VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

“Avukat parasını ben vereceğim”

20 Ocak 2013

 Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Tanju Özcan’da benimle ilgili yolsuzluk iddialarında ...

 Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Tanju Özcan’da benimle ilgili yolsuzluk iddialarında bulunuyor. Ona da şunu söylüyorum. Eğer avukatlıktan anlamıyorsa avukat parasını ben vereceğim. Eğer avukatsa benim kendisi gibi dokunulmazlığım yok hemen neticeye gitsin" dedi.

İzzet Baysal Caddesi'nde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "İzzet Baysal Caddesi, üniversite öğrencilerinin değimiyle mecburiyet caddesiydi. Yani valilik ve belediye önünde sıkışmış bir alandı. Bizde bu caddeyi bu halinden kurtararak artık son şeklini veriyoruz. Çok uzun çalışmalar neticesinde bu cadde ile ilgili ihalemizi yaptık. Netice itibarıyla da müteahhit çalışmalara başladı ve belli bir noktaya getirdi. Şu anda yine caddede bulunan işyerlerinin birbiri arasında kot farkları vardı. Onunla ilgili çalışmalar da yürütülüyor. Bu çalışmalarında tek elden yürütülmesini istiyoruz ki estetik bir görüntü olsun. Şu anda İzzet Baysal Caddesi’nde yürütülen çalışmalar cila çalışmalarıdır. Bu cila çalışmaları bittikten sonrada 3-5 yılda bir oynamalar olsun istemiyoruz. Yapılan çalışmanın kalıcı olmasını istiyoruz. Şu anda Bolu’da kış ayları yaşandığı ve bu süreninde iş çalışmalarından sayılmadığı için bir beklenti içerisindeyiz. Ama havaların iyi gittiği günlerde ihaleyi alan firma çalışmak isterse bizde ona yardımcı oluyoruz ki bitimini öne çekebilelim” dedi.

“Vatandaşı  ‘18. Madde’  ile ilgili yanlış yönlendiriyorlar”

Programda 18. madde uygulamaları ile ilgili de bilgiler vererek konuşmasına devam eden Başkan Yılmaz, "Bu kadar adil ve teknik bir konuyu sanki belediyeler vatandaşların malını almak için kullandıkları bir maddeymiş gibi algılanması ve algılatılması tamamen yalandan ibarettir. Hadiseyi bilmeden sırf birilerini karalamak için kullanırsanız yanlış yaparsınız. Vatandaşa da yazık edersiniz çünkü onu da yanlış yönlendirmiş olursunuz.  18. Madde uygulaması çok teknik bir uygulamadır bu uygulamada sizden eğer yüzde 39 aldıysam, bir başkasından bundan fazla alamam. Bizim yaptığımız uygulamalar kadastroya gidiyor. Kadastroda inceleniyor. Yanlışlık varsa geri gönderiliyor.  Bu konuyu, konunun uzmanları olan harita mühendislerinin izah etmesi lazımken herkes bir şeyler yazıp çiziyor. Bu kadar resmi kurum denetiminden geçtiği halde belediyelerin buralardan kendilerine arsa üretiyormuş gibi yazanlar ya bilgi sahibi olup yazsınlar, ya da bilgi sahibi olmadıklarını kabul etsinler” diye konuştu.

“Sırtımızda hiç yumurta küfesi taşımadık”

 Başkan Yılmaz “Belediye de müfettiş mi var?” sorusunu da yanıtlayarak, “Bolu Belediyesi’nde müfettişlerin odası hazırdır. Sürekli gelirler, giderler. Bütün hesapları ve şikâyetleri incelerler. Biz çok rahat davranıyoruz çünkü sırtımızda hiç yumurta küfesi taşımadık. Bu kadar net olduğumuz için rahat hareket edebiliyoruz. Onun içinde şunu söylüyorum ki, hakkımda kim ne duydu ve biliyorsa mahkemeye gitsin. Yine Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Tanju Özcan’da benimle ilgili yolsuzluk iddialarında bulunuyor. Ona da şunu söylüyorum; Eğer avukatlıktan anlamıyorsa avukat parasını ben vereceğim. Eğer avukatsa benim kendisi gibi dokunulmazlığım yok hemen neticeye gitsin. Bolu Belediyesi bütün hesapları didik didik edilen tek belediyedir. Çok rahatım ve hiç abdestimden şüphem olmadı. Bu güne kadar o kadar çok iş yaptık ki ayağımıza hiç çelme takılmadıysa iyi niyetimizden dolayı Allah’ın bize yardım etmesiyle olmuştur” dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.