VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İki fidanı birlikte büyütelim” projesi start aldı

28 Şubat 2013

Bolu Valiliği Bolu Belediye Başkanlığı ve Orman Bölge Müdürlüğü “İki fidanı birlikte büyütelim” adlı projenin ...

Bolu Valiliği Bolu Belediye Başkanlığı ve Orman Bölge Müdürlüğü “İki fidanı birlikte büyütelim” adlı projenin protokol imza töreni bugün Belediye Meclis toplantı salonunda yapıldı.

Protokol törenine Vali İbrahim Özçimen, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Orman böğle Müdürü Sırrı Köstereli, Nüfus İl Müdürü İsmail Gülen ve davetliler katıldı.

Projenin amacı ile ilgili bilgiler veren Proje sorumlusu Serpil Ilgaz, “Belediyemizin doğumdan ölüme kadar yanınızdayız’’ anlayışından hareketle her bebeğimiz bir fidan diyerek “İki fidanı birlikte büyütelim” projesi kapsamında meyve bahçesi oluşturmayı ve gelecek kuşaklar için daha yeşil bir Bolu, daha bilinçli nesiller yetiştirmek amaçlanmaktadır. Orman bölge Müdürlüğü tarafından proje için Çayır köyünde yer tahsisi yapıldı. Nüfus il Müdürlüğü tarafından aylık olarak doğum listeleri verilecek. Bebeklerin isimlerinin ve doğum tarihlerinin yer aldığı tabelalar fidanlara yerleştirilecektir” dedi.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da yaptığı konuşmada “Aslında bu bizden ziyade ağacın daha az olduğu illerde yapılmasında fayda var. Ağaç konusunda çok fakir olan bölgelerimiz var. Ankara’ya doğru gittiğinizde Kızılcahamam’dan sonra ağaç görmekte zorlanıyorsunuz. Bu bölgelerde bunu hareketlendirmek lazım. İnşallah bu projemiz kamuoyunda duyurularak çevre illerde hayata geçmesini sağlayabiliriz” şeklinde konuştu.

Vali İbrahim Özçimen’de konuşmasında, İnsan ve bütün canlıların yaşantılarında orman ve ağaçların önemi çok büyüktür. Aldığımız nefesin, kullandığımız birçok eşyanın ormandan elde edilen ağaçlarla ilgilisi olduğunu hep biliriz. Çocuklarımıza verdiğimiz değer ölçüsünde ormanlarımızı da sevelim, koruyalım, sahip çıkalım. En azından çocuğumuzla büyüyen bir ağacımız olsun. Onun adı da sevgi olsun, umut olsun. “dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.