VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Bu iddialar doğruysa çok yazık...

31 Ocak 2013

Bolu Gündem Gazetesi Köşe Yazarı Avukat Yüksel Gültekin, bu haftaki yazısında AK Parti Bolu Milletvekili ...

Bolu Gündem Gazetesi Köşe Yazarı Avukat Yüksel Gültekin, bu haftaki yazısında AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun’a demediğini bırakmadı. Ercoşkun’un yerel bir gazetede çalışan muhabirin ekmeğiyle oynamak istediğini ifade ederek milletvekili yerden yere vurdu.

AK Parti içinde hemen hemen herkesi karşısına alan son olarak da basının büyük bölümüyle karşı karşıya gelen milletvekili için yazılan yazıda, 28 Şubat sürecinde yaşanan baskıcı zihniyetin Ercoşkun tarafından yeniden hortlatıldığı ifade edildi.  

YÜKSEL GÜLTEKİN’İN O YAZISI

ALİ ERÇOŞKUN 28 ŞUBAT SÜRECİNİ HORTLATTI

Ak Parti'de hasbel kader milletvekili olan Ali Ercoşkun bey bilmez belki ama, bu partinin kuruluş amacıdır; hiç kimseyi dışlamamak, hiç kimseyi ikinci sınıf vatandaş kabul etmemek, Güçlülerin güçsüzleri, Zenginlerin yoksulları, Haksızların haklıları ezemeyeceği bir dünyayı yeniden kurmak.

Çünkü, Ak Parti'nin omurgasını oluşturan zihniyetin mensupları inançlarından, davranışlarından ve giyim kuşamlarından dolayı çok horlanmışlar ve çok dışlanmışlardı. Bu sürecin taçlanan adıysa 28 Şubat süreciydi. Hoş, ondan önce de bu tutum devam etmişti ama,28 Şubat adeta bu ayrışmanın bu ülkede bir düşünceye mensup insanların ikinci sınıf vatandaş ilan edilmesinin taçlanmış haliydi.

Eşi başörtüsü sebebi ile üniversiteye kaydolamayan zamanın milletvekili şimdinin cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşini de yanına alarak çok üzgün bir şekilde yaptığı açıklama halen gözlerimin önündedir.

Aynı şekilde belediye başkanı iken şiir okudu diye aynı süreçte hapse atılan başbakan'ın bu hikayesini dünyada duymayan kalmamıştır. Bu süreçte Ak Parti'yi kuran zihniyete yapılan haksızlıkların ve adaletsizliklerin haddi hesabı yoktur, saymakla da bitmez.hoş kısmende olsa bu zulmü yapan 28 Şubatçıların bir kısmı şimdi adalet önünde hesap vermektedirler.

Fakat, üniversite önlerinde 15. Yüzyıldaki engizisyon mahkemelerini hatırlatır cinsten ikna odaları kuran, şimdinin CHP Milletvekili Nur Serter, adalet önünde hesap vermeden bizim yüreğimiz , bu zulme uğrayanların yüreği soğumaz.

İşte Ak Parti bütün bu zihniyetleri yok etmek bu ülkede yaşayan herkesi, hangi fikir veya düşünceye sahip olursa olsun birinci sınıf insan kabul edip, büyük bir sevgi yumağı ile kucaklamak için kurulmuş ve kuruluş bildirgesinde bunun teminatını da vermiştir. Milletin büyük teveccühünün arkasında yatan sırlardan biri de budur.

Fakat, geçtiğimiz günlerde Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun beyin ortaya koyduğu tavır ve davranış Bolu kamuoyunu dehşete düşürmüş ve Ak Parti felsefesine yürekten inanan Bolulular üzerinde büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır.

Ali Ercoşkun, Ak Parti Bolu Milletvekili , Sosyal olarak çok güçlü, ekonomik gücü ise Allah versin sosyal gücünün çok üzerinde. ( Bu yazının konusu değil ) Bolu'da çok şey iki dudağının arasında. Nitekim yaptığı uygulamalar keskin gücünün bir göstergesi.

Nermin Kaya, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Son sınıf öğrencisi. Ordulu. Bolu'ya okumak için gelmiş, fakat Ali Ercoşkun bey gibi güçlü ve kudretli bir ailesi olmadığı için onuru ve haysiyetiyle hem çalışıp, hem okuyan her türlü taktire şayen örnek bir Türk genci. Ekmeğini taştan çıkaran bir Anadolu kızı. Biz Bolululara emanet, en çokta milletvekili Ali Ercoşkun beye emanet 25 bin üniversite öğrencisinden biri. Bizim kızımız.

Bolu'da bir yerel gazetede 16 aydır onur ve haysiyetiyle çalışan bu kızımız, belli ki yazılarıyla milletvekili Ali Ercoşkun'a yalakalık yapmamış. Kendi ifadesine göre aleyhine bir yazı da yazmamış. Fakat mağrur ve güçlü Ali, haberi olmadan Nermin Kaya'nın biletini kesmiş. Üstelik ' CHP'li diye'de bir kulp takarak. Aramış hemen gazetenin patronunu bu kızı işten at.

Fakat gazete patronu Bolu'da sayıları azalan Ali Ercoşkun'un sosyal ve ekonomik gücüyle her dediğini yaptıramayacağı onurlu ve asil insanlardan çıkmış. Dokunmamış kızın ekmeğine. Bir merhametsiz ve gaddar yüreğin masum bir üniversite öğrencisinin binbir zahmetle ve alınteriyle kazandığı ekmeğe el sürmesine müsaade etmemiş.

Öncelikle, yaşı benden küçük bu büyük yürekli, onurlu ve asil insanı tüm Bolulular adına, emek adına, onur adına,haysiyet adına ve en önemlisi adamlık adına yürekten kutluyorum. Şimdilerde gençler sevdikleri için sık kullanıyorlar ya, Adamın dibisin Abdullah Abat. Yolun açık olsun kardeşim diyorum.

 Sana gelince Ali Ercoşkun,başkası olsa Nerden tutsa bu mesele elinde kalır. Nasıl başlasa bu meseleden çıkamaz. ( fakat eminim ki sen bu meseleden de yüksek maharetinle karlı olarak çıkarsın) Fakat senin yaptığın olay değil tehlikeli olan, tehlikeli olan hasbel kaderde olsa senin zihniyetindeki bir adama masumu koru,yetimi doyur, fakir fukarayı gözet ve en önemlisi gençlere sahip çık diye böyle bir temsil yetkisinin verilmesi.

Sen Ak Parti'nin bütün gücüyle kazımaya çalıştığı ve yaralarını tamir etmek için var gücüyle uğraştığı 28 Şubat zihniyetini yeniden hortlattın. Ha üniversite önlerinde inançlarından dolayı genç kızlarımızın başından örtüyü zorla çıkarmak için ikna odaları kuran Nur Serter, ha CHP'li diye, esas önemlisi sana ram olmadı diye bir genç kızı işten çıkartmak, ekmeğinden etmek için patronuna talimat veren sen.

 Nasıl izah edeceksin bunu? 28 Şubat sürecinde 28 Şubatçı zihniyetin güçlü ağababaları verirdi talimatı gazete patronlarına, Şu manşeti atın, şu uydurma haberi yapın diye. Senin ne farkın var ? şimdide Ak Partiden Aldığın güçle ağababası olarak sen veriyorsun gazete patronlarına talimatı. Bu kız CHP'li gazteden at.

 Ey AK Partililer, Ey vicdan sahibi Ak Partililer, Ey Vicdan sahibi Ak Partiyi yönetenler şimdi sizlere soruyorum, Bu kızın yerine kendinizi koyun ve düşünün, bu kızın kendi kızınız olduğunu kabul edin ve düşünün. Tepkiniz ne olurdu? Yoksa başkasının 28 Şubatçısı kötü bizim 28 Şubatçımız iyidir mantığıyla Ali Ercoşkun beye sahip mi çıkacaksınız? Hiç tavsiye etmem. Çünkü sizde bilirsiniz ki, Zulüm Payidar Olmaz.

 Bu ; insanları şu yada bu partiye mensup diye kamplara bölen zihniyet tehlikelidir. Esas tehlikeli olan bu zihniyete mensup birinin Ak Parti'de milletvekili olmasıdır. Çünkü Ak Parti'yi doğuran felsefe ile bu zihniyet asla yan yana gelmez. Ak Partililer, bu partiyi kuran zihniyet , Nil kenarında bir kuzu kaybolsa sorumlusu Ömer'dir zihniyeti dir. Yoksa güçlü olanların, halktan güç alarak o gücü kendi namı hesabına kullanıp masum kuzuları parçalayan kurtların zihniyeti değildir. Ve hiçbir zamanda olmayacaktır.

Saygılarımla…

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.