VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Tüm Türkiye’yi Bolu’dan uyardı

3 Ocak 2013

Vali İbrahim Özçimen Tüm Türkiye’yi Bolu’dan uyardı. Özçimen, kar lastiği olmayan araçların mart ayına kadar ...

Vali İbrahim Özçimen Tüm Türkiye’yi Bolu’dan uyardı. Özçimen, kar lastiği olmayan araçların mart ayına kadar Bolu'dan geçişlerine izin verilmeyeceğini söyledi. Yasak kapsamına TIR, kamyon, otobüs ve otomobil gibi tüm araçların dâhil olduğu öğrenildi.

Vali Özçimen hafta sonu beklenen yoğun kar yağışı öncesi güvenlik tedbirlerinin artırıldığını söyledi. Yeni uygulama ile birlikte kar lastiği bulunmayan araçların mart ayına kadar Bolu Dağı'ndan geçişlerine izin verilmeyeceğini belirten Özçimen, "Kar lastiği olmayan araçların sürücülerine 'Bolu'dan geçemezsin' diyeceğiz. Bu sürücüleri servise yönlendireceğiz. Bolu'dan geçecek olanlar hazırlıklarını yaparak yola çıksınlar." dedi

Valilik makamında İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürü Murat Sönmez ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Vali Özçimen, yasalara göre kar lastiği uygulamasını tavizsiz olarak uygulayacaklarını söyledi. 2012 yılında meydana gelen trafik kazalarında 42 kişinin hayatını kaybettiğini söyleyen Özçimen, "Karın, kışın bol yaşandığı D-100 kara yolu ve TEM otoyolunda araç yoğunluğu yaşanıyor. Bütün Türkiye'nin her gün geçtiği bir yol. Onları korumak adına kanunun verdiği görev ve sorumlulukları ilimizde eksiksiz ve taviz vermeden uygulamak istiyoruz. Kimsenin canı yansın istemiyoruz. Bir yere gitmek için yola çıkanları çevireceğiz ve diyeceğiz ki, 'Lastiklerin kar lastiği değil, Bolu'dan geçemezsin.' Yanına ekip verip önce servise götüreceğiz. Yetkimiz içerisinde lastiğini taktırdıktan sonra gitmesine izin vereceğiz. Ayrıca cezai kanunlar var, onları da uygulayacağız. Bolu'dan geçecek olanlar ona göre hazırlıklarını yapıp, öyle yola çıksınlar. Can ve mal güvenliklerini sağlamış olsunlar. Diğerlerinin de can ve mal güvenliği sağlanmış olsun istiyoruz." şeklinde konuştu.

Mart ayı sonuna kadar denetimlerinin devam edeceğini söyleyen İbrahim Özçimen, "Mart ayının sonuna kadar kar lastiği uygulamamız devam edecek. Mart ayından sonra kar lastiği uygulaması kalkacak. Bugünden itibaren mart ayının sonuna kadar kar lastiği olmayan araçların geçişine izin vermeyeceğiz. Her noktada kontrol yapacağız. Bunun içine dinlenme tesisleri de dahil olacak." ifadelerini kullandı.

Tek çekerli TIR'ın da karlı havalarda zincirsiz geçişine izin verilmeyeceğini vurgulayan Özçimen, uyarılarına şöyle devam etti: "Genelde tek çekerli TIR'lar yolu tıkıyor. Onların zincirsiz geçişine izin vermeyeceğiz. Zinciri yoksa hiçbir tek çekerli TIR ilimizden geçemeyecek. Bizim trafiğimize en fazla zarar veren onlar, yolu kapatıyorlar. Otoyol çıkışlarında, D-100 kara yolunda ve Abant otoyol çıkışında denetimleri eksiksiz uygulayacağız. Düzce ile görüşeceğiz ve bu tür araçların Kaynaşlı' dan itibaren gönderilmemesini isteyeceğiz."

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.