VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Yüksel Ceylan Ankara yolcusu

26 Şubat 2013

  Bolu Belediye başkan aday adayı Yüksel Ceylan hafta içinde CHP genel merkezine giderek CHP Genel ...

Bolu Belediye başkan aday adayı Yüksel Ceylan hafta içinde CHP genel merkezine giderek CHP Genel başkan yardımcıları Adnan Keskin, Gökhan Günaydın, Umut Oran ile CHP genel sekreteri Bihlun Tamaylıgil ile birebir görüşecek ve önseçim için topladığı imzaları elden teslim edecek.

CHP Bolu Belediye başkan aday adayı Yüksel Ceylan önseçim için topladığı imzalarla birlikte CHP Genel Merkezi'ne gidecek. Burada bir takım görüşmelerde bulunacak olan Ceylan'a bu konuda milletvekili Tanju Özcan yardım edecek.Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Yüksel Ceylan, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile ilgili de konuştu. Aday adayı Ceylan Yılmaz'ın “akil adamlar “ terimiyle hangi isimleri kast ettiğini Bolu kamuoyuna açıklamasının zamanının geldiğini söyledi. Belediye başkanlığı döneminde kendisinin de danıştığı isimlerin olduğunu söyleyen Ceylan; “Ben Üniversitedeki bazı hocalardan belediyenin uygulamaları hakkında bilgi alır, bunu da belediye encümeni ile belediye meclisinde üyelerin görüşlerine sunardım. Onların görüşlerini aldıktan sonra yapmak istediğim çalışmaları daire müdürleri ile yaşama geçirirdim” dedi. Basından belediye meclis kararlarının akil adamlar tarafından incelendiği yönünde haberler okuduğuna dikkat çeken Ceylan; “Bu halkın oylarıyla seçilmiş olan belediye meclisinin aldığı kararlara büyük bir saygısızlıktır. Bu anti-demokratik bir durumdur. Belediye meclisinde her kesimden insanın temsilcisi var. Belediye meclisinden çıkan kararlar birde akil adamlara soruluyorsa bu büyük bir yanlıştır. Sayın Yılmaz bir an önce bu akil adamların isimlerini kamuoyuna açıklayarak bu konudaki spekülasyonlara bir son vermelidir” dedi. Ceylan halkın görüşlerinin katılımcı plan çerçevesinde alınması gerektiğini de sözlerine ekleyerek “Eğer halkın görüşleri de alınırsa ortaya çıkan sonuçta daha sağlıklı ve doğru olur” dedi.

Mart ayı başında Bolu’daki aday belirleme usullerinin belli olacağını vurgulayan Ceylan; “Topladığım imzalar şu anda 1900’u buldu. Önseçim isteminde bulunan üyelerin imzalarının bulunduğu dosyaların fotokopilerini genel başkanda dahil olmak üzere 61 PM üyesine kargoyla göndereceğim. Ben daha öncede söylediğim gibi üye bazında önseçim istiyorum.1989 yılında SHP döneminde yerel seçimler öncesinde üye bazında ön seçim yapmıştık. Belediye başkanlığını kazanmıştık.1994 yılında tek aday olmasına rağmen belediye meclis üyeleri için ön seçim yapmıştık. Kazanan yine biz olmuştuk. 2011 genel seçimlerinde üye bazında önseçim yapmış ve 1 adet milletvekili çıkarmıştık. 2013'ün partimiz CHP'nin mücadele yılı, 2014'ün de yerel seçimlerde zafer ve iktidar yılı olmasını istiyoruz.

Bolu'da, yerel seçimler öncesi partimiz üye bazında yapılacak bir ön seçimle dinamizm kazanacaktır. Demokrasinin gereği olan ön seçim, özellikle Bolu Merkez İlçe'de yapıldığı takdirde en doğru sonuca ulaşılacaktır. Siyasi anlamda binlerce parti üyesinin kendi adayını oluşturma çalışmasına aktif olarak katılması; çevresindekileri etkileme faaliyeti, siyasette hareketliliğin ve bilinçli tercihlerin yolunu da açacaktır. Bolu'da, yerel seçimler öncesi partimiz üye bazında yapılacak bir ön seçimle dinamizm kazanacaktır. Bunun en somut örneğini; 2011 yılı genel seçimleri öncesinde yapılan ön seçim sonrası, ilimiz 34 yıl sonra milletvekili çıkararak kanıtlamıştır. 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde, Bolu Belediye Başkanlığı için aday adayıyım. Aday adayı olarak Bolu Merkez İlçe'de kayıtlı parti üyelerini tek tek ziyaret ederek, yerel seçimler öncesi aday belirleme konusunda görüşlerini almaya çalıştım. Yaptığım bu çalışmanın sonucunda; Bolu Merkez İlçe Örgütü'nün, aday belirlemede ön seçimden yana olduğunu gördüm. “ şeklinde konuştu. Ceylan hafta içinde CHP Bolu milletvekili Tanju Özcan aracılığıyla CHP Genel başkan yardımcıları Adnan Keskin, Gökhan Günaydın, Umut Oran ile CHP genel sekreteri Bihlun Tamaylıgil ile birebir görüşerek önseçim için topladığı imzaları elden teslim edeceğini de vurguladı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.