VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Bolu'nun dev projesinde start verildi

1 Mart 2013

Bolu Belediyesinin en büyük projelerinden biri olan ‘Kültür Park Yer altı Otopark’ projesinin temeli düzenlenen ...

Bolu Belediyesinin en büyük projelerinden biri olan ‘Kültür Park Yer altı Otopark’ projesinin temeli düzenlenen görkemli törenle atıldı. Yüzlerce vatandaşın katıldığı törende konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Bu projeleri düşünmek bile zordu. Biz ölüp gideceğiz ama arkamızda eserler kalacak. Bu eserler Bolu’nun eserleridir. Ben sadece hizmetkarım” dedi.

Yer altı Otoparkı için temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene Vali İbrahim Özçimen, Ak Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, daire müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından zeybek gösterisi ile devam eden programda ilk konuşmayı yüklenici firma sahibi Ali Nuhoğlu yaptı.

“29 EKİM’E KADAR BİTİRECEĞİZ”

Dışarıdan bakıldığında büyük bir çukur gibi görünen yapının Bolu halkı tarafından merak edildiğini söyleyen Nuhoğlu proje hakkında detaylı bilgiler verdi. Bu projenin çevreye uyumlu olmasının çok önemli olduğunu belirten Nuhoğlu, “Burada çalışmalar bittiğinde Türkiye’nin en iddialı, modern bir otopark olacaktır. Bu otoparkın Bolu’daki trafik yükünü azaltmakta önemli rolü olacaktır” dedi. İşin süresini normalde yılsonu olarak planladıklarını söyleyen Nuhoğlu, erken bitirmek için bütün gayreti göstereceklerini söyleyerek konuşmasını tamamladı. Kürsüden indikten sonra Vali İbrahim Özçimen’in talimatıyla tekrar kürsüye çıkan Nuhoğlu, çalışmaları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na kadar bitireceklerinin sözünü verdi.

“DÜŞÜNMESİ BİLE ZORDU”

Projenin baş mimarı olan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’da kürsüye gelerek heyecanını Bolulularla paylaştı. Havaların güzel gitmesi nedeniyle çalışmaların hızla ilerlediğini söyleyen Başkan Yılmaz, “Bu proje Bolu’nun en önemli projelerinden biri. Bir dönem Pazar yerine yürüyerek gideceğiz dediğimde kimse inanmadı. Ferhat’ı aldığımızda pazardaki şirine kavuşacak dedik güldüler. Büyük bir dağı ortadan kaldırdık. Şimdi en dipteyiz, adım adım yükseleceğiz. Otopark sorunu Türkiye’nin en önemli sorunudur. Göreve geldiğimizden beri otopark için çok gayret gösterdik. Bu proje ciddi bir çevre projesi. Düşünmesi bile zor bir projeydi. Yer altı otoparkı bittiğinde, üzeri de eskisi gibi park olacak. Allah’a şükür Bismillah dedik ve yavaş yavaş inşaatını yükseltme durumuna geliyoruz” diye konuştu.

“BİZ ÖLÜP GİDECEĞİZ AMA ARKAMIZDA ESERLER KALACAK”

Türkiye’de dört mevsimin doyasıya yaşandığı Bolu gibi başka bir yer olmadığını vurgulayan Başkan Yılmaz, Bolu insanının da çok özel olduğunu söyledi. Şehirde yaşanan sıkıntılara rağmen sabırla kendilerine güvendikleri için Bolu halkına teşekkür eden Yılmaz, “Sabretmeniz bile büyük insan olduğunuzun göstergesidir. Kenti doğayla uyumlu hale getirmek belediye başkanlarının görevidir. Biz ölüp gideceğiz ama arkamızda eserler kalacak. Bu eserler Bolu’nun eserleridir. Ben sadece hizmetkarım” ifadelerini kullandı.

“BİZ DÜNYADA İLK ONA GİRMEK İSTİYORUZ”

Başkan Yılmaz projenin devamından da bahsederek söz konusu alanın Bolu’nun ikinci bir kent meydanı alanı olacağını söyledi. Atatürk Orman Parkı’ndan ve Karaçayır Parkı’ndan memnun kalan vatandaşların Kent Meydanından da memnun kalacağını söyleyen Yılmaz, “Bolu yaşanabilir kentler arasında ilk on içerisinde. Biz dünyada ilk ona girmek istiyoruz” dedi.

“Artık dükkan önüne araç park edilmemeli”

Ak Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü’de törende yaptığı konuşmada anlattığı hikayelerle Ak Parti’nin gücünden bahsetti. Daha sonra Vali İbrahim Özçimen söz aldı. Otoparkların büyük ihtiyaç olduğundan bahseden Özçimen, “Bolu trafik nedeniyle yaşanası zor bir kent haline geliyor. İzzet Baysal Caddesi’ni trafiğe kapattığımızda alternatif yollarda trafik akışını rahat sağlayabiliriz ama dükkanların önlerine çekilen araçlar bunu zorlaştırıyor. Artık insanlar dükkan önüne araç park edememeli. O zaman otopark işler hale gelebilir” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Mehmet Şahin’in duaları eşliğinde protokol tarafından butona basıldı ve Kültür Park Yer altı Otoparkı temeli atılmış oldu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.