VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Onsuz 13 YIL

5 Mart 2013

 Bolu’ya yaptığı yatırımlar ve kazandırdığı eserlerle “Bolu’nun Babası” olarak bilinen merhum işadamı İzzet Baysal, ölümünün ...

 Bolu’ya yaptığı yatırımlar ve kazandırdığı eserlerle “Bolu’nun Babası” olarak bilinen merhum işadamı İzzet Baysal, ölümünün 13’ncü yılında anıtmezarı başında anıldı.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Gölköy Kampusündeki anıtmezarı başında yapılan törene Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal başta olmak üzere çok sayıda bürokrat, siyasetçi, akademisyen, sporcular, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törenin açılış konuşmasında söz alan AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, “Merhum İzzet Baysal’ı unutmak mümkün değil. Hem Bolu hem de üniversitemiz onun sayesinde Türkiye’nin gözde eğitim merkezlerinden ve yaşanabilir kentlerinden biri oldu. Yaptığı yatırımlar geleceğimize adeta ışık tutuyor. Aramızdan ayrılalı 13 yıl oldu ancak hala özlüyoruz. Onun yaptırdığı okullarda okuyan, sağlık kuruluşlarında tedavi gören hastalarımız da ona hep dua ediyor. Saygıyla anıyoruz” diye konuştu.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da hayırsever işadamı İzzet Baysal’ın yokluğunun çok hissedildiğini belirterek, “Tam 13 yıl öncesiydi. İzzet babamızı kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşadık. Onun gibi bir hayırsever daha gelmez. Çünkü yaptırdığı eserler ve Bolu’ya kazandırdıklarını kimse inkar edemez. Bugün o hayırsever insanı minnetle ve şükranla anmak için toplandık. Kendisine bize bıraktığı eserler ve vakıf için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bolu Valisi İbrahim Özçimen ise İzzet Baysal’ın herkesim tarafından takdir edilen bir insan olduğunu ifade ederek, “Bugün herkes hayırsever işadamı ve Bolu’nun babası İzzet Baysal’ı anmak için buraya geldi. Bizleri bir araya getirmeye vesile olan bu insanı şükranla anıyoruz. Kentimize kazandırdığı eserler sayesinde eğitimden sağlığa kadar birçok kademede gelişme gösterdik. Onun yolundan ilerlemeye çalışıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Mehmet Şahin tarafından dua okundu. Duanın ardından törene katılanlar anıtmezara karanfil bıraktılar.

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.