VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İşçiler ayakta

26 Şubat 2013

Türk Metal Sendikası Bolu Şubesi üyeleri, sendikalı arkadaşlarından bazılarının istifa etmeleri yönünde baskı yapıldığı iddiasıyla ...

Türk Metal Sendikası Bolu Şubesi üyeleri, sendikalı arkadaşlarından bazılarının istifa etmeleri yönünde baskı yapıldığı iddiasıyla eylem yaptı.

Yaklaşık 400 kadar işçi, mesai çıkışında bir araya gelerek, baskı yapıldığı iddia edilen fabrika önünde basın açıklaması yaptı. Bolu Yukarı Soku Mahallesi'nde faaliyet gösteren ve Türk Metal Sendikası'nın üye iş yeri olan fabrika çalışanlarına, son zamanlarda tehdit ve zorlamalarla sendika üyeliğinden istifa ettirilmeye başlandığını savunan Türk Metal Sendikası üyeleri, personel servisine binmeme eylemi yaptı. 

Yürüyüşün ardından, işçiler adına basın açıklaması yapan Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Özgür Elçi, “Sendika olarak sözleşme süreci sonrası işveren ve temsilcileri antidemokratik bir tutum içine girmişlerdir. Sendikamızdan üyeliğini sildirmeyen üyelerimiz işten çıkartılmış, tehdit ve zorlama ile üyelikten çıkartılanlar olmuştur. Demokrasinin bize verdiği tüm hakları kullanacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.” dedi. Yer yer sloganlar atan sendika üyesi işçiler, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.