VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Genel sekretere bak sen

2 Mart 2013

Küçük yaşta kızla cinsel ilişkide bulunduğu iddiasıyla Karabük Emniyeti tarafından 5 Şubat'ta Bolu'da göz altına ...

Küçük yaşta kızla cinsel ilişkide bulunduğu iddiasıyla Karabük Emniyeti tarafından 5 Şubat'ta Bolu'da göz altına alınan Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Sekreteri R. G.'nin, ilişkiye girdiği bayanın 16. yaşından küçük olduğunu belirterek yaptığı şantaja boyun eğdiği ve BESOB hesaplarından 400 bin lirayı şantajcı şebekeye kaptırdığı belirlendi.

Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Sekreteri R.G.'nin başına gelenler, sosyal paylaşım sitelerinin yeri geldiğinde ne kadar tehlikeli olduğunu da gösterdi.

 Facebooktan tanıştı!

BESOB Genel Sekreteri R.G., kendisine arkadaşlık teklifi gönderen bir bayanın talebini kabul etti ve bundan sonra sohbet etmeye başladılar. Yüz yüze de görüşen ikili bir süre sonra birlikte oldu.

Şebeke işi

Genç kız bir süre sonra yaşının 16'dan küçük olduğunu belirterek, R.G.'yi tehdit etmeye başladı. Tehditlerden bunalan R.G. zaman zaman genç kıza paralar göndermeye başladı. Ancak şantajın sonu gelmedi. Genç bayanın yanı sıra başkaları da R.G.'yi arayarak, küçük kızla birlikte olduğu için R.G.'yi tehdit etmeye başladılar. Şantajlar sonrası R.G. şebeke olduğu iddia edilen bu kişilere toplamda 400 bin lira parayı parça parça gönderdi.

Para yetmedi, şikayetçi oldular

Şantajın artarak devam etmesi R.G.'yi yıldırdı. Yapılan şantajlara artık para gelmemesi üzerine, şebeke harekete geçti ve Karabük Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak 16. Yaşından küçük kızla cinsel ilişkiye girdiği için R.G.'den şikayetçi oldu.

Karabük Polisi göz altına aldı

6 Şubat'ta Bolu'ya gelen Karabük İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, R.G.'yi gözaltına alarak Karabük'e götürdüler. Burada Nöbetçi Mahkemeye sevk edilen R.G. küçük yaşta kızla cinsel ilişkiye girdiği için tutuklanarak cezaevine konuldu.

Kız 16 yaşından büyük çıktı

R.G. yaklaşık bir ay cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra tekrar hakim karşısına çıktı. Ancak mahkemede R.G.'nin birlikte olduğu bayanın yaşının 16'dan büyük olduğu belirlendi ve R.G. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

BESOB'dan suç duyurusu!

R.G.'nin tutuklandığı tarihte BESOB Başkanı Tahir Gayret Umre ziyareti için kutsal topraklarda bulunuyordu ve R.G.'nin ruhsatsız silah bulundurmaktan Karabük Emniyeti tarafından göz altına alındığı belirtildi. 12 Şubat'ta Bolu'ya dönen BESOB Başkanı Tahir Gayret, R.G. olayını araştırınca şantaj olayı ile karşılaştı ve hemen hesapları inceleterek, hesaplarda ki eksik parayı belirledi. Bunun üzerine harekete geçen BESOB yönetimi R.G. hakkında zimmete para geçirdiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. BESOB ayrıca bağlı bulunduğu konfederasyona da bilgi vererek, hesaplarının detaylı incelenmesi için müfettiş talebinde bulundu

Cuma günü savcı karşısına çıktı

Cinsel saldırı suçlamasından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan R.G., bu seferde şantajlar nedeniyle kendisinden istenen paraları karşılamak için kullandığı BESOB nedeniyle savcıya ifade vermeye başladı. Başından geçen olayları bir bir savcıya aktaran R.G. yaptıklarından pişman olduğunu belirtti. Nöbetçi mahkeme, zimmete para geçirdiği iddiasıyla R.G. tutuklayarak cezaevine gönderdi.

Tahir Gayret; 'Hiçbir üyemiz mağdur olmayacaktır'

Konfederasyon tarafından Antalya'da gerçekleştirilen programa katılmak üzere ilimizde bulunmayan BESOB Başkanı Tahir Gayret'e telefonla ulaştık. Olayla ilgili bilgisine başvurduğumuz Başkan Gayret, 'Yaşanan gelişmeler bizleri çok üzdü. Birliğimiz Genel Sekreteri iddiasına göre uğradığı şantaj nedeniyle, birliğimiz hesaplarından benim de imzamı elektronik ortamda kullanarak çekmiş. Bunu belirleyince hemen Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduk. Birliğimiz hesabından başkan ve genel sekreterin imzası olmadan para çekilmez. Ancak benim umrede olduğum anda bu para çıkışları gerçekleşmiş. Şuanda hukuki süreci başlattık. Konfederasyonumuza da yaşanan gelişmeleri aktardık ve müfettiş talebinde bulunduk. 30-40 yıl yöneticilik yapmış bir insanım. Gerede'de işimi gücümü bıraktım ve Bolu'ya bir şeyler kazandırmak için çalışıyoruz. Ancak birilerine itimat edince bunlarda başınıza gelebiliyor. Çok üzgünüm. Üyelerimiz rahat olsun. Hiçbir mağduriyetleri olmayacaktır. Şuanda Antalya'da bulunuyorum. Perşembe günü sanırım Bolu'da olacağım ve gerekli basın açıklamasını esnafımıza ve kamuoyuna yapacağım' dedi.

Kaynak: Bolu Takip Gazetesi

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.