VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

60 ton atık yağ geri dönüşüme kazandırıldı

6 Şubat 2013

Bolu Belediyesi’nin, bitkisel atık yağların çevreye verdiği zararı en aza indirebilmek için aldığı meclis kararının ...

Bolu Belediyesi’nin, bitkisel atık yağların çevreye verdiği zararı en aza indirebilmek için aldığı meclis kararının ardından, geçen süre zarfında 60 ton bitkisel atık yağ geri dönüşüme kazandırıldı.

Haber: Abdullah Ceyhan

Bolu Belediye Meclisi’nin aldığı karara göre, bütün kurum, kuruluş ve işletmelerin ‘Atık Yağ Tutucu Sistemi’ yaptırmaları gerekiyor. Karar ile işletmelerin atık yağ tutucu sistemlerini hayata geçirmeleri için 31 Aralık 2012 Pazartesi günü mesai bitimine kadar süre tanınmıştı. Konuyla ilgili yapılması gerekenler; Bolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından toplam 454 özel iş yeri, kamu kurum ve kuruluşuna tebliğ edildi. Bunun ardından, yağ tutucu sistemlerini yaptırmayan işletmelere Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddesi gereği cezai işlemler uygulanmak üzere denetimlere başlandı. Meclis kararının üzerinden bir yıl geçti. Bu süre zarfında, Bolu Belediyesi 60 ton bitkisel atık yağ toplayarak geri dönüşüme kazandırdı. Bolu Belediye'sinden alınan bilgilere göre, 2013 yılının ocak ayı itibarı ile 158 dükkan denetlendi.

Bu denetimler neticesinde, 13 iş yerine ceza uygulanırken, 15 iş yerine de uyarı yapıldı. Toplanan yağlar ise Biyodizel'e dönüştürülüyor. Yetkililerden alınan bilgilere göre, atık su kirliliğinin yüzde 25 oranında kaynağını, kullanılmış bitkisel ve hayvansal yağların oluşturduğu öğrenillirken, bu uygulama sayesinde kirliliğin önüne geçilmek isteniyor.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.