VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Gardiyanlar tehdit ediliyor

23 Şubat 2013

  İnfaz Kurumu Çalışanları Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü'nün Meclis'e sunduğu Ceza İnfaz Kurumları Güvenlik Hizmetleri ...

İnfaz Kurumu Çalışanları Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü'nün Meclis'e sunduğu Ceza İnfaz Kurumları Güvenlik Hizmetleri Tasarısı ile ilgili eleştirilerde bulundu. Sürekli tehtit aldıklarını belirten gardiyanlar konu ile ilgli yazılı açıklama yaptı.

Ceza İnfaz Kurumları personeli olarak, Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü'nün Meclis'e sunduğu, Ceza İnfaz Kurumları Güvenlik Hizmetleri Tasarısı'na itiraz geldi. Yapılan yazılı açıklamada, "Ceza İnfaz Kurumlarının kanayan yarası olan, iki başlı yönetimin doğurduğu problemleri gidermek adına, yapılan bu çalışmayı çok yerinde görüyor ve Adalet Bakanlığı'nı böyle bir girişimin öncüsü olduğu için kutluyoruz" dendi.

İlgili tasarının, Bakanlar Kurulu'na sunulduğu taslağında yer alan; Ceza İnfaz Kurumu çalışanlarının özlük haklarını düzenleyen maddelerin tasarıdan çıkarıldığınının belirtildiği açıklmada şu ifadelere yer verildi, " Taslaktan çıkarılan İnfaz ve Güvenlik Tazminatı başlıklı 19. Madde ile Ceza İnfaz Kurumu çalışanlarına Fiili Hizmet Zammı öngören, değiştirilen ve kaldırılan hükümler başlıklı 22. maddenin 10. fıkrasının tasarıdan çıkarılmış olması, biz çalışanların bu konudaki inancını sarsmıştır. Yetkili organlarımız, bizim özlük problemimizin sadece bireysel silahlanmayla ilgili olduğu kanaatine varmış olacaklar ki sadece o konuda bir düzenleme yapmışlar. Sanıyoruz ki gazeteciler kadar yıpranmadığımız için tasarıdan 'Fiili Hizmet Zammı' hükümlerini çıkarmışlar. Bayramlarda anamızla babamızla bayramlaşamadığımızı, gecenin bir yarısı kendini kesen bir adama müdahale etmek için görevde olmayan kurum çalışanlarının bile göreve çağrıldığını düşünmemişler. Gece yarılarına kadar yerel mahkemelerden ve Yargıtay'dan gelecek tahliyeler sonrası, hükümlü ve tutukluyu tahliye etmek için ekstra çalıştığımızı, tahliye olan şahsı, mağdur olmasın diye cebine para koyup, kendi şahsi arabalarımızla şehir merkezlerine bıraktığımızı düşünmemişler. Sürekli dramlara maruz kalmamızı, sosyal hayatımıza ait ne varsa dışarıda bırakmak zorunda kaldığımızı, sürekli potansiyel suçlu muamelesi görmemizi, her dizide, her filmde, işkenceci, tecavüzcü, rüşvetçi gibi gösterilmemizi ve bu durumun birçok personelimizi sosyal hayatında, mesleği sorulduğunda cevap veremeyecek duruma düşürüyor olmasını yıpranma sebebi olarak görmemişler "

SÜREKLİ TEHTİT ALIYORUZ

Sürekli teröristlerden, mafya elemanları tarafından tehditler aldındığının belirtildiği açıklamada, aldıkları ücretlere oranla ypılan işin birbirini karşılamadığı vurgulandı. Açıklamanın devamı ise şöyle, " Adımız görevimiz güvenlik ve kolluk hizmetleri sınıfına ait olmasına rağmen, Genel İdari Hizmetler sınıfında olmamızı uygun görmüşler. Ama sanki güvenlik sınıfındaymışız gibi sendika kurma hakkımızın olmamasını da yerinde görmüşler. Fazla mesai de yapmadığımızı düşünmüşler. Empati kurarken o kadar zorlandık ki ancak bu kadar yazabildik. Artık lütfen bu sesi duyun. Bu tasarıyla birlikte, müthiş bir yıkıntı içindeyiz. Mesleğimize daha fazla aidiyet duygusu duyabilmemiz için tasarı taslağında bulunan ve bizim özlüğümüzü düzenleyen hükümlerin geri getirilmesini istiyoruz"

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.