VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İstifa etmeyeceğim

3 Mart 2013

Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Tahir Gayret, BESOB Genel Sekreteri R.G.’nin sahte imzayla ...

Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Tahir Gayret, BESOB Genel Sekreteri R.G.’nin sahte imzayla kuruma ait 400 bin lirayı çekmesiyle ilgili gelişmeleri değerlendirdi. Gayret " istifa etmem söz konusu değil" dedi.

 

Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Tahir Gayret, BESOB Genel Sekreteri R.G.’nin sahte imzayla kuruma ait 400 bin lirayı çekmesiyle ilgili gelişmeleri değerlendirdi. Öğle saatlerinde kurum binasında gerçekleştirilen basın toplantısına yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Son gelişmeleri değerlendiren Gayret, " Üzücü bir olay. 20 yıldır görevli olan arkadaşımızdı. Tutuklandığını duyduğum zaman bana silah alış verişi olduğu söylendi. Ayın 11'inde gelip yönetimimi topladım. Olayın özel hayatla ilgili olduğunu öğrenince, bu kadar süredir namus ve şerefle yönettiğimiz kurumu zan altında bırakmamak için hesapları incelemeye aldık. Elektronik imza ile bankadan para çekmiş. Tehtit edildiğini söyleyerek bir bayanın hesabına göndermiş. Serbest bırakıldığı zaman savcılığa bizzat kendisi gitti. Bizim mesai arkadaşımızdı. Göreve geldiğimiz zaman buradaydı. 20. yılını doldurdu kurumda. İlk göreve geldiğim zaman değişiklik yapmadım. Çalışkandı. Hiç ihtimal vermiyordum. İlk duyduğumda şaşırmıştım. Hatta inanamamıştım. 3 kızı olan 45 yaşında bir çalışandı. Güç kanaat biriktirdiği paraları bize emanet eden esnafın mağduriyeti söz konusu değildir. Olayı fark edemedik. 6 aydır belirli miktarlarda paraları bu şekilde çekip havale ediyormuş. Alınan paraların hiçbirisi ıslak imzalı değil. Banka ile ilgilide suç duyurusunda bulunduk. Soruşturma nedeniyle açıklayamayacağım bazı kısımlar var ama esnafımızın içi rahat olsun paraları geri gelecek. Soruşturma bittiği zaman birliğin gelir ve giderlerini herkesle paylaşacağım. Hiç bir evrağa dokunmadık. Müfettişler inceleyecek ve savcılığa bildirilecek. Tüm Bolu halkı ve Türkiye’den özür diliyorum. Esnafımız bu iş yüzünden kesinlikle mağdur edilmeyecektir. Gerekirse keseri ayağımıza vururuz.Görevimin başındayım. İstifa gibi bir düşüncem olmadı" dedi.

Açıklamalarından ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Gayret yıl sonu hesaplarının yapılmadığını durumu çok geç fark ettiklerini söyledi. Bu nooktada hatasının olduğunu belirten Gayret soruşturma sonrasında herşeyin daha da netleşeceğini belirtti.

 

1 yorum yapılmış
  • sezer
    3 Mart 2013 • 13:00
    bu kadarı da yüzsüzlük esnafın yüzüne nasıl bakıcaksınız anlamadım.hem esnafın alın terine sahip çıkma yüzsüz bir şekilde çıkmış istifa etmicem
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.