağlanması olarak tanımlanmaktadır. Fazla kilolu olmak kalp hastalıkları, diyabet, kanser, psikolojik problemler, eklem rahatsızlıkları gibi birçok probleme sebep olabiliyor. Hastalanmadan önce kişinin sağlığının korunması amaçlayan bu çalışmada insanların obezite konusunda bilinçlenmesi, sebep, sonuç ve önlemlerinin bilinmesi amaçlanıyor" dedi.

6687 KİŞİYE ULAŞILDI

Düzenlenen eğitim programları ile tüm yaş gruplarına obezitenin nasıl bir hastalık olduğu hakkında geniş bilgi verildiğini kaydeden Diyetisyen Gamze Karakaya "Sağlık personeli tarafından sağlıklı beslenme konu başlığı altında obezite, fiziksel aktivite ve beslenme ilişkili hastalıklar konusunda sadece Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli tarafından verilen eğitimlerle 6687 kişiye ulaşılması sağlandı. Aynı süreçte diğer sağlık kurumlarının bilgilendirme çalışmaları devam etti. İlimizde bu konuda yapılan önemli çalışmalardan biri de obez ambulansı alınması oldu. Normal ambulanslardan farklı olarak obez ambulansı 300 kg’a kadar hasta taşınmasına elverişli ve sedyelerin ambulansa taşınmasını kolaylaştıracak şekilde asansöre sahip. Birçok hastalığın ortaya çıkmasında en önemli sebep olan obezite ile tüm aşamalarında mücadele devam ediyor" şeklinde konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.