VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"Olmaması gerekiyordu"

9 Şubat 2013

Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, İHA’ya yaptığı açıklamada, Bolu İl Teşkilatı’nın Gençlik Kolları’nda yaşanan ...

Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, İHA’ya yaptığı açıklamada, Bolu İl Teşkilatı’nın Gençlik Kolları’nda yaşanan istifanın partiye zarar verdiğini söyleyerek, “Olmaması gereken şeyler oldu. Bundan sonra Gençlik Kolları Genel Başkanı kimi seçerse onunla çalışırız” dedi.

Ak Parti Bolu İl Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Deligöz ve beraberindeki çok sayıda üyenin geçtiğimiz ay istifa etmesi, parti içinde büyük huzursuzluk meydana getirmişti. İstifa gününde yaptığı basın açıklamasıyla gündeme oturan Ömer Faruk Deligöz’e, İl Başkanı Ömer Sayın yanıt vererek, “Haddini aşan açıklamalarda bulundu” demişti. Bunun üzerine yeni Gençlik Kolları Başkanı arayışına giren Ak Parti’de Milletvekili Ali Ercoşkun, şahsi fikrini açıkladı. Yaşanan istifanın ve açıklamanın partiye zarar verdiğini söyleyen Ercoşkun, “Bu çalışma en az bir aylık süre alacak. Genel merkezden Gençlik Kolları Teşkilatı Başkanımız ve Hukuki İşler Başkanı Bolu’ya geldiler. Gençlik kollarında bugüne kadar görev yapan arkadaşlarla görüşmeler yaptılar. Olmaması gereken şeyler oldu. Bildiğiniz gibi yüzde 59 oy alan bir partiyiz. Toplumun yüzde 60’ına hitap eden bir partinin görüş, fikir ve bakış ayrılıklarının olması doğaldır. Bunları yanlış görmemek lazım ama partinin kendi içerisindeki organlarında bu sıkıntılar tartışılır. Gerekirse kavga edilir, dövüşülür. Ama kol kırılır yen içinde kalır. Yani sıkıntılar partinin kendi içerisinde görüşülür. Daha sonra neticelenir. Tabi ki bu süreçteki demeçler Ak Parti’nin kimliğine muhakkak zarar vermiştir. Bunu açık kalplilikle ortaya koymamız lazım” diye konuştu.

“KİM UYGUN GÖRÜLÜRSE ÇALIŞIRIZ”

Genel merkezden Bolu’ya gelen heyete yeni seçilecek Gençlik Kolları Başkanı hakkında fikirlerini açıkladığını söyleyen Ali Ercoşkun, “Yeni arkadaşlarımız belirlendikten sonra bu konuda söz söyleyebilecek yetkililerin görüşü alınır. Milletvekilleri, il başkanları, belediye başkanları, meclis başkanları gibi birçok kişinin görüşü alınır. Partinin üst düzey isimlerinden, üç arkadaş belirlendikten sonra görüş alınır. Benim bu anlamdaki görüşüm de nettir. Gençlik Kolları’nın bu süreci kendi içerisinde tamamlamasını istiyorum. Bolu’ya gelen heyete de ifadem aynen şudur; ‘Siz hangi arkadaşı uygun görüyorsanız, biz o arkadaşla çalışırız. Bizim Bolu olarak bu anlamda hiçbir sıkıntımız olmaz’ dedim. Dolayısıyla tavrım nettir. Kimi uygun görürlerse onunla çalışırız” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.