VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Rektör'den bomba sözler!

29 Ocak 2013

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, son günlerde üniversitede yaşanan ...

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, son günlerde üniversitede yaşanan gelişmeler için suskunluğunu bozarak, “Seçimlere bir yıl kaldı. Bunu fırsat bilenler saldırıya geçti. Beni yıpratmak için iftira atıyorlar. Saçma sapan gerçek dışı iddialarla ellerindeki bütün kozları kullanıyorlar” dedi.

 

Bolu kamuoyu AİBÜ’de yaşanan döner sermaye tartışması ve rektör yardımcılarının değişiklikleriyle sarılırken, aylar sonra suskunluğunu bozan Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, ilk kez İHA’ya konuştu. Gazetelerde yer alan haberler üzerine kendisine karşı seçimler yaklaşırken bir saldırı başladığını ifade eden Prof. Dr. Hayri Coşkun, bomba açıklamalarda bulundu.

 

“HAYATIMIN HER DÖNEMİNDE MEMLEKETİME HİZMET ETTİM”

 

 Rektörlük koltuğuna oturarak günü gün etme gibi bir anlayışının olamayacağını söyleyen Rektör Coşkun, “Hayatım boyunca bulunduğum yere ve ülkeme en iyi hizmeti vermek için hevesle çalışan biriyim. Yoğun çalışmalarımız sürerken ben şunu sormak isterim. Bir rektörün görevi, üniversiteye bu kadar yoğun bakım yapılırken, merkezdeki ve ilçedeki altyapıları tamamlamak üzere uğraşırken, yatırımlar yapılırken, verilen görevi hakkıyla yerine getirmektir. Bütün illerde rektörler harıl harıl çalışarak üniversitelerini bir yerlere getirme derdindedir. Adeta neredeyse bir rekabet ortamı oluşmuş durumda. Herkes kendi üniversitesini başarıya götürme arzusunda iken bizim burada günümüzü gün etme gibi bir anlayışımız olamaz” diye konuştu.

“ÜNİVERSİTEYE BÜYÜK HİZMETLERİM OLDU”

 Yapılan yatırımların kendi çocuklarına miras olarak kalmayacağını belirten Prof. Dr. Hayri Coşkun, “Rahmetli İzzet Baysal buraya bu kadar yatırım yapmış. Bütün amaç, yüksek öğrenim hizmeti sunmaktır. Bunu geliştirmek ve büyütmek, biz rektörlerin temel vazifeleri arasındadır. Üniversiteyi aldığımız gibi teslim etmek, kendimize yakıştıramayacağımız bir durumdur. Biz elimizden geleni yapabiliyor muyuz? Bunu rektör olarak kendime sormak durumundayım. Deyim yerindeyse şunu göğsümü gere gere söylüyorum. Bugün bu üniversitenin rektörü Hayri Coşkun olarak çok büyük hizmetlerim oldu. Bunu kendi çocuklarıma veraset olarak kalsın diye yapmıyorum. Her şey Bolu’ya ve üniversiteye kalacak. Büyün yatırımlar bu ülkenin halkına, gençlerine, ülkeye yapılmıştır. Bize kalacak bir miras değil” şeklinde konuştu.

 

“SALDIRILAR MAKSATLI YAPILIYOR”

 Rektörlük seçimlerine bir yıl kadar süre kaldığını ve bu yüzden de kendisini yıpratmaya yönelik saldırılar başladığını ifade eden Rektör Hayri Coşkun, “Sahsıma ve üniversitemize karşı bir cephe oluştu. Seçimlere bir yıl kaldı. Ben bunları, ‘rektörü nasıl yıpratabiliriz?’ anlayışı içerisinde yapılmış çalışmalar olarak değerlendiriyorum. Seçimlere hazır bir yıl kalmış. Kısa bir süre kala belli kesimler ‘rektörü nasıl yıpratabiliriz’ diyerek iftira atıyorlar” ifadelerine yer verdi.

“DÖNER SERMAYEDEN ALINAN RAKAMLAR TAMAMEN YALAN”

 

Kendisini yıpratmaya yönelik saldırılar arasında döner sermaye konusunda da bulunduğunun altını çizen Coşkun, “Hemen şunu ifade edeyim. Hiçbir rektör, hiçbir devlet memuru, bir amir, kendisine devlet kaynağından, bütçeden 1 lira dahi ekstradan para alamaz. Rektörün, yardımcılarının, dekanların, öğretim üyelerinin ve personelin alacağı maaşlar, ek ödemeler, kanunla ve yönetmelikte belirlenmiştir. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Hiçbir rektör bunun ötesine geçemez. Öyle bir haber yapılıyor ki sanki burada kanun dışı, yönetmelik ötesi bir takım kazanımlar elde ediliyor. Basında yer alan rakamların hiçbirisi kesinlikle doğru değil” dedi.

  “Türkiye’de rektörler ne alıyorsa ben de onu alıyorum” diyen Coşkun, basında çıkan rakamların ceplerine giren rakamlar olmadığını vurguladı. Ödenen maaşlar ve katkı paylarının dağılımına dikkat çeken Rektör Hayri Coşkun, “Burada rektörü denetleyen bir YÖK var. Üniversitenin bütün harcamalarını her yıl içinde ve sonunda denetleyen bir Sayıştay var. Yani sizin burada usulsüzlük yapmanız söz konusu değil. Eğer döner sermayeden katkı alıyorsak ki alıyoruz. Aldığımız katkı 2547 sayılı kanunun ilgili maddesi uyarınca alıyoruz. Sadece ben değil Türkiye’deki bütün rektörler alıyor. Türkiye’deki rektörler ne alıyorsa, Bolu’daki rektör de onu alıyor. Türkiye’deki başhekimler ne alıyorsa, buradaki başhekim de onu alıyor. Döner sermayeden yapılan ödeme sadece AİBÜ üst yönetimine yapılan bir ödeme değil. Tüm Türkiye’de yapılıyor. Basında yer alan rakamlar cebimize giren rakamlar değil” ifadelerini kullandı.

 

“BEN DÖNER SERMAYEDEN PARA ALMAK İÇİN REKTÖR OLMADIM”

 

  Şahsı ve üniversite aleyhine basında çıkan bazı haberleri tamamen seçim öncesi bir saldırı olarak nitelendiren Coşkun, sözlerini şöyle tamamladı;

  “Bu tür saldırıları seçimin yaklaşmasına bağlıyorum. ‘Rektörü yıpratalım da ne olursa olsun’ düşüncesi var. Ben döner sermayeden para almak için rektör olmadım. Bunun için rektör olunmaz. Rektörlükte devletin verdiği özlük haklarını alırsınız. Bunun kadar da doğal bir şey yok. Şunu da söyleyeyim. Üniversitenin döner sermaye işletmesi var. Bunun altında Tıp Fakültesi ayrı bir döner sermaye, diş hekimliği kliniklerimiz ayrı bir döner sermaye, basımevimiz ayrı bir döner sermaye, sürekli eğitim merkezimiz ayrı bir döner sermaye işletmesi, havuzumuz da döner sermayeyle dönüyor. Yani birden fazla birimlere ait döner sermaye işletmelerimiz var. Bizim yönetici olarak aldığımız, döner sermaye işletmesinden aldığımız paydır. Yönetici payı olarak bu pay, çalışanlardan ayrılmıştır. Ayrı ödenir ve ödenek ayrılmıştır.”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.