VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Dev projeler açıklandı!

5 Şubat 2013

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, kenti bekleyen devasa projelerin müjdesini verdi. Yeni projelere göre, dünyada ...

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, kenti bekleyen devasa projelerin müjdesini verdi. Yeni projelere göre, dünyada şehrin tam göbeğinden geçen tek havalandırma alanı Bolu’da olacak. Abant, Yedigöller ve Gölcük’e otel ve teleferik kurulması gündeme gelirken, mevcut D-100 Karayolu ise trafiğe kapatılıyor.

HABER: Murat ÇELİK

Göreve geldiği günden bu yana şehrin altını üstüne getiren ve yaptığı çalışmalarla hem alkışlanan hem de tepki çeken Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, önümüzdeki yıllarda Bolu’yu bekleyen yeni projeleri açıkladı. Bolu Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan İzzet Baysal Caddesi’ndeki binaların dış cephe onarım ihalesi sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz, gazetecilere de teşekkür ettiği konuşmasında, “Ben ihaleyi takip etmedim ama İzzet Baysal Caddesi’ne son şeklini vermek için ihale sürüyor. Havalar da iyi gidiyor. İnşallah bu çalışmalar hız kazanır. Bu arada Kent Meydanı ihalesi de bitti. İnşallah müteahhit biran önce çalışmalara başlar. Cadde tamamen yayalara ayrılacağı için binaların dış cephesi de bir görünüme kavuşsun istemiştik. Önceden bir ihale yaptık ve o ihale iptal olmuştu. Bugün yeni ihale yapıldı. İnşallah iyi bir firma almıştır. Çok süratlice bitirmesini ümit ediyoruz. Ayrıca sizler ihaleleri bizden daha iyi takip ediyorsunuz. Sizlere de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

BOLU’YA GİRİŞ KARACASU’DAN…

Şehrin ikinci girişinin Karacasu yönünden olacağını belirten Başkan Yılmaz, Paşaköy Kavşağı’nın önemine değindi. Yılmaz, “Paşaköy Kavşağı, Bolu’nun geleceği açısından çok önem arz ediyor. Tek köprülü kavşağımız orasıdır. Asli görevi yapacak olan kavşak da orasıdır. Üst geçit tamamlandı ama alt geçit daha bitmedi. Biz Paşaköy yolunu genişletiyoruz. İzzet Baysal Caddesi 17 metrelik bir yoldu. Paşaköy yolunu 30 metreye çıkardık ki Bolu’nun ana girişi artık orası olacak. İkinci aşama ise D-100 Karayolu’nun güneye alınması. 2,5 kilometrelik kaba yolu bitirdik. O yol tamamlandıktan sonra artık Bolu’nun ikinci girişi Karacasu yönünden olacak. Bu şehrin bir nevi takla atması gibi algılanacak” diye konuştu.

DÜNYADA İLK KENT BOLU OLACAK

 

Dev bir projeyi açıklayan ve mevcut D-100 Karayolu’nun tamamen ulaşıma kapanacağını ifade eden Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Bugüne kadar Cici Taksi Kavşağı’na takılı kalanlar vardı. Ben hep onlara, ‘Cici Taksi Kavşağı’na takılıp kalmayın. Orası gelecekte konuşulmayacak. Orada çok ölümler oluyordu. Biz o ölümleri azaltmak için bir çalışma yaptık. Şuana kadar da kimse ölmedi” diyordum. Maalesef bizim ufkumuzla bizi vurmaya çalışanların ufukları arasındaki fark bu kadar devasa olunca da anlaşamıyoruz. D-100 Karayolu’nu güneye kaydırdığımızda mevcut yol 80 metre genişliğinde devasa bir havalandırma alanı olacak. Burası trafikten de tamamen men edilecek. Gezme, eğlenme, dinlenme ve alışveriş merkezi haline gelecek. Dünya da şehrin tam göbeğinden geçen tek havalandırma alanı olacak. Dünyada ilk kent Bolu olacak. Bu kent yaşanılmaya değer bir kent olacak” şeklinde konuştu.

MİLLİ PARKLARA OTEL VE TELEFERİK…

Türkiye’nin cennet mekanı Abant Tabiat Parkı başta olmak üzere Gölcük ve Yedigöller Milli Parkı için yeni düşüncülerin olduğunu söyleyen Yılmaz, buralara otel ve teleferik hattı kurmak istediklerini belirterek, “Karaçayır’daki olimpik tesiste gölle ilgili çalışmamız sürüyor. Su sporlarının tamamı artık şehrin tam göbeğinde yapılabilecek. Artık dışarıdan bakıldığında, ‘Şu ilde şu varmış’ değil, ‘Bolu’da bu varmış’ denecek. Bu çalışmaların hepsi birbirleriyle bağlantılı ve paralel çalışmalardır. İnşallah Gölcük, Abant ve Yedigöller gibi mekanların tepelerine oteller ve teleferik sıkıntıları çözülür. Göreve geldiğimizden bu yana hep Bolu’yu geleceğe taşıyacak projelerle uğraşıyoruz. Bizi yaptıklarımızla tenkit etsinler istiyoruz ancak bu seviyeye ulaşamıyoruz. Sadece Kent Meydanı’nda 19 dönümlük alan üzerinde kızılca kıyametler kopartıldı. Aslında biz orada 130 bin metrekarelik devasa bir yeşillik ve park haline dönüştürmeye çalıştığımızı anlatamadık. Gerçi anlaması gereken gerçek kişiler Bolulular. Onlar algılıyor da algılayamayanlar var. Onları da hoş görüyoruz. Onlar olmasa biz bu şevki ve hızı alamayız. Biz hizmet eriyiz” ifadelerini kullandı.

1 yorum yapılmış
  • Ömer Faruk Bayramoğlu
    5 Şubat 2013 • 13:00
    Sayın Başkanım, Projelerinizi okuyunca heyecanlanmamak elde değil. Allahüteala razı olsun. Küçük kent hayaliyle değil, çok büyük kent olgusuyla yaşamak istiyorum.Büyük derken, güzel estetik, aklıcı insana değer veren bir yapıdan bahsediyorum. Projelerinizde bunu da görebiliyorum. Dua ile saygılarımı sunuyorum.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.