VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Highway'de lezzetli buluşma

9 Mart 2013

  Lezzet Ustası Ayşe Tüter , Highway Alışveriş Merkezi'nde kadınlarla biraraya geldi. Birbirinden lezzetli yemeklerin yapıldığı buluşmada, Ayşe ...

Lezzet Ustası Ayşe Tüter , Highway Alışveriş Merkezi'nde kadınlarla biraraya geldi. Birbirinden lezzetli yemeklerin yapıldığı buluşmada, Ayşe Tüter, "Aşçılık okulları çok iyi denetlenmeli" dedi.

Haber: Abdullah Ceyhan

Lezzet Ustası Ayşe Tüter, Avrupa'nın en büyük otoyol alışveriş merkezi olan Highway Outlet  Alışveriş Merkezi'nde kadınlarla biraraya geldi. Birbirinden lezzetli yemeklerin yapıldığı buluşmada, Tüter kadınlara güzel yemeğin püf noktalarını anlattı. Kadınların yanı sıra evli çiftlerinde katıldığı programda renkli görüntüler oluştu.

YEMEK TARİFLERİMİZ YOK OLMASIN

Tüter, programdan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bolu'ya daha önceden de geldiğini ve hocalarının Bolulu olduğunu belirten Ayşe Tüter, "Hanımların bilgisi bzimkilerden daha çok ama biz bir köprüyüz.Bilgilerimizi aktarıp ileriki nesillere taşımak istiyoruz. İleriki nesiller sağlıklı olsun diye. Benim hocalarım da Bolulu. Bolu denince akla güzel yemek pişiren insanlar geliyor. Ben istiyorum ki ninelerimizin, annelerimizin yemek tarifleri kaybolmasın. Biz bu bilgileri toplayalım. İleriki nesillere mirastır bu. Fakat genç nesil bunu yapmaktan kaçınıyor. Bu da bizi üzüyor. Bu nedenle benim bütün çalışmalarım bu yönde. Geleneksel lezzetleri tercih edelim. Ben bu yaşıma kadar inanın bir tane bile hamburger yemedim. Çünkü bizim köfteekmeğimiz çok güzel ve tarhana çorbamız, domates çorbamız çok güzel" dedi

AŞÇILIK OKULLARI İYİ DENETLENMELİ

Her yemek pişirenin aşçı olamayacağını söyleyen Lezzet Ustası Tüter  sözlerini şu şekilde sürdürdü, "Aşçılık ile ilgili okullar, yüksekokullar çok iyi denetimden geçmek zorunda. Her yemek yapan aşçı olmamalı. Bunları denetleyenlerin çok iyi olması gerekiyor. Çok iyi insanların elinden mezun olunmalı"

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.