VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Başkanın çalışkan babası...

5 Ocak 2013

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın babası Necati Yılmaz ve abisi oturdukları köyün camii inşaatında çalışarak, inşaata katkıda ...

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın babası Necati Yılmaz ve abisi oturdukları köyün camii inşaatında çalışarak, inşaata katkıda bulunuyor.

Karacasu Beldesi'nin Büyük Berk Köyünde minik, şirin bir camii inşaatı var. Minaresi toprağa monte edilmiş, inşaat devam ediyor, caminin bir bölümü ibadete açılmış. Cemaat dağılırken izlediğimizde vatandaşların cami inşaatını terk etmediklerini, kollarını sıvayıp işe koyulduklarını görünce haliyle yanlarına gittik.

Camii inşaatı 4 yıl önce hayırsever vatandaş Selahattin Yılmaz tarafından bağışlanan 200 metre kare alana inşa ediliyor. Camii cemaati cami inşaatına işçilik yaparak hizmet veriyorlar. Yine hayırsever vatandaşların bağışladığı malzemelerle yapılan caminin işçiliğini yapanlar ile tanıştığımızda aralarında Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın babası Necati Yılmaz ile ağabeyi Selahattin Yılmaz'ın da yer alması haberimizi daha da ilginç hale getirdi…

“Oğlum bizim camimiz için elinden gelini yapıyor”

Oğlu Alaaddin Yılmaz'ın zaman zaman camii yapımında yardımlarda bulunduğunu belirten baba Necati Yılmaz, “Herkesin yaptığı yardımlar gibi benim oğlumda bizim camimiz için elinden gelini yapıyor. Minarenin yerde olması çok dikkat çekiyor. Koyacak bir yer bulamadığımız için minareyi caminin hemen yanına yere koymak zorunda kaldık” diyerek oğlu Selahattin Yılmaz ile birlikte işe koyularak ytong tuğlaları kesmeye başladılar.

Bahçeli Camiinin İmamlığını yapan Hasan Kayış, yapımı 4 yıldır süren camiinin birde müezzine ihtiyacı olduğunu belirterek, “Böyle örnek bir mahalle halkı görmedim hiç. Camimizin yapımını yani işçiliğini mahalle halkı el ele verip birlikte yapıyorlar. Bölgemizdeki evlerin hepsi bahçeli olduğu için camimizin ismi de Bahçeli Camii oldu. Yardımsever ve hayırsever vatandaşların desteklerini bekliyoruz. Camimizin üzerine kadınların namaz kılacağı alanın ve lojmanın yapımına başladık. Şu anda yerde olan minareyi bile mahalle halkı kendi elleriyle yaptı. Caminin yapımı için bugüne kadar 150 bin TL harcandı. Yeter ki malzememiz olsun, işçiliğe para vermediğimiz için camimizi kısa sürede bitiririz. Bu güne kadar mahalle halkı yakın bir camii olmadığı için her gün bir eve misafir olup namazlarını burada kılıyorlarmış” diye konuştu.

www.bolugundem.com - KASIM ŞAHİN

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.