VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

O mühür söküldü

21 Şubat 2013

    Bolu Belediyesi'ne bağlı Zabıta ekipleri geçtiğimiz gün İl Özel İdaresi'ne ait depoları ruhsatsız oldukları gerekçeyle ...

Bolu Belediyesi'ne bağlı Zabıta ekipleri geçtiğimiz gün İl Özel İdaresi'ne ait depoları ruhsatsız oldukları gerekçeyle mühürlemişti. Bolu'yu gergin bir ortama itecek olan bu olayla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Alaaddin Yılmaz, 'Arkadaşlar Bolu'nun dört bir tarafında yaptıkları mutat uygulamayı yapmışlar. Ruhsatı olmayınca mühürlemişler. 'Hizmet' esas olduğu için söyledim ve mührü kaldırdılar' dedi.

Rifat Hisarcıklıoğlu'nun Bolu TSO'nun yeni binasının açılış günü yaptığı konuşmasında Bolu'ya okul yaptıracağını söyleyerek proje hazırlanmasını istemesinden sonra Bolu Belediyesi ile Bolu Valiliği ve İl Özel İdaresi arasında gerginlik başladı. Okul yapımı için Başkan Alaaddin Yılmaz, İl Özel İdaresi hizmet binası arkasında bulunan eski Köy Hizmetleri arazisini istemişti. Bolu Valiliği ve İl Özel İdaresi'nin bu yeri uygun görmemesinin ardından gerginlik had safhaya çıkmış ve Başkan Yılmaz, 'Sanırım babalarının mallarını koruyorlar. Bilmem neyle uğraşacaklarına Bolu'yla uğraşsınlar' demişti.

Yaşanan bu olayların üstünden fazla zaman geçmedi ve Çarşamba günü Zabıta ekipleri söz konusu yerde bulunan İl Özel İdaresi'ne ait depoları mühürledi. Bolu'yu kaosa kadar götürebilecek bu olayın ardından Başkan Yılmaz basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve 'okul yeri ile ilgili yer sorunu' nedeniyle bu işlemin gerçekleşmediğini vurguladı. Yılmaz, 'O ayrı bir konu, bizim arkadaşlarımızın yaptığı işlem ayrı bir konu. Arkadaşlarımız Bolu'nun dört bir tarafında yaptıkları uygulamayı orada da uygulamışlar. Bakmışlar depoların ruhsatı yok, mühürlemişler. Benim de sonradan haberim oldu. Arkadaşlarımızı aradım ve 'mührü kaldırın' dedim. Çünkü mühür nedeniyle hizmet aksayacaktı. Benim tek derdim zaten Bolu'ya hizmet edilmesi. Ama mühür kaldırılmış olsa da işlemler devam edecek' dedi.

Konu ile ilgili Vali İbrahim Özçimen ve Genel Sekreter Tahsin Akduman ile görüşmediklerini belirten Alaaddin Yılmaz, 'Ne ben Onları aradım, nede Onlar beni aradı' şeklinde konuştu.

SESSİZ KALACAKLAR…

İl Özel İdaresi'ne ait Öztur AŞ'nin toplantısında Vali İbrahim Özçimen, İl Genel Meclis Üyesi Mücahit Kutlu ve Özel İdare Genel Sekreteri Tahsin Akduman, üyeler ile birlikte yaşanan bu gelişmeyi değerlendirdi. Alınan bilgilere göre; yaşananlardan duyulan üzüntülerin dile getirildiği, sağduyulu davranmak ve Bolu'ya zarar vermemek adına sessiz kalınacağı ve herhangi bir adım atılmayacağı öğrenildi.

Kaynak: Bolu Takip Gazetesi

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.