VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Damlaya damlaya umut oldular

3 Ocak 2013

Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Engelli Koordinasyon Merkezi sayesinde 2012 ...

Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Engelli Koordinasyon Merkezi sayesinde 2012 yılında birçok engelli vatandaşımıza destekte bulunuldu. 

    Yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Engelli Koordinasyon Merkezimiz; İlimizde yaşamlarını sürdüren engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşamdan daha fazla pay alabilmelerini sağlamak ve yaşam kalitelerini yükseltmek amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Başvuruda bulunanlara sunduğu danışmanlık hizmetinin yanında, bu kimselerin gündelik yaşamlarının devam ettirirken ihtiyaç duydukları araç-gereçlerin karşılanmasına yönelik çalışmalar da gerçekleştirmekte. Ayrıca engellilerimizle alakalı sosyal paylaşımları sağlamak amacıyla evlere ziyaretler düzenlenmekteyiz” dedi.

   “Tane Tane Kapak Topluyoruz, Engelleri Aşıyoruz”

    2012 yılında engellilere yönelik birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini belirterek konuşmasını sürdüren Başkan Yılmaz, şunları kaydetti:

   “Bu kapsamda Bolu Belediye Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü arasında imzaladığımız protokol sonrasında emniyet mensuplarının kendi bünyesinde toplamış olduğu kapakların toplamında 10 adet tekerlekli sandalye alındı. Sandalyeler düzenlenen törenle engelli vatandaşlara verildi.         

    Belediyemiz tarafından sürdürülen “Tane Tane Kapak Topluyoruz, Engelleri Aşıyoruz” kampanyası ile de Dünya Engelliler ve Dostları Gelişim Derneği katkılarıyla ihtiyacı olan engelli vatandaşlarımıza 30 adet tekerlekli sandalye dağıtıldı.

    Yine Toplum Ruh Sağlığı ekibi ile haftada bir gün engelli ve yaşlı aileler evlerinde ziyaret edilip ihtiyaçları doğrultusunda gıda, giyim, sıcak yemek ve ev eşyası yardımı yapıldı. Ayrıca 2012 yılı içerisinde engelli vatandaşlarımız için Bolu Belediyesi ve İş Kur İl Müdürlüğü işbirliğinde pastacılık kursu düzenlendi.

    A.B.D. Yardım Kuruluşu LDS firmasının katkılarıyla 04.06.2012 tarihinde engelli ailelerine ve engelli koordinasyon merkezi çalışanlarına eğitim verilerek 75 adet normal tekerlekli sandalyeyi de engellilerimize verdik.

    Dünya Engelliler Günü münasebetiyle de «Çatlak Kova» adlı tiyatro oyunu sahnelendi,

Bu kapsamda görme engelli vatandaşımıza 10 adet «beyaz baston» dağıtıldı.

    Engellilerimize ve yakınlarına Kültür Gezileri kapsamında; Çanakkale ve Ankara gezileri düzenledik.”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.