VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Ak Parti ne zaman sahaya inecek?

23 Şubat 2013

10 Mart'tan itibaren ‘sahaya inmeye’ hazırlanan AK Parti, Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim takvimini yasal olarak ...

10 Mart'tan itibaren ‘sahaya inmeye’ hazırlanan AK Parti, Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim takvimini yasal olarak başlatmasıyla aday adaylarıyla ilgili bilgi toplama değerlendirme ve mevcut belediye başkanlarının performanslarını ölçmeye yönelik kamuoyu araştırmaları yapacak.

AK Parti yönetimi, 2014 Mart ayında yapılacak yerel seçimler için planlama çalışmalarını tamamladı. Bir süredir Teşkilat, Yerel Yönetimler ve Seçim İşleri başkanlıkları tarafından yürütülen ön hazırlık çalışmalarında sona gelindi.

AK Parti Teşkilat Başkanlığı tarafından hükümet icraatlarını ve yerel yönetimlerin çalışmalarını anlatacak kişileri tespit edilip yetiştirilmesi için çalışmalar yürütülürken, Yerel Yönetimler Başkanlığı da mevcut belediye başkanlarının performansları hakkında çalışma yürütüyor. Seçim İşleri Başkanlığı ise seçim sürecinde aktif görev alacak ve seçim çalışmalarını koordine edecek kadroyu eğitmek için kolları sıvadı.

10 Mart'tan itibaren sahaya inmeye hazırlanan AK Parti 2011 seçimleri öncesindeki gibi Türkiye genelinde birçok bölgede bölge toplantıları için start verecek. İl ve ilçelerde seçim çalışmalarını yönetecek, sevk ve idare edecek ekiplerle ilgili bilgilendirme ve eğitim çalışmaları yapılacak. 10 Mart-30 Haziran arasında seçim çalışmalarını yürütecek olan ekipler eğitilecek.

Seçim karargahları Eylül sonunda açılacak

Eylül ayından itibaren sandık başında görev alacak parti personelinin eğitimine başlanacak. Üçü ilçe teşkilatından, üçü kadın kollarından üçü de gençlik kollarından olmak üzere her sandıkta en az 9 parti personeli görev alacak.

Birbirine yakın 3-4 ilin teşkilat sorumlularının katılacağı toplantılar her hafta sonu 30 Haziran'a kadar devam edecek. 26 bölgede bu toplantılar yapılacak.

Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim takvimini yasal olarak başlatmasıyla adaylık müracaatları alındıktan sonra aday adaylarıyla ilgili bilgi toplama değerlendirmeleri ve mevcut belediye başkanlarının performanslarını ölçmeye yönelik teşkilat içi anketler ve seçmenlere yönelik kamuoyu araştırmaları başlayacak.

1 yorum yapılmış
  • bolusever
    22 Şubat 2013 • 13:00
    bolumuz için hayırlı olur inş...
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.