VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Sağlık Bakanı Bolu'dan açıkladı

16 Şubat 2013

    Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bütün ilaçlarla ilgili takip sistemi olduğunu, en ufak bir sıkıntı, en ...

 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bütün ilaçlarla ilgili takip sistemi olduğunu, en ufak bir sıkıntı, en ufak bir risk olduğunda gerekli tedbirlerin hemen alındığını söyledi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eşi Faize Müezzinoğlu'yla birlikte İstanbul'dan Ankara'ya dönerken Bolu Dağı'nda bulunan Avrupa'nın en büyük otoyol tesisi Highway Outlet AVM'de mola verdi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bolu Dağı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Daylan ve Bolu Dağı AŞ Genel Müdürü Hasan Umur ile bir süre sohbet etti. Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Sağlık Bakanı, e-reçete uygulamasında gelinen süreci değerlendirdi.

Müezzinoğlu, "E-reçetede özellikle ilaç tüketimini, ilacın takibini ve sistemin sağlıklı oturmasıyla ilgili ikinci aya girdik. Zaman zaman ufak tefek aksamalara rağmen, beklediğimizden daha iyi bir cevap aldık. İnşallah önümüzdeki bir ay içerisinde zaman zaman aksayan yönleri de ortada kaldırılacak. Bütün ilaç sirkülasyonunu üretimden tüketime kadar sağlıklı bir şekilde takip etmiş olacağız." dedi. İlaçların toplatılması ile ilgili ise Bakan Müezzinoğlu, şu cevabı verdi: "Bilimsel kurumlarımız bu anlamda gayet planlı bir şekilde takip ediyorlar. Dünya tıbbı ve bilimsel araştırmalar ülkemizde günü gününe takip edilen bir süreç. Dolayısıyla yalnızca öksürük şuruplarıyla ilgili değil kullandığımız bütün ilaçlarla ilgili takip sistemimiz var. En ufak bir sıkıntı, en ufak bir risk olduğunda gerekli tedbirler alınıyor."

Doğum izni ile ilgili sorular üzerine Bakan Müezzinoğlu, "Biz bu anlamda annelerimizi önemsiyoruz. Anne-evlat ilişkisini de önemsiyoruz. Dolayısıyla anne ve bebek lehine olması için bakanlık olarak destek veriyoruz. Bundan sonra da vermeye devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, daha sonra eşiyle birlikte aracına binerek Ankara'ya hareket etti.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.