VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Vali Özçimen, Bolu Kültür Sağlık ve Turizm Derneği ile bir araya geldi.

11 Şubat 2013

      Yurdaer Otel'de düzenlenen kahvaltıya Vali İbrahim Özçimen, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Karacasu Belde Belediye Başkanı ...

Yurdaer Otel'de düzenlenen kahvaltıya Vali İbrahim Özçimen, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Karacasu Belde Belediye Başkanı Celal Beydili, Bolu Kültür Sağlık ve Turizm Derneği Başkanı Raif Yavuz ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Turizm açısından büyük bir potansiyele sahip olan ilimizde, turizmin gelişmeye açık bir sektör olduğu halde, Turizmde Bolu'nun layık olduğu yerde olmadığını düşündüklerini belirten dernek başkanı Raif Yavuz, “Turizm sektörü, iktisadi ve sosyal kalkınma sürecini hızlandıran, bölgelerarası dengesizlikleri gideren, özellikle kadınların ve gençlerin katılımlarını sağlamak suretiyle geniş istihdam alanları yaratan, toplumsal refahı yükseltirken sosyal barışı da canlı tutan bir sektördür. Onun için; Bolu turizmini bütün boyutlarıyla ele almak, turizm bilincinin yaygınlaştırılması gerekmektedir. İşte bu hedefe ulaşmak için; Turizme gönül vermiş bir grup arkadaşımızla, Bolu'da bu amaca hizmet edecek bir dernek kurulmasına karar verdik. ” diye konuştu.

BOLU'NUN TURİZM AÇISINDAN MÜTHÜŞ BİR POTANSİYELİ VAR

Bolu’nun turizm açısından müthiş bir potansiyeli olduğunu ifade eden Vali İbrahim Özçimen, "İmkanlarımızın belki şu an çok az bir kısmını kullanıyoruz. Yapabileceğimiz çok şey var. Tabi bunlar yapılmıyor da değil. Ben Bolu’ya geleli 2 adet 5 yıldızlı otel, bir tanede 4 yıldızlı otel yapıldı. Proje aşamasında olan bir kaç tane daha var. Önümüzdeki bir iki ay içinde de sürprizlerimizi kamu oyuna duyuracağız. Özellikle termal turizmi anlamında potansiyelimizin çok az kısmını kullanıyoruz ve en azından bu anlamda Türkiye'de eşsiz bir iliz. Hizmet imkanları az olan iller bizim önümüzde. Babas'ta ve Karacasu'da önümüzdeki günlerde yürütülen projelerle ilgili açıklamalarımızı yapacağız. Herkesi memnun edecek, Bolu'yu katlayacak çalışmalarla kamuoyunun önüne çıkacağız. Bolu mademki bu kadar güzel. Bu güzelliğin saklanması hem Bolu’ya haksızlık hem de diğer insanlara haksızlık. Onlar da bu güzellikleri görmeliler ve istifade etmeliler diye düşünüyorum. Onun için de imkanlar oluşturuyoruz. İnşallah Yedigöller yolunu yapacağız. Tabiki buna da farklı bakış açıları oluyor. Diyorlar ki yol yaparsanız Yedigöller kalmaz. Ama hem yolu yapacağız, hem de orayı koruyacağız. Abant'ta çalışmalarımız var biliyorsunuz. Orada çek çek olacaktı, bisiklet olacaktı, fayton olacaktı, at olacaktı bir de yaya olacaktı. Karayolları çalışmalarında son aşamalarında. Gölcük'te olduğu gibi göl kenarına araçların girmesi engellenecek. Gölcük'ü ziyaret eden arkadaşlarım bana Gölcük'ün Abant'tan daha güzel olduğunu söylüyorlar. Abant'ta da Mudurnu yolunu yaptıktan sonra araçların içeriye girmesine müsaade etmeyeceğiz. Araçlarını bir yere park etmelerini sağlayacağız ve çok hesaplı bir şekilde insanları çekçekle dolaştıracağız. Aynı zamanda bisiklet imkanı ve diğer imkanlar da olacak. Abant’ta genelde yayaların olduğu, gölü kirletmeyen bir yapı olmuş olacak. Sarot'ta 10 bin 600 devre mülk satıldı. 4 yıldızlı otel hizmete sokuldu. Yeni devre mülk yapılmaya başlandı. Onun içinde 5 yıldızlı bir otel yapılıyor. Yeni yapılan devre mülk evler daha lüks evler olacak. Şöyle genele baktığımızda geldiğimiz günden bu zamana bir sürü inşaatlar yapılmış, iyileştirmeler yapılmış. İnşallah daha da iyi olacak. Derneğimiz iyi niyetle kurulmuş, amatör bir ruhla çalışan Bolu sevdalılarından oluşuyor. Onların da gayretlerini çok önemsiyorum ve en kalbi duygularla alkışlıyorum. Güzel başarılara ulaşmalarını diliyorum. Bizde Valilik olarak bize düşen bir şey olursa, en azından fikir yönünden sizden istifade edeceğimizi ifade ediyorum" dedi.

Kahvaltı sonrasında Yurdaer otel İşletmecisi İnan Kalaycıoğlu, Vali İbrahim Özçimen ve beraberindekileri Otel bahçesindeki etkinler hakkında bilgiler vererek bahçeyi gezdirdi.

 

Bolu Kültür Sağlık ve Turizm Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri, Vali İbrahim Özçimen ile kahvaltıda bir araya gelerek gerçekleştirmeyi düşündükleri projeleri anlattılar.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.