VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Annesi 28 Şubat mağduru

27 Şubat 2013

  Ak Parti Bolu İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel, annesinin 28 Şubat mağduru olduğunu ...

Ak Parti Bolu İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel, annesinin 28 Şubat mağduru olduğunu söyledi.

Haber: Abdullah Ceyhan

Yarın 28 Şubat sürecinin yıl dönümü. 28 Şubat 1997'de yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrası Türkiye'de siyasi, idari, hukuki ve toplumsal alanlarda yaşanan çok yönlü değişimlere neden olan sürecin üzerinden tam 16 yıl geçti.Ardında bir çok mağdur bıraktı. Ak Parti Bolu İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel'in annesi'de bu mağdurlardan sadece biri. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sönemzel, Siyasi literatüre post modern darbe olarak giren süreci değerlendirdi.

"ONLAR AĞLADIKÇA BENDE AĞLIYORDUM"

28 Şubat sürecinde anımsadıkları olduğunu belirten Sönmezel, " Bir çok insan nedenini bilmeden hapiste yatmak zorunda kaldı, işlerinden çıkarıldı. Başbakanımız bile bir şiir okuduğundan dolayı mahkum oldu. O süreçte kendi hayatımdan anımsadıklarım var. Şu an Ak Parti’de bulunma sebeplerimden biri de o süreç içerisinde ailemin yaşadıklarıydı.. Benim annem öğretmendi. 80’li yıllarda okuyup bir yere gelmek çor zordu..Ama annem çalışmış çabalamış öğretmen olmuştu. Bunu yaparken de başörtülüydü. Post modern darbe nedeniyle alınan kararlardan dolayı annem ne yazık ki çok sevdiği o görevinden istifa etmek zorunda kaldı. Günlerce ağladığını hatırlıyorum" ifadelerini kaydetti

"BU NEDENLE SİYASETTEYİM"

Yaşanan süreçte yapılan uygulamaların yansımalarının kendisini derinden etkilediğini söyleyen Sönmezel sözlerini şu şekilde sürdürdü, "Bu zulmü yapanlar bizim ülkemizde yaşayanlardı. Babamda çok üzgündü. Onlar ağladıkça bende ağlıyordum. O günler benim için her zaman bir anı olarak kalacak.Bu yaşananlar şuan siyasette olma fikrimin en temel taşlarından birisiydi."

Ak Parti'nin başarısının millete duyduğu saygıdan kaynaklandığını söyleyen Gençlik Kolları Başkanı , "Ak Parti girdiği her seçimi kazanan bir parti konumuna geldi. 27 Mart e-muhtıra da da başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan dikti, ekibi dikti ve arkalarında milletin olduğunu biliyorlardı. Şuan ki sürece baktığımızda 28 Şubat Süreci'ne 1000 yıl sürecek diyenler ne yazık ki hüsrana uğramış durumdalar. Ve Türkiye çok önemli bir ivme kazandı. Gerek sivilleşme, gerek demokratikleşme yolunda. Şuan ordu ve bürokrasi aslolan işlerini yapıyorlar. yani Son yapılan referandumda da ve şuan hala çalışması devam eden anayasada da bu konuda ciddi atılımlar yapılmış ve yapılmaya devam ediyor." dedi.

1 yorum yapılmış
  • ALİ AL
    26 Şubat 2013 • 13:00
    Bu partide ağlamak irsi galiba.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.