VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Tayvanlılar pişirdi Türkler servis etti

24 Şubat 2013

Türkiye'de yaşayan Tayvanlılar '2013 Bahar Ziyafeti' etkinliğini Bolu'da gerçekleştirdi. Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu'nun düzenlediği ...

Türkiye'de yaşayan Tayvanlılar '2013 Bahar Ziyafeti' etkinliğini Bolu'da gerçekleştirdi. Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu'nun düzenlediği yemek yarışmasında bir araya gelen Tayvanlılar, etkinlik öncesi mutfağa girerek, kendi ülkelerine özgü yemekleri hazırladı.

Avrupa'nın en büyük otoyol Alışveriş Merkezi olan Bolu Dağı AŞ bünyesinde 2011 yılının Temmuz ayında açılan Highway Outlet Alışveriş Merkezi'nin Balo ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe; Tayvan'ın Ankara Büyükelçisi Dr. James Chen, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Hayri Coşkun, Bolu Dağı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Daylan ve çok sayıda davetli katıldı.

İstanbul, Ankara ve çeşitli illerden gelen Tayvanlılar, en güzel yemeği yapabilmek için birbiriyle yarıştı. Yarışmacılar, Türk ve Tayvan mutfağından hazırladıkları çeşitli yemekleri davetlilerin beğenisine sundu.

Etkinlikten dolayı mutlu olduğunu belirten Fatih Üniversitesi öğrencisi Habib Shen, "7 yıl önce Tayvan'dan geldim. Manisa'da lise okudum. Liseyi okuduktan sonra Fatih Üniversitesi'ni kazandım. 3. sınıf öğrencisiyim. Türkiye'yi çok güzel buluyorum. Müslüman bir ülke olduğu için burada kalmak istedim. Tayvan'da fazla Müslüman olmadığı için burayı tercih ettik. Türk yemekleri çok güzel, her şey çok güzel." dedi.

Hazırlanan yemekler gelen konukların beğenisine sunuldu. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Tayvan'ın Ankara Büyükelçisi Dr. James Chen, Türkiye ve Tayvan'ın ortak değerleri olduğunu söyledi. Chen, "Bu değerler, birbirimize duyduğumuz sevgi ile ilgilidir. Biz aynı zamanda aynı hedef için çalışıyoruz. Bu hedef, Tayvan ve Bolu başta olmak üzere, Türkiye ile işbirliği, akademik-kültürel bağlar ve dostça ilişkiler kurmaktır. Bu hedefi, el ele ve kalp kalbe birlikte çalışarak yakalayabileceğimizi düşünüyorum." diye konuştu.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise Türkiye ve Tayvan'ın köklerine bakıldığında kardeş olduğunu ifade ederek, "Bizim atalarımız da o bölgeden gelmiş. Belki biraz incelersek kardeşiz. Kardeşlerimizin Bolu'ya gelip bizi şereflendirmeleri dolayısı ile çok memnunum. Bu geliş ve gidişler, insanların birbirlerini daha yakından tanımalarına vesile olacak. En azından ön yargılar varsa ondan kurtulacak. Bu vesile ile karşılıklı işbirliği ve dostluk gelişecek. İnşallah ticari ve ekonomik alanda da sürdürerek, bunu pekiştirecek bir mekanizmaya doğru hep beraber ilerleriz." diye ifade etti. Yapılan konuşmaların ardından, Tayvanlıların yaptığı yamekler katılımcıların beğenisine sunuldu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.