VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Esnaf birbirine girdi

8 Mart 2013

Bolununsesi isimli internet sitesinin haberine göre BESOB yönetimi, Demirciler Odası yönetimi ve Sanayi Sitesi Yönetimi’nin ...

Bolununsesi isimli internet sitesinin haberine göre BESOB yönetimi, Demirciler Odası yönetimi ve Sanayi Sitesi Yönetimi’nin BESOB binasında yaptığı toplantı sırasında kavga çıktı.

Demirciler Odası Başkanı Birol Güneykaya, Sanayi Sitesi Yönetimi Başkanı Turgut Özkök yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Bolu Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) binasına, Oda Genel Sekreteri Ramazan Güzel’in yolsuzluğu ile ilgili görüşmeye gitti. Bolununsesi internet sitesinin haberine göre toplantı esnasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. İşte o haber.

BESOB Başkanı Tahir Gayret’in imzası taklit edilmiş

Toplantıda sanayi esnafından toplanan paralardan ne kadar kısmının kayıp olduğu ve bu kadar büyük miktarda paraların banka hesabından çekilinceye kadar yönetim kurulunun nasıl haberlerinin olmadığı sorgulandı. BESOB Başkanı Tahir Gayret hesaptan paranın çekilmesi için kenidisi ile birlikte Geanel Sekreter Ramazan Güzel’in imza yetkisinin bulunduğunu belirterek, Ramazan Güzel tarafından kendi imzasının taklit edilmiş olduğunu belirtti.

Kayıp para miktarı 450 binin çok daha üzerinde olabilir

Yeni kurulacak olan Sanayi Sitesi için toplanan paradan önce de BESOB kasasından aynı yöntemle paralar çekilmiş olabileceği belirtilirken, kayıp olan paranın 450 bin liradan daha fazla olabileceği belirtildi. BESOB Başkanı Tahir Gayret kendisinin ve yönetim kurulu üyelerinin kasada çıkan açığı kapatmak için ne gerekirse yapacaklarını, gerekirse evlerini satıp esnafın parasını yerine koyacaklarını belirttiler.

Kavgada yumruklar konuştu

Gergin bir ortamda devam eden toplantı sırasında, Demirciler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Özkök ile BESOB Başkan Vekili Ahmet Yoltaş arasında ağız kavgası yaşanırken, Tarık Özkök’ün aynı zamanda amcası olan Turgut Özkök iddialara göre Ahmet Yoltaş’a bir yumruk attı. Daha sonra toplantıya katılanlar arasında ağız kavgası ve itiş kakış yaşandı. Bu olaydan sonra Turgut Özkök toplantıyı terk etti. Daha sonrada ESKOP’a kadar giderek Ahmet Yoltaş’tan özür dileyerek barıştı.

Yolsuzlukla ilgili Emniyet özel birim kurdu

BESOB' da ki yolsuzluk olayı ile ilgili Bolu Emniyet Müdürlüğü tarafından özel bir birim kuruldu. Önceki gün BESOB Başkanı Tahir Gayret, Başkan Vekili Ahmet Yoltaş ve Denetim Kurulu Başkanı Selahattin Ayen’in Emniyet’te ifadeleri alındı.

Üç bayan daha var

Geçtiğimiz günlerde ifadesi alınan BESOB Genel Sekreteri Ramazan Güzel' in sevgilisi olduğu iddia edilen Pınar S.'nin “Ramazan bana sadece 50 bin lira havale etti. Ben başka almadım. Para gönderilerinde bulunduğu üç bayan daha var” demesi ile yolsuzluk olayı daha bir derinlik kazandı.

Emniyet'te özel kurulan birim öncelikle bankalardaki hesapları kontrol etmeye başlarken, toplanan bilgisayarların loglarına girilerek geriye dönük yazışmalar bir bir incelenmeye başlandı. Ramazan Güzel’in son yıllarda kimlere görüştüğü bilgisayarının loğlarından elde edilmeye ve bunlarla ilgili soruşturmanın daha da genişletilerek sürdürüleceği belirtiliyor.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.