VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Türk Ocakları'ndan anlamlı konferans

12 Mart 2013

  Türk Ocakları Bolu Şubesi Mehmet Akif Ersoy-İstiklal Marşı ve Gerçekler' konulu bir konferans düzenledi. Türk ...

Türk Ocakları Bolu Şubesi Mehmet Akif Ersoy-İstiklal Marşı ve Gerçekler' konulu bir konferans düzenledi. Türk Ocakları Bolu Şubesi Mehmet Akif Ersoy-İstiklal Marşı ve Gerçekler' konulu bir konferans düzenledi. Konferansa Yrd. Doç. Dr. Zeki Gürel konuşmacı olarak katıldı.

Türk Ocakları Bolu Şubesi İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle konferans düzenledi. Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Zeki Gürel'in konuşmacı olarak katıldığı konferansa, MHP İl Başkanı Mustafa Ramazan, MHP eski İl Başkanı Sabri Şatıroğlu, TÜRK Ocağı eski başkanları Yunus Nadi Özçelik, Dr. Murat Yapıcı, Mustafa Öz, Ercan Üsküp, Eyüp Ahi ve çok sayıda TÜRK Ocağı üyesi katıldı. İstiklal Marşı üzerinden siyaset yapılmaması gerektiğini söyleyen Gürel, "Mustafa Kemal Atatürk ile Mehmet Akif Ersoy arasında herhangi bir düşmanlık yoktu. Mehmet Akif Mısır'a görevli olarak gitti. Şapka yasağı nedeniyle gittiği söylentisi çok yanlıştır." dedi.

Mehmet Akif'in Ankara günlerinde giyecek paltosunun bile olmadığını belirten Gürel, " Milli Marşımızı yazmak için Türkiye Cumhuriyeti Marif Vekaletince bir yarışma açılmış ve kazanan şaire de 500 Türk Lirası verileceği de açıklanmıştı. Mehmed Akif, bu yarışmanın ilanı gazetelerde çıktığında Kastamonu'da görevdeydi." diye konuştu.

Yarışmaya 724 şairin katıldığını belirten Yrd. Doç. Dr. Zeki Gürel, "Bu şairler arasında Bolu Milletvekili olan Tunalı Hilmi ve Bolulu şair Refik Firaki de katılmışlardı. Hatta Refik Firaki bu yarışmaya önce dört bentlik "İstiklal Marşı Münasebetiyle" başlıklı bir şiiriyle katılmış iken hemen peşinden de "Türklere Hitabım" başlıklı 48 dörtlükten oluşan bir şiirini daha göndermiştir, bu şiirinin altını imzalarken de "Bolu'da Gamlı Risalesi Başmuharriri Firaki" diye yazmıştır" dedi. Konferansın ardından dinleyiciler Gürel'e teşekkürlerini bildirdi

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.