VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Cesaretli işadamı aranıyor!

15 Ocak 2013

Bolu Sanayici ve İşadamları Derneği (BOSİAD) Başkanı İsmail Hakkı Özmen, yurtdışına yatırım yapamadıklarını söyleyerek, “Bolulu ...

Bolu Sanayici ve İşadamları Derneği (BOSİAD) Başkanı İsmail Hakkı Özmen, yurtdışına yatırım yapamadıklarını söyleyerek, “Bolulu işadamlarımız cesaret edemiyor. Önümüzdeki aylarda 8-10 işadamı bir araya gelerek yatırım için ilk ışığı yakacağız” dedi.

 

 

Haber: Murat ÇELİK

Türk işadamları şuana kadar 109 ayrı ülkede 25 milyar dolar yatırım yaparken, bu yatırımlarda Bolulu işadamlarının payının bulunmaması dikkat çekti. Türkiye’nin en zengin illeri sıralamasında zirvenin sahibi olan Bolu’da işadamlarının yurtdışında yatırım yapamadığı ortaya çıktı. İşadamlarının yatırım yapabilmesi için Bolu’ya yeni iş kollarının kurulması gerektiğini söyleyen Bolu Sanayici ve İşadamları Derneği (BOSİAD) Başkanı İsmail Hakkı Özmen, “Bolu’daki işadamlarımız yurtdışına sıcak bakıyor. Fakat cesaret edemiyorlar. İnşallah önümüzdeki günlerde işadamlarımıza bu cesareti sağlayacağız. Ondan sonra yurtdışına ithalat ve ihracat yapmaya başlayabiliriz. Tabii ki bunu yapabilmemiz için Bolu sanayisinin biraz daha büyümesi lazım. Bolu’ya yeni teşvikler alınması lazım. Yeni yatırımcıların gelmesi gerekiyor. Bu sayede bizim işadamlarımızın da ufku açılır. Birilerinden görsünler ki onlar da gidip yurtdışında yatırım yapabilsinler” diye konuştu.

Ortaklık yapacaklar!

Yurtdışına yatırım yapabilmek için 10 işadamının bir araya gelerek çalışma yapacağını söyleyen İsmail Hakkı Özmen, “Biz Bolu sanayicisinin ufkunu açmak için yurtdışına geziler düzenliyoruz. Bizim sanayicimiz yurtdışındaki çalışmaları aslında çok beğeniyor. Kafalarına yatıyor ve ‘yapabiliriz’ diyorlar. Ancak ülkeye geri döndüklerinde nedense şevkleri kırılıyor. Bu sorunu çözmek için ortaklık yapmayı planlıyoruz. 8-10 işadamı bir araya gelerek yatırım yapmayı planlıyoruz. Birkaç firma bir araya gelerek risk paylaşımı yapabiliriz. Önümüzdeki günlerde bir gelişme olacak” ifadelerini kullandı.

İlk tercih Afrika

Yurtdışına yatırım yapmaları durumunda ilk tercih edecekleri ülkenin Afrika olacağını söyleyen Özmen, yatırım içinse sektör belirlemediklerini ifade etti. Özellikle inşaat sektörü için teklif aldıklarını söyleyen Özmen, şöyle konuştu;

  “Genelde Afrika ülkeleriyle çalışmayı düşünüyoruz. Oradaki ülkeler biraz daha pazara açık. Riski az olan bir ülke. Bizim ilk etapta gideceğimiz yerin biraz risksiz olması gerekiyor. Biz TUSKON üyesi olduğumuz için devlet garantili işler yapmak istiyoruz. Bize gelen talepler de var. Ancak Bolu’dan yatırımcı bulamıyoruz. Şuana kadar hiç çıkmadı. Kendi çabalarımızla 8-10 kişi bir araya gelerek inşallah bir ışık yakacağız. Çeşitli sektörler var. Bir arkadaşım Çin’le çalışmak istiyor. Ya orada üretip buraya getirecek. Ya da buradan oraya gönderecek. Biz de belirleyeceğimiz bir sektörde adım atmak istiyoruz. Özellikle Afrika ülkeleri inşaat sektöründe istekte bulundular.”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.