VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Adliye Sarayı'nın yeri belli oldu

17 Şubat 2013

Bolu Belediyesi ile Bolu Barosu arasında sert tartışmaların yaşanmasına neden olan yeni Adliye Sarayı için ...

Bolu Belediyesi ile Bolu Barosu arasında sert tartışmaların yaşanmasına neden olan yeni Adliye Sarayı için son nokta konuldu.

Yeni Adliye Sarayı'nın nereye yapılacağı yönündeki tartışmalar artık geride kalıyor. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Bolu Barosu Başkanı Ferit Atalay arasında sert tartışmalara neden olan yeni adliye sarayı binasının da yeri net olarak belirlendi. Ak Parti İl Başkanı Ömer Sayın, Ak Parti Bolu Milletvekilleri Ali ERcoşkun, Fehmi Küpçü ve Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'dan oluşan heyet, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'le görüştü.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz yanında getirdiği haritalar ile Yeni Adliye Sarayı'nın Sanayi Kavşağı'na yapılması gerektiğini, eski cezaevinin bulunduğu alanın şehir içinde kaldığı ve ciddi trafik sorununa yol açacağını birinci ağızdan Ergin'e aktardı. Yapılan değerlendirmeleri dinleyen Adalet Bakanı Sadullah Ergin, yeni Adliye Sarayı'nın Sanayi Kavşağı'na yapılmasına onay verdi.

Bu noktada diğer bir sorun ise yeni adliye sarayı için Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın gösterdiği yer noktasında yaşandı. Başkan Yılmaz, yeni adliye sarayının daha iç bir bölgeye yapılmasını isterken, Adalet Bakanı Sadullah Ergin Adliye Sarayı için verilecek yerin D-100 cepheli olmasını istedi. Yapılan kısa görüşmenin ardından Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Adliye Sarayı için gerekli olan arsanın Bolu Belediyesi tarafından D-100 kenarından verileceği sözünü verdi.

Kaynak: Bolu Takip Gazetesi

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.