VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Semercioğlu kendi hayatından örnek verdi

4 Mart 2013

  Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu teknik ve meslek lisesi öğrencileriyle gerçekleştirdiği seminerlerine, ...

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu teknik ve meslek lisesi öğrencileriyle gerçekleştirdiği seminerlerine, Bolu TSO Kongre Salonu'nda devam etti.

Bolu Merkez İzzet Baysal Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Bolu Merkez Ticaret Meslek Lisesi'nden 150 kişilik bir öğrenci grubunun katıldığı seminerde Bolu TSO Başkanı Emin Semercioğlu, kendi yaşam hikâyesinden yola çıkarak iş dünyasında kişiyi başarıya götüren sürecin püf noktalarını öğrencilere anlattı. Seminer başlamadan önce Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlatılan ve İlimiz ekonomisini tanıtan sektörel tanıtım filminin öğrencilere gösterimi yapıldı. Sonrasında Oda Ticaret Sicili Müdürü Havva Meray, Odanın iç işleyişini, görevlerini ve faaliyetlerini genel başlıklarla öğrencilere tanıttı.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın da kısa süreli ziyaret ettiği seminerde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu, ilk olarak öğrencilere kendi çocukluk, öğrencilik ve gençlik dönemini, profesyonel çalışma ve sonrasında da iş kurma sürecini anlatarak bu süreçte karşılaştığı güçlükleri, edindiği deneyimleri sırasıyla öğrencilere aktardı. İnteraktif bir yöntem izleyen Emin Semercioğlu, sıkça öğrencilere sorular yönelterek öğrencilerin hedefleri, seminerden akıllarında kalan detaylar gibi konularda bilgiler aldı. Yaklaşık iki saat boyunca devam eden seminerde Emin Semercioğlu, ayrıca iyi bir girişimci ve iyi bir lider olabilmenin bazı püf noktalarını da örnekler kullanarak öğrencilere anlattı. Girişimciyi 'bir konuda eksikliği görerek bunu projelendiren ve kazanca dönüştüren kişi' olarak betimleyen Emin Semercioğlu, bilgi-merak ve öğrenme isteği, hayal gücü, dürüstlük ve ahlak, özgüven, hedef sahibi olma, çok çalışma, takım çalışmasına önem verme, kaliteli iş yapma ve markalaşma, yenilikçi düşünce ve İnovasyon, kontrol ve denge ile kişisel gelişim gibi başlıklarda girişimcilik ve liderlik olgusunu detaylandırdı. Seminerin sonunda öğrenciler, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.